Kedinizi Dışarıdan Gelen Mikroplara Karşı Koruyor Musunuz?

Jean
Jean

4677 Puan

Arkadaşlar, dışarı çıkıp geldiğinizde dışarıda temas ettiğiniz, insanların ya da sokak, otobüs, kafe, kedi, köpek, veteriner o bu şu canlinin ya da herhangi bir yerin mikrobunu evinize gittiğinizde ya da taşıdığınız da nasıl ariniyorsunuz? Ya da ariniyor musunuz? Ben belki bazılarına ilginç gelecek, yadirgamayin ama dışarıdan gelince üstümü değişmeden elimi yıkamadan kendime dokunmuyorum ya da eğer birileriyle tokalastiysam, başka şeylerle yakın temasta bulunduysam duş alıyorum. dışarıdan eve giren hiçbir şeyi dezenfekte etmeden Kedimin temas edeceği bir yere koymuyorum, kirli ellerimle kapıyı, lambayı vs actiysam elimi yıkandıktan sonra oralarda dezenfekte ediyorum. Kedimin dışarıdan getireceğim bir mikrobu kapmasindan çok korkuyorum. bu yüzden bu şekilde bir koruma yöntemi gerceklestirdim kendimce, veterinerime bu şekilde davranisimdan bahsedince olması gerekenmis gibi konuştu. Ama başkalarının yanında böyle hassas davraninca delirmisim gibi muamele gösteriyorlar. Merak ettim de sizler ne şekilde davranıyorsunuz?

9 CEVAP

Jean
Jean

4677

Ohh iyi bari deli değilmişim ek olarak dışarıdan gelince telefonumu da kolonya ile dezenfekte ediyorum, sırt çantamı vs kirli eşyalar, dezenfekte edilmemiş tüm eşyalar, başka bir odaya koyuyorum. Misafir kabul etmekten çekiniyorum, dışarıdan geldikleri kıyafetle oturdukları için vs.

NorthNight
NorthNight

16576

Herşeyden önce kediniz olmasa bile şu pandemi şartlarında yaptıklarınız gayet normal. Benim hem küçük çocuğum hemde kedimiz var keza bende böyleyim. Gerçi benimki biraz temizlik takıntısından, yani çocuğum kedim olmasada böyleydim.

beyzathemoc1
beyzathemoc1

118037

Olması gereken bu biz de böyle yapıyoruz ek olarak ayakkabılar daima ayakkabılıkta kıyafeti tekrar giyeceksem askılığa asıyorum bence herkes çok dikkat etmeli

theyusra
theyusra

16477

tabiki dikkat ediyoruz ama abartmadan, arada tıptaki "mikrobu tanımazsan ondan korunamazsın" metodunu da uygulamak gerekli. tertemiz yaşarlarsa en ufak hastalık bile onları perperişan eder.

Renklipati
Renklipati

140143

Bende aynen öyle dışarıdan gelince hemen elimi yıkar üretimi değişirim, zaten pandemi yüzünden tokalasma da yapmıyorum. Ayakabi kesinlikle eve almıyorum kapı önünde ayakkabılıkta duruyor. Parazit aşısını da geciktirmiyorum düzenli yaptırıyorum

pebina
pebina

2320

ben de elimden geldiğince öyle yapıyorum sokakta kedileri besleyip eve çıkıyorum genellikle hemen banyoya girip el yüz kıyafet değişimi yapıyorum sonra kedimi seviyorum ama bazen kedim kapıda karşıladığı için direk kedi kokusu alıyor çıldırıyor uzak tutmak bir hayli zor oluyor :)

pebina
pebina

2320

eve misafir kabul etmeme gibi bir şey yapmıyorum tabi o biraz aşırıya giriyor sonuçta mikroplarla tanışması da lazım. Zaten kedim ürkek eve birileri geldiğinde yatak odamıza gidiyor kayboluyor bulana aşk olsun :)

Gimlihanim
Gimlihanim

123305

Ellerim kurudu, yara oldu yıkamaktan. Ben de aynıyım. Dikkat etmeye çalışıyorum. Olması gereken de bu zaten.

Jean
Jean

4677

theyusra evet, bazen de dediğiniz gibi diyorum ki böyle yapınca da kötü mü yapıyorum acaba, bu kadar mikrop kapmasin diye uğraşırken en ufak bir mikrop da bu kez de onunla baş edemezse diye

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 265 Görüntüleme
  • 9 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81957 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR