Merhaba Arkadaşlar Kedim Birkaç Hafta Önce Kurdele Yuttu Veterinere Gittik

Bademkedi
Bademkedi

244 Puan

veteriner önce dışkısı yumuşasın diye şurup verdi, kusma veya çok ciddi bi kabızlık olmadığı için çıkartmış olabilir veya kalın bağırsaktadır dedi. ancak kurdeleyi çıkartmadı sanırım, dışkısında göremedim. o zamandan beri takip ediyorum keyfi yerinde yemesi de iyi dışkısı da normal. o sebeple çıkartmış olabilir ben görmemiş olabilirim diye düşündüm ama dünden beri durgun, en sevdiği oyunları oynamadı hep yattı. yemesi iyi. havalar çok soğuk diye olduğunu düşündüm bilmiyorum ama çok gerginim mesaideyim şu an akşam çıkar çıkmaz veterinere gideceğim. böyle bir durum yaşayan var mı, ne gibi sonuçlar oldu?

5 CEVAP

D-O
D-O

11908

Gecen sene benim kedim de kurdele yemisti. 2 gun sonra kakasiyla cikarmisti ama cikartmamis olursa veterinerimiz getirmeniz gerek demisti. Bazen hicbir belirti vermeden de iclerinde kalip soruna yol açabiliyormus, o yuzden cikarttigini gormezseniz mutlaka getirin demisti.


Bu surede biraz az mama yemisti ama onun disinda keyfi yerindeydi diye hatirliyorum. Bence endiselenmeyin, aksama ne olur ne olmaz bir goturun muayene olsun. Gecmis olsun :)

zeynepbeyza
zeynepbeyza

2255

Kedim daha önce lastik toka ve poşet yutmuştu. İki gün sonra kakasıyla çıkarmıştı. Çıktığını görmemiş olabilirsiniz. Yine de veterinere danışın.

Kedilerim uzun çiçeklerimi bağladığım lastikleri tırnaklarıyla koparıp oynarlardı. Hiç yutacakları aklıma gelmezdi ama bir gün dışkılarında gördüğümde fark ettim yuttuklarını. Fakat üzerinden size de olduğu gibi haftalar geçmişti. Bazen geç çıkarıyorlar sanırsam, ama elbette sağlıklı bir durum olamaz bu. Kedinizin bundan sonraki birkaç dışkısına kürek yardımıyla parçalayarak bakın isterseniz, içinde olup fark edememiş olabilirsiniz. Yine de veterinere gitmenizi öneririm tabii ki, içinizi rahatlatırsınız. Eklemek gerekirse herhangi bir kağıt, kumaş yutumunun çok ağır sonuçlara yol açtığını görmedim bu arada, bir iğne değil sonuçta.

Veranifer
Veranifer

3905

Bizimkide çok yuttu ama geri kustu ya dışkıyla attı. Genelde bir şey olmuyor ama bazılarında bağırsaklarının tıkanıp ameliyata aldıklarını duymuştum.
İmkanınız varsa vete gidin. Biraz süt vererek ishal olmasını da salıyabilirsiniz belki atmasına yardımcı olur.

beyzathemoc1
beyzathemoc1

118037

Bence bolovia malt verin ben denemedim ama ameliyat gerektiren durumlarda bile kediyi kurtardığı olmuş veterinerlerde satılıyor

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 374 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81025 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR