Kedime Benden Hastalık Geçer Mi?

Hilalkoca
Hilalkoca

2278 Puan

Merhaba, bugün covid 19 testimiz pozitif çıktı ve test sonucuna kadar kedimi sürekli öpüp koklamıştık ki normalde de biz uzak dursak bile o asla yanımızdan ayrılmaz sürekli ellerimizi yüzümüzü yalamaya çalışır. Veteriner ile görüştük ve covid bulaşabileceğini uzak durmamız gerektiğini söyledi ama fip hastalığına çevirmeyeceğini de söyledi içim biraz rahat etse de endişe ediyorum. Acaba böyle bir durum yaşayan oldu mu? Bağışıklığını güçlendirmek için neler vermem gerekir ? Fip hastalığına dönüştürme ihtimali var mı? Lütfen yardımcı olun.

15 CEVAP

aslihan_e
aslihan_e

128354

Evet Covid 19 kedilere bulaşıyor, araştırmalar bunu kanıtladı, hekiminiz doğru söylemiş. Ayrıca fipe çevirme ihtimalinin olmama ihtimali de doğru. Fip yapan korona ile Covid-19 Korona'sı farklı, hiçbir alakaları yok denemez ama aynı değiller. Kediler Covid-19'u genelde hafif semptomlarla atlatıyorlarmış ya da hiç belirti vermiyormuş ama yine de önleminizi alın bence. İlgili haber için tıklayın Ve buradaki habere de tıklayabilirsiniz Ben burada kanıta dayanıklı bilimsel testlerden bahsediyorum ama insanlar hâlâ bulaşmaz deyip geçiyor. Peki bulaşmaz diyenler kaynak göstersinler ama öyle bulaşmaz deyip geçen veterinerlerin laflarını değil, kan testine dayalı bilimsel veri içeren kaynak göstersinler.

Siyamask
Siyamask

14886

Kedilerdeki corona ve insanlardaki corona aynı virüs değil. Bence başka bir veteriner hekime sorun içiniz rahatlasın

NorthNight
NorthNight

16576

Çok geçmiş olsun. Bazı kaynaklar insandan hayvana covid bulaşmıyor diyor. Bazı nadir kaynaklarda bulaştığını söylüyor. Her covid + kedi de hemen fib gelişmiyor sadece fib gelişme riski artıyor. Siz mümkün mertebe dikkat edin mesafenize yinede. Neticede bu covid belasını yeni tanıdık hala tam anlaşılabilmiş bir olay değil. Umarım bir sorunla karşılaşmazsınız. Acil şifalar dilerim.

Siyamask
Siyamask

14886

Bir kere RNA uymaz. :) çok geçmiş olsunn

Hilalkoca
Hilalkoca

2278

Çok teşekkür ederim veterinerimizde fip hastalığına çevirmez dedi ama sanırım ben biraz fazla endişe ettim

Cerezler
Cerezler

2720

Aynı şekilde bende covid geçirdim ve veterinerime bu soruyu sordum. Bir sıkıntı olmayacağını ve bulaşmayacağını söyledi. Bu süreçte de kedilerime bir mesafe koymadım ve herhangi bir hastalık yaşamadılar. Herhangi bir endişeniz varsa siz yine de mesafe koymaya dikkat edin.

Siyamask
Siyamask

14886

2 sene önce Viroloji dersi gördüm. Pandemi döneminde ve bizzat insanlar-hayvanlar arasında corona viral replikasyon olamayacağını öğrendim. Buyrun :) https://www.limavet.com/covid-19-yada-yeni-tip-corona-virusu-korona-kedi-ve-kopeklere-bulasir-mi-m2

aslihan_e
aslihan_e

128354

Siyamask, sizin gösterdiğiniz yazı 2020 yılında yazılmış, tabi ki o zaman hiçbir çalışma ve tespit yoktu daha sonra yapıldı.

aslihan_e
aslihan_e

128354

Ve kanıtlandı

aslihan_e
aslihan_e

128354

Ben 2021 yılındaki sonuçlardan bahsediyorum.

aslihan_e
aslihan_e

128354

Ayrıca Wikipedia'daki Covid-19 sayfasını kaynak göstermişsiniz ancak kedi ve köpeklere bulaşabildiğini Wikipedia'da kanıtlıyor. Buradaki sayfada açıkça yer alıyor. Dilerseniz Türkçeye çevirebilirsiniz Ayrıca Hamster ve Gorillere de geçtiği bilgisi verilmiş. Birçok hayvandan bahsedilmiş.

aslihan_e
aslihan_e

128354

Ayrıca burada Covid-19 kapabilen hayvanların listesi, referansları ile yer alıyor. Uydurma bilgi değil. Lütfen yanlış bilgi yaymayalım. Umarım forumda insanlar daha fazla Covid-19 hayvanlara bulaşmaz diyerek yanlış bilgilendirme yapmazlar. Onlar da can sonuçta, ben evladım olarak görüyorum kederimi.

aslihan_e
aslihan_e

128354

*Kedilerimi

aslihan_e
aslihan_e

128354

Ayrıca insanların çok fazla geyiğe Covid-19 bulaştırdığı yazıyor. Sizin hayvanlar insanlar arasında bulaşım olmaz diyen hocanız ya bilimsel gelişmeleri takip etmiyor ya da kedi ve köpeklerden insanlara geçme vakası görülmediği bilgisini siz hayvanlara bulaşmıyor olarak algıladınız. Kediden insana bulaşmaması, viral replikasyon ile ilgili olabilir.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 361 Görüntüleme
  • 15 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80425 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR