Hayır Komutunu Öğretmek İçin Yöntemler

Nhnnn
Nhnnn

2166 Puan

Ne yaptıysam köpeğime "hayır"'ı anlatamadım öğretemedim bunu başarabilen kişilerin tavsiyelerini rica ediyorum nasıl cezalanırmalıyım veya başka ne gibi yöntemler var?

3 CEVAP

_ggunes
_ggunes

110299

Yaptığı doğru davranışlar için ödüllendirin kötü davranışları için de hayır komutunu sert bir şekilde yapın göz teması içinde olun ve kaşlarınızı çatın . Köpekler kesinlikle ınsanların yuz ifadelerıne ve ses tonlarına cok dıkkat ederler. Bunları kullanabılırsınız.

yldz
yldz

619

öncelikle patronun siz olduğunu algılamalı her istemediğiniz davranışında hayır demekten çekinmeyin sert ve konuşma ses tonunda. ve yine her iyi davranışında aferin demelisiniz ki iyiyi ve kötüyü ayırt edebilsin ve kesinlikle vurmayın o zaman sizden korkacaktır ki bunu istemezsiniz ilk emirlerinizi göz teması kurmadan verin eğer dinlemiyosa aynı hizaya gelin ve tekrar aynı komutu verin zamanla alışacak ve sizden korkmadan istediklerinizi yapacaktır aferin derken sevdiği ödül mamalarındanda verebilirsiniz gerçi onu sevmenizde yeterli olacaktır :)

Robin
Robin

2466

"hayır" komutu "otur" "gel" gibi kesin bir davranışı karşılamadığı için genel olarak negatif durumları nitelendirir. İlk olarak anlaşılması gereken bu durumdur. Mesela köpeğiniz yolda sizi çekiştiriyor bu da "hayır" veya girmemesi gereken bir odaya giriyor bu da "hayır" şimdi çözüm ceza sisteminde ve disiplinli olmakta. köpeğiniz sizi çekiştiriyor diyelim olduğunuz yerde durun ne kadar gerekiyorsa durmanız lazım ve sakın ilerlemeyin bırakın o sizin yanınıza gelsin. ya da diğer örnek için girmemesi gereken bir yere giriiğinde hemen cezalandırın ve o sizin yanınıza gelene kadar siz gitmeyin bırakın o gelsin.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 2783 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 3 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79893 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR