Pireli Kedim

Siyamask
Siyamask

14886 Puan

Bugün kedimin üstünde pireler fark ettim. Ense damlası yaptırdık. Mini mini lavralar düşürmeye başladı. Bunlar ölmüştür değil mi? Hareket yok. Erişkin pire henüz görmedim. Elimde fısfıs sirkeli su geziniyorum:')

12 CEVAP

Ozzey
Ozzey

118677

Bu sene pireler bir baska. Basedilmiyor. 15 20 gun sonra damla yine yapin. Dis parazitler normaller larvalara etki etmiyor. Veterinerden daha guclu olanlar var onlardan alin.evi lavanta kokulu sabunlarla silip gunde en az iki kere silin supurun. Bir de pireyi bir yerden siz getiriyor olabilirsiniz. Binanin ara boslugu olabilir sokaka olabilir. Disari kiyafetlerinizi silkeleyin. Mutlaka. Roll on varsa roll onlayin. Bir sene bizimki de pirelenmisti bir turlu gecmiyordu. En son eve girenlerin pacalarini roll onladim. Sokaktan geliyor. Sokagi basmis pire.. sokagi ilaclattik belediyeden gecti. Sokakta baska hayvan seviyorsaniz pacalariniza surtunuyorsa da tasirsiniz. Hayvani cok rahatsiz eymeyin sirkeli su sadece bayiltir pireyi oldurmuyor. Keza lavanta da oyle. Ama evi sirkeli suyla da once silip sonra supurun ki bayilanlar supirulsun. Sonra supurgeyin temizleyin. Gecmis olsun.

Ozzey
Ozzey

118677

Bir pire varfi bir de ufak ufak toz gibi seyler. Valla nasil oluyor bilmiyorum. Onlarda isiriyor gibi geldi bana. Toz larvalara hicnir sey yaramiyor. gecmis olsun. Damlayi bulursam yazarim adini o bayagi etkiliydi.

Ozzey
Ozzey

118677

Hareket etmiyorlar ama benim canim yanmisti. Bence isiriyorlar.

Ozzey
Ozzey

118677

Bir de daha once demistim. ic parazit uygulayin. 10 15 gun sonra yine uygulatin. Veterinere sormadan yapmayin ama. Kucuk kediyse fazla gelir. Bana o sene damladan 3 gun sonra sirkeli ilik suyla yikayabilirsin demisti veteriner bir de 15 gun sonra yine yapacagiz demisti ama o zaman yaz mevsimiydi. Iki dozdan sonra geciyor genelde. Bir de benim bildigim pire kisin nadir oluyor. Disari mi cikiyor komurluge falan gidiyor mu.

Ozzey
Ozzey

118677

Sokak kedisiyke temas varsa olur.

Siyamask
Siyamask

14886

Ense damlası öncesi 2 damla sonrası 1 pireyi tarayarak vücudundan uzaklaştırdım. Bu ilk günümüz:) Tarayıp duruyorum ama 3 kill.. Sizce nasıl?

Siyamask
Siyamask

14886

Tavsiyeler için teşekkür ederim. Peki sizin gördüğünüz lavralar hareket ediyor muydu?

Siyamask
Siyamask

14886

3 hafta önce sahiplendim. Bana iç dış parazit yapılı olduğu söylenmişti ve geldiğinde kokuyordu üstü pisti. Yan yana yatıyoruz ama bugüne kadar pire görmedim üstünde ve ensesi haricinde kalıntı olmayınca sandım ki kir :( Geçen hafta iç parazit hatırlatma dozu yapıldı. Bugün ense damlası yapıldı. Her yeri çamaşır suyuyla silip süpürdük. Daha 3.5 aylık:(

alfa_s
alfa_s

4273

Evi temizlerken çamaşır suyuna ek biraz sirke koyun mama kabını tuvaletini sirkeyle yıkayın mutlaka geçmiş olsun

Siyamask
Siyamask

14886

Çok teşekkür ederim mini mini terk edişler başladı. 7 24 birlikteyiz nasıl anlamadım ona yanıyorum. Hiç görmedim :(

Siyamask
Siyamask

14886

Dostlar terlikle pire ezilebiliyormuş :D ilk sinek yavrusu sandım. Basınca çıt sesi gelince inceleme gereksinimi duydum. Ya bildiğiniz sinek yavrusu kadar :D Sanırım doğurgan pireden kurtulduk :))) İNŞALLAH

Siyamask
Siyamask

14886

Ense damlası üstünden 24 saat geçti. Pire tarağıyla taradım. Bir can çekişen harici 1 ölü yakaladım. Kaldığı odada yerlere dökülenler olmuş. İyice süpürüp çamaşır suyu-sirkeyle güzelce sildim. Dünden beri çok araştırıyorum. En başta tavsiyem ve azınlıkta olmayan kişinin yaptığı hata şu ki ense damlasını klinikten almamak. Petshoplar da ve İnternet sitelerinde satılan uygun fiyatlı bazı damlalar (geneli için söylemiyorum) bakım damlası olarak geçiyor. Ve bir pire bit tarağı edinin. Onu da şöyle yaptım. Sirkeli suyla tarağı ıslatıp kuruladım. Öyle kullandım. 12 saatten sonra gördüğüm her pire can çekişen pireydi. 24 saat ve sonrası iyice temizlendi. 48 saate kurtuluyoruz inşallah 🤍

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 320 Görüntüleme
  • 12 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80883 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR