Kontil Kullananlar Dikkat (Soru Değil) Sokak Kedilerine Hesaplı İç Parazit Hapları

aslihan_e
aslihan_e

128541 Puan

Kontil bazı veterinerler tarafından kedilere reçete edilebiliyor, sokak kedilerine verilmesi öneriliyor. Etken maddesi kediler için güvenilir ve eczaneden kolay temin edilmesi iyi ama Kontil Tenya'lara karşı etki etmiyormuş. Özellikle kedilerin pire yutması yüzünden oluşan ve kedilerde en sık görülen Dipylidium caninum üzerinde hiçbir etkisi yok. Diğer iç parazitlerin bazıları için etkili. Eğer kediniz susam tanesi gibi kurtlar döküyorsa ya da popodan 3-5 mm'lik kurtlar çıkıyorsa lütfen Kontil kullanmayın. Benim sokak kedileri için alıp kullandığım zamanlar oluyordu. Artık bir daha almayı düşünmüyorum. Forumlarda da sık sık Kontil ismi geçiyor, yavru kedilere şurup formu öneriliyor. Kontil'in etken maddesi pyrantel pamoate, tenyalar için praziquantel, Niklozamit, Albendazol etken maddeli iç parazit haplarını kedinize güvenle yutturabilirsiniz. Sadece bu ilaçlarda, özellikle Albendazol konusunda doz aşımına gitmemeye dikkat edin. Sokak kedilerine Yomesan ve Andazol'u güvenle verebilirsiniz. İkisini kombinasyon halinde de verebilirsiniz. Bugün yetişkin bir sokak kedisine 50 mg andazol ve 200 mg Yomesan verdim. 1 saat sonra kedi tenyaları yarı ölü yarı canlı olarak kustu. Avuç dolusu, uzun şeritler halindeydi. Eğer sokakta kedi beslemesi yapıyorsanız, ya da sokakta baktığınız bir kedicik falan varsa, veterinerden iç parazit hapı almaya gücünüz yoksa bu hesaplı ilaçlardan kediciklere bir parça yiyeceğe saklayıp yutturursanız onlara büyük iyilik yapmış olursunuz. Tabi ki yavrular için çok daha düşük dozlara gidilmelidir. Artık gördüğüm her kediye bu ilaçlardan yutturmayı düşünüyorum. İç parazitler kedilerde ishal, vitamin eksikliği, kansızlık ve sonucunda bağışıklık düşmesine neden oluyorlar. Her sokak kedisinde kesin olarak varlar. Bu yüzden onlara yardım etmek önemli.

26 CEVAP

aslihan_e
aslihan_e

128541

@Seymamila Bazı insanlar hiç aşı yaptırmıyor kedilerine evet. Burda da 2 aylıktan küçük kediye iç parazit ilacı vermeyin falan diyenler oluyor alakası yok. Yetişkin kediye iç parazit sorun olmaz iç parazitler kedilerle yaşar zarar vermez yazan yazılar okudum. Oysa yetişkin kedi iç parazit yüzünden ölebilir. Zaten hayvan sevmeyenlerin tek bildiği kedi tüyü kist yapar. Halbuki ilacını verirseniz kist mist yapmaz. Zaten kist yapan iç parazit türü kedilerden çok köpeklerde barınıyormuş. Bir de gidip sokak hayvanlarına kurbanda falan çiğ sakatat veriyorlar. Kist yapan iç parazit türü olarak geri dönüyor onlar. Köpekler tarlalara kaka yaparsa yeşilliklere bulaşıyor. İyi yıkanmayan yeşillik kedi tüyünden daha riskli. Sirkeli suyla da ölmüyormuş parazitler.

Seymamila
Seymamila

3199

Evet birde çiğ et veriyorlar sinir krizi geçiriyorum inanın ben kendi kedine mama dışında evde ki şeyleri vermeye korkuyorum hayvan avuş avuç çiğ et yiyor

Lalis
Lalis

2867

Her bilgiyi veterinere danışarak uygulamaya geçmek hayvan sağlığı için en doğrusudur bence çünkü her kedinin kilosu, yaşı, genel sağlık durumu, alerjik reaksiyonları vs farklıdır birine iyi gelen diğerinde yan etki yapabilir iyilik yapayim derken zarar vermeyelim.Müdahale edelim ama birkaç veterinere sorarak yapalım lütfen bunlar hep kendime de hatirlatmalarimdir çünkü bazen veterinerlerden dahi net bilgi alamadığım durumlar olmuştur, eczacilara da sorarak teyit edebilirsiniz uygulamalarinizi.

Lilibeth
Lilibeth

10499

Yazlıkta çok fazla kedi besliyorum dediğiniz gibi sadece birinin yeri çok ayrı ama herbirine yetişmem mümkün değil sadece biri için hap alıyorum iç parazit için. Hepsi için etki olarak andazol mu yomesanı mı tercih etmeyelim? Ne aralıkla vermek gerekir mesela

Ozzey
Ozzey

118677

Merhaba bende de suan yeni dogum yapmis anne var sokakta baktigim kardan dolayi binaya aldim. 10 gunluk falan yavrular. Anneye verilir mi ki ic parazit.

aslihan_e
aslihan_e

128541

Merhaba, sizin için etken maddenin kullanılma durumunu yabancı kaynaklardan araştırdım. Dediğim Yomesan'ı hamile ve emziren kediler kullanabilirmiş, ayrıca 6 haftadan büyük yavrular da kullanabilir. Normalde iç parazit hapları daha düşük dozlarda veriliyor ama Niklozamit etken maddesi biraz daha fazla dozaj gerektiriyor diğerlerine göre. Tam hapı verebilirsiniz normalde ama emziren kedi olduğu için yarım verseniz daha iyi olur sanırım. Zaten reçetede 2 yaş altı bebekler için bile kullanıldığı yazıyor ve emziren anneler için doktorunuz yararının fazla olduğunu düşünürse kullanın diyor. Kedi zayıf değilse, iştahı kapalı değilse, yani çok güçsüz durmuyorsa bir 10-15 gün daha bekleyin isterseniz garanti olsun diye. İlk uygulamadan 3 hafta sonra tekrar edilmesi gerekli yumurtalardan çıkanlar için. Kalan haplardan yavrular 6 aylık olunca onlara verirsiniz. Çünkü ben 1 aylık kediden 2 metre parazit çıktığına tanık oldum. Yavrularda da yoğun iç parazit oluyor. Tebrik ediyorum sizi bu arada, onlara sahip çıktığınız için, Allah razı olsun.

Seymamila
Seymamila

3199

Benim de kedim ağır iç parazit hastalığı geçirdi gece bir insanın bile kusamayacağı kadar kusmuştu sabah koşa koşa ilk gördüğüm veterinere girmiştim bana kontil vermişlerdi petshopum bu ilaç ne diyip kendi veterinerine göndermişti veteriner de bu ilacı sokak hayvanlarına ver biz hap tedavisine geçicez demişti ve öyle paraziten kurtulduk. Kontil pek bir işe yaramaz ama sokakta ki canlara ver en azından demişti

Seymamila
Seymamila

3199

Kuzenimin kedisi 2 buçuk yaşında durumu olmadığı için daha önce hiç götürmedi üstelik safkan bir Ankara kedisi yani cins ve cins kediler daha dayanıksız hastalıklara karşı üstelik 2 buçuk yaşında olmasına rağmen benim 8 aylık kedimin yarısı kadar kilolu değil yalvar yakar ikna ettim kısa zamanda veterinere gidicez kedi için çok üzülüyorum çünkü aşırı zayıf ve sağır

aslihan_e
aslihan_e

128541

İç parazit doludur kesin hayvancağız

aslihan_e
aslihan_e

128541

Andazol tercih edin, daha geniş kapsamlı. Sokaktakilere ayda bir bile iyi olur. Yetişkinlere yarım, yavrulara çeyrek, minik yavrulara çeyreğin de yarısı. Bahsettiğim Andazol 200 mg. Bir de 400 mg'lık var, dozajı karıştırmamak gerek. Bir kutu fiyatı 40 lira olmuş, eskiden daha hesaplıydı. Sigortası olan aile hekimine rica etse yazabilir belki. 6 hap var, 1 kutusu 6 yetişkin kediye iki ay yeter.

aslihan_e
aslihan_e

128541

@lydnova, Andazol alın 200 mg halinde satılandan, hapı yarıya bölüp sevdiği bir yiyecek olur, saklayın içine verin. İki çeyrek yapıp da saklayabilirsiniz yiyeceğin içinde bulma ihtimaline karşı. Çok sevdiği bir şeyse ve açsa tükürmez genelde. Mutlaka 3 hafta sonra tekrar verin, iç parazit hapları yumurtalara etki etmez. Sonra kedicik sonraki aya aynı problemi yaşamasın.

merhaba bir şey sormak istiyorum. evde iki kedimiz var ve sürekli pirinç şeklinde kurtlardan döküyorlar. geçen ay aşı yaptırdık fakat tekrarladı. 2 kedi için 600 tl tuttuğu için alternatif yol arıyoruz sizin bu mesajınızı gördüm. yomesan ve andazol önermişsiniz hangisini ne kadar kullanmalıyım? yazarsanız çok sevinirim..

aslihan_e
aslihan_e

128541

Andazol kullanın, daha geniş semptomlu, yetişkinse yarım, yavruysa çeyrek yutturun (200 mg halinde satılan hap için, 400 mg olanı da var, o değil) 3 hafta sonra tekrar yutturun. İlkinden 10 gün sonra bir ara doz da verebilirsiniz çeyrek olarak, şart değil ama yoğun tenya varsa kedi daha rahat eder. İlk uygulamadan 3 hafta sonrasında mutlaka ikinci dozu verin. Ne zaman ilaç verseniz mutlaka 3 hafta sonra tekrarlayın.

aslihan_e
aslihan_e

128541

6 aylık yazmışım 6 haftalık

Seymamila
Seymamila

3199

@aslıhan_e kedimde sanırım tekrar yoğun parazit var şuan tekrar hapa geçtim ama tamamen kurtulmanın yolu yok mu her 2 ayda bir düzenli aşı yaptırıyorum dışarı da çok nadir çıkarız çıkarsak da boxdan çıkarmam bu aya kadar hiç tuvaletinde birşey görmedim ama geçen gün gördüm zaten sabahta hap alıp verdim üzülüyorum bu duruma kesin kurtulamaz mıyım parazitteb

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 24804 Görüntüleme
  • 26 Cevap
  • 9 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81827 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR