Biofeline Kısır Malt Rezilliği

Tugbacirak
Tugbacirak

511 Puan

Biofeline kısırlaştırılmış malttan üç paket aldım ikisi bitti bir tanesi bitmek üzere . Gimcat kullanıyorduk, kısır olması nedeniyle biofeline kısır malta geçtik. Ama ne yazık ki tüy yumakları açısından kısır olan malt hiç etkili değil. Bugün kızım röntgen çekildi ve hekim tüy yumaklarının bayağı birikmiş olduğunu söyledi. Yaklaşık 3 aydır biofeline kullanıyoruz daha önce böyle bir şey yaşamamıştık. Çok şaşırdım ve üzüldüm. Hekim biofelineyi duyunca şaşırdı ve önermedi. Bana da ders oldu her reklamı dönen şeyi almıyacağım sizi de bilgilendiriyorum ki işe yaramayan bir şeyi kedinize vermeyin.

13 CEVAP

simbakedi
simbakedi

136198

kısır maltın ben zaten tamamen para tuzagı oldugunu düsünüyorum. kısır kedinin yiyeceği malt neden değişsin ki? gimcati ben de kullanıyorum gayet memnunum, biofeline malt kullanıp memnun kalana da rastladım baya ama kısır maltının malt miktarı daha az, belki bu yüzden size yaramamıştır. çok geçmiş olsun valla. her şeyin fiyatı tavanken sizin kedi ekselanslarına biraz daha uygun fiyatlı ürün yaramamış :')

gurbuzzz
gurbuzzz

863

Veterinerlerde satılan candioli bolovia pasta alabilirsiniz biraz pahalı ama tüylerini pırıl pırıl yapıyor

MimiCat
MimiCat

7

Kedilerin tüy yumakları için en güzel şey çimdir, kedileri çok fazla ek gıda ile boğmak onların kendi savunma sistemlerini bozuyor diye düşünüyorum.

Gimlihanim
Gimlihanim

123305

Ben de almayı planlıyordum. Soru bile açmıştım. Çok şaşırdım. Genelde memnun kalıyorlar ürünlerinden. Ama demek ki yeterli gelmiyor maltı. Bilgilendirme için çok teşekkür ederim 🙏🏻😊

teddybal
teddybal

123878

Simbakedi diyince baktım da gerçekten Steril Paste içindeki malt miktarı diğerlerinden daha düşükmüş, Steril Paste'deki malt extract 400gr/kg iken; Kitten Paste, Multi Paste ve Malt Paste'de 550gr/kg malt varmış. Acaba bu yüzden mi yeterli gelmedi, haftada kaç gün ve kaç cm macun veriyordunuz siz, bir de kediniz uzun tüylü mü? Geçmiş olsun çok.

Tugbacirak
Tugbacirak

511

@teddybal her gün 4 cm falan veriyordum. Kedim kısa tüylü. Ve bi kaç arkadaşımda durumu fark edip hemen değişmiş. Zaten dışkısında tüy görmüyorsanız hemen değiştirin kullandığınız maltı

pablopicasso
pablopicasso

117031

Benzer durumu Gimcat maltta yaşadık.


Şimdiler de vetplus kullanıyoruz. Ve bu zamana kadar görmediğim kadar tüy görüyorum kakada

teddybal
teddybal

123878

@Pablopicasso şimdi Gimcat'in malt oranını da merak ettim siz diyince, şöyle oluyor o zaman içerikteki malt oranlarının sıralamaları;
Biofeline Malt Paste'de: %55
Vet's Plus Malt Paste'de: %50
Gimcat Malt Paste'de: %43.7


Demek ki malt ekstraktı miktarları değil başka şeyler de mi etkiliyor kedileri, şikayet sonuç ilişkisi bunu gösteriyor sanırım?


https://www.biofeline.com/urun/biofeline-malt-paste-102


https://www.gimcat.info/en/produkte/malt-soft-extra-professional-200g/


https://www.petlebi.com/kedi-urunleri/vet-s-plus-premium-anti-hairball-saglikli-tuyler-icin-malt-kedi-macunu-100gr.html

pablopicasso
pablopicasso

117031

#teddybal


Her 3 ürününe kullandım. Ki gimcati uzunca bir süre ancak kakasında hiç gözlemlemedim ki o dönem endoskopi yapıldı tüy parçaları alındı ve gastrit tespit edildi. Sonra vetplus kullandım ki o da petlebiden gelen hediye idi. Ne zaman ki kullanmaya başladım kaka da hem tüy, hem de tüiy ile ekli kaka topçukları görmeye başladım.


Hatta şu an için zaman zaman alıp yedekliyorum. Oranlar yakınca ama ben en çok vetplus ta tüye tanık oldum.

pablopicasso
pablopicasso

117031

@ teddybal


Vetplus da yulaf etken olabilir mi ? Diye aklıma düşmedi değil. Kaka kıvamı da başarılı😝

teddybal
teddybal

123878

@pablopicasso 2 yıldır Gimcat kullanıyoruz, uygun olsun diye geçenlerde biofeline multi paste aldım (onda da %55 malt ekstraktı varmış) daha açmadım içime de sinmedi doğrusu malt+vitamin tek tüpte ama bilemiyorum :/ Gimcat maltımız bitmek üzere ben de Vet's Plus almıştım burdan ona başlayacağım bu hafta, yorumları güncellerim, beğenmenize sevindim şifa olsun kedinize :)

Tugbacirak
Tugbacirak

511

@Mimicat kedi çiminin genizlerine kaçıp boğulma ihtimalleri yüksek.

teddybal
teddybal

123878

@pablopicasso yulaf bir artı doğru diyorsunuz sindirimlerine de iyi geliyormuş.
https://www.ankaraveterinerleri.com/blog/yulafin-kediler-ve-kopekler-icin-faydalari-196-1


Bu arada yulaf unu gimcat'te yokmuş ama biofeline'de de varmış, o zaman biofeline'i hala açıklayamıyoruz neden işe yaramamış :/

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 779 Görüntüleme
  • 13 Cevap
  • 3 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80183 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR