Suyunu İçmeden Önce Parkeyi Eşeleme Hareketi

exoticsushi
exoticsushi

293 Puan

6 aylık kedim son 3 haftadır suyunu içmeden önce patisiyle parkeye eşeleme hareketi yapmaya başladı. Dikkat ediyorum her seferinde patisiyle aynı hareketi tekrarlayıp sonra lıkır lıkır suyunu içiyor. Araştırdığımda mama kabına yapanlar varmış yada suya pati değdirip hareket ettirenler ama benimki sadece parkeye 8-10 defa yapıp sonra suyunu içiyor. Aynı hareketi siz de gözlemlediniz mi? :)

4 CEVAP

gece18
gece18

12995

Hem mamasında hemde suyunda bazen gözlemlemiştim. Bazende görüyorum. Araştırmalarım sonucu hala anlamıs degilim. Kimisi mamayı çok beğendi saklamak istiyor. Kimiside beğenmiyor görmemek için kapatmaya çalışıyor veya yerini beğenmiyor kabını beğenmiyor vs binbir çeşit ihtimaller sıralanıyor.
Kediler durgun suyu içmezler günde 2-3 kez değistirmek gerek.
İçerken kaplara bıyıklarının değilmesinden hoslanmazlarmıs. Kabıda sevmiyor olabilir.
Bulunan mekan wc’sine uzak olmalı. Yer değiştirmeleri yapılabilir.
Mama ile suyu yanyana koymak hatalıymıs. Bazen su içerken mama tadı almak istemezlermiş.
Velhasıl, çok ihtimal var ama böyle deneye deneye ögrenmek gerek.

Jean
Jean

4677

Benim kedim 2 yaşına girecek yakında. Bir buçuk aylıktan beri hem mama kabıni hem de şu kabıni eseliyor. Yani sahiplendigmden beri, küçüklüğünden beri yaptığından dolayı iç güdüsel bir nedeni olacağını düşünüyorum. sızinkisi yeni yeni yapmaya başladıysa başka bir nedeni olabilir. Belki dediğiniz gibi sizin görmediğiniz bir vakitte suyuyla oynarken pati arıyordur, idrar kokusundan dolayı yapıyordur belki de farklı bir nedeni vardır.bunun net bir cevabını bulmak zor. Benim kedim sadece yemeden ya da içmeden önce değil, yedikten içtikten sonra ve en önemlisi de arada bir mamasinin yanindan geçtiğinde de yapıyor yani hiçbir şey yetmemiş ve icmemisken ya da yemeyecek ve icmeyecekkende.. kedileri anlamak zor, obsesif varlıklar oldukları için. Bunların daha çok obsesiflikleriyle de alakalı olabilecegi meselesi asikar

catmoka
catmoka

694

Benim kedimde yavruyken yapmıyordu ne zaman başladı bilmiyorum ama önce parkeyi eşeler gibi yapıyo sonra suya biraz bakıp patisiyle suyu dalgalandırıyo gibi yapıp içmeye başlıyo :) Neden bilmiyorum

aslihan_e
aslihan_e

128247

İç güdüsel olarak, normalde suyu eşeleyecek ama tam olarak idrak edemiyor o yüzden parkeyi eşeliyor. Kediler içgüdülerini tam idrak edemediklerinde böyle şeyler yapıyorlar. Suyunu günlük olarak değiştirin, hatta gün içinde dr değiştirin, üzerine düşen tozlardan rahatsız ola ola eşeleme davranışı ortaya çıkmış olabilir. Ancak bu davranış kalıcı hale de gelmiş olabilir. Temiz su verseniz yine aynısını yapar.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 230 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80226 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR