Alman Kurdu Cinsi Köpeğe Sadece Bahçede Mi Bakılır?

sudenur
sudenur

643 Puan

Biz (ailemle birlikte) bir kopek sahiplenecegiz.daha once annemde babam da kopek baktı hatta bende baktım.hayvanları da cok fazla seiyorum ama alman kurdu sadece bahçede mi bakılır yoksa ev gibi yerlerdede olur mu? bizim evin kapısı ayrı apartman deil alt ve ust demir kapı var ayrı ayrı üst kapının dışında ama bizim ailece cay kahvaltı yaptıgımız ev içi gibi biryer orta derece buyuklukte bir oda dan daha buyuk mrdivenleri falan var orada alman kurdu bakılırmı?(lutfen ter cevap vermeyin bu konu hakkında bilgim yok şimdiden tesekkur ederimmm)

9 CEVAP

Robin
Robin

2466

burada yazanlar göz atabilirsin ayrıca benim çevremde de evde Alman kurdu besleyen insanlar var tek tavsiyem günlük egzersizlerini aksatmayın ve yürüyüşlerini mümkün olduğu kadar uzun tutun bu köpekler baya enerjiktirler.

_ggunes
_ggunes

110299

Golden retriver tavsıye edebilirm. Evımde bakıyorum gayette gül gibi gecınıyoruz zaten golden cınsleri sahiplerının yanında olmak isterler tavsiye ederim. =)

Arkadaşlar mümkün mertebe ev içinde köpek beslemeyin (ufak cinsler hariç) Ufak cinsler dahil hepsinin egzersize ihtiyacı var. Hatta yavru köpeklerin toprak zeminde yetiştirilmesi gerekir yoksa raşitizim ve kemik eğrilikleri yaşanabiliyor. Sürekli sert zeminde ve kısa tasma ile bahçeye bağlanan köpeklerde de bursa synovitis görülüyor. Eklem yastığı yangısıdır.


Ne kadar seviyor olsakta hayvanlarıda düşünüp ona göre almalıyız. En azından bir bahçede 2-3 günde bir özgürce gezebileceği oynayabileceği bir alanı olursa emin olun daha rahat ve sağlıklı olacaktır.

eren
eren

2288

Büyük köpekleri gün içinde egzersiz veya uzun yürüyüşler yaparak yormak ev içinde daha sakin ve sessiz olmasını sağlar evde rahat durur.

senem
senem

71

Alman kurduna apartmanda bakamazsiniz. Gercekten hayvana cok buyuk eziyet. Alman kurdu ki bu turkiyedeki ismi dunyada alman coban kopegi olarak bilinir. Yani suru guden bir hayvandir. Suru guden hayvanlar birincisi genis alan isterler, ikincisi alanlarini belirlemek icin koku salarlar ki Alman kurduda oldukca koku salan bir kopektir ucuncusu du bu hayvanlar fazla sicak havalardan hoslanmazlar. Sonucta kopekleri nereye koyarsaniz orada dururlar ancak bu ortamin onlar icin uygun oldugu anlamina gelmez. O yuzden orta boy bir kopek edinmenizi tavsiye ederim. Bir de diski meselesi var eger sehirde yasiyorsaniz kopeginizin pisligini ortalik yerde birakip cekip gidemezsiniz. Alman kurdunun diskisinin da boyutlu ve guzel kokulu oludugunu deneyimlerime dayanarak soyleyebilirim. o yuzden bu irka kesinlikle ve kesinlikle toprak ve genis alan gerekli.Size tavsiyem orta boy irklari ve iliman iklime adapte olan irklari arastirmaniz ( kisin evi isitmaniz dahi bazi irklar icin cekilmez olabiliyor) ayrica tuy bakimina ne kadar zaman ayirabilirsiniz ne kadar antrenman yaptirabilirsiniz gercekci bir bicimde degerlendirip ona gore bir karar vermeniz.

sudenur
sudenur

643

peki hangi cins kopeği tavsiye edersiniz ?

sudenur
sudenur

643

Orta boy kopek olarak soyluyorum bir tane kucuk sivava besledfik simdi orta boy kopek sahiplenecegiz

deleted_12985
deleted_12985

1809

Chihuahua tavsiye edebilirim. Evde rahat beslenebilen şirin bir hayvandır şahsen benim çok hoşuma gidiyor, kedim olmasa evde beslemek isterdim:)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 19700 Görüntüleme
  • 9 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78219 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR