Kedi Koklaması

7 aylık erkek kedim annesini sürekli koklamaya başladı şu sıralar

6 CEVAP

teddybal
teddybal

123878

Anne ile yavrusunun çiftleşmesi kalıtımsal rahatsızlık olasılıklarını katlar, sakat yavru hatta ölü doğum da muhtemel, bırakın ensesti akraba olmaları durumunda bile risk artışı daha fazla.
Anneyi acil kısırlaştırın kısır değilse, yavruyu da veteriner muayenesinde yeterli olgunluğa ulaştığı söylenirse kısırlaştırırsınız.

aslihan_e
aslihan_e

128247

@edadnmzr Ben size gördüğümü yazdım, bir sürü sokak kedisi bakıyorum, 2 kere kardeşler çiftleşti ve engelli doğdu. Saçmalık bunun neresinde? Bilmediğiniz konularda saçma olmuş demeyin, uydurmadım ben. Hayvanlarda da akraba evlilikleri engelli yavrulara neden olabilir. Kuşlarda bile aynı seferde çıkan yavrular çiftleşirse engelli yavrular çıkıyor. Bu yüzden üreticiler kardeş çiftleşmesini tavsiye etmezler. Biyoloji bu, insan yapısı hayvanlardan çok farklı değil. Hayvan çiftleşiyor diye sağlıklı olacak diye bir şey yok. Asıl siz saçmalamayın.

Veranifer
Veranifer

3905

Kısırlaştırın bence

aslihan_e
aslihan_e

128247

Çiftleşirler yakında haberiniz olsun ve engelli çocuk doğar yüksek ihtimal. Sokak kedisinde kardeşlerden engelli çocuklar doğdu yaşamadılar, kuyruk yapıları falan kırıktı zaten hep.

edadnmzr
edadnmzr

118612

Engelli doğar diye bir şey olamaz büyüdüklerinde annesini kardeşini tanımaz kediler ve çiftleşirler normal olarak. Çiftleşmeleri taraftarı değilim tabii ki de kısırlaştırmanızı öneririm. Anne kedi iyice yorgun düşecek kaldıramayabilir, o yavrulara yuva bulmak gerekir hiç gerek yok yani. Kısırlaştırmak en sağlıklısı. Normalde başkalarının yorumuna pek karışmam ama bu engelli doğma çok saçma bir yorum olmuş :)

Veranifer
Veranifer

3905

@edadnmzr
Engelli doğar değil doğma ihtimali yükselir demeye çalışmış bence arkadaşlar. Doktorlar ne kadar kuzen evliliğinde genetik hastalık risklerinin artacağını söylüyorsa kedide de aynı. Ve birinci derece akrabalık. Engelli doğma ihtimali yüksek.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 289 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80226 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR