Çiftleştirme

ayseeny
ayseeny

5023 Puan

merhabalar, kedim 8 aylık oldu, çevremdeki her kedi sahibi ile konuşup iyice öğrenmeye çalışıyorum bu kızgınlık sürecini, herkes bana erkek kedilerin kokulu bir çiş yaptığını ve kokunun asla geçmediğini söyledi. annem bu olayı yaşamadan hemen kısırlaştıralım hiç böyle bir çiş olayı olmasın diyor. ama dişi kediler için kısırlaştırma sağlıklı bir işlevken erkek kedilerin ömrünü kısalttığını öğrendim, doktorumuzla bu konuyu daha konuşmadık, ben 1 defada olsa yavruları olsa keşke diyorum ama çiş konusunu bende göze alamıyorum. bir defa rastladığım bir soruda da, her erkek kedinin kokulu çiş yapmadığını okumuştum, bu ender durum için şansada bırakamıyorum. Sizlerin görüşleri düşünceleri neler? Özellikle erkek kedilerini kısırlaştıran bireylerden cevap almak istiyorum. Şimdiden teşekkürler, mutlu pazarlar!

7 CEVAP

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Merhaba,erkek kedimi yaklaşık 1,5 yıl önce kısırlaştırdım. Erkek kedilerde kısırlaştırmanın ömür kısaltığını doğru bulmuyorum.Sadece kısırlaştırma sonrası özensiz bakım buna sebep olabilir. Çünkü kısır erkek kedilerin böbrek ve idrar yolu problemlerine yatkınlığı artar. Bu yüzden bu konuda dikkat edilmesi,beslenme ve bakımına özen gösterilmesi gerekir. Mesela su tüketiminin artırılması için su pınarı almak ve yaş mamayı artırmak, idrar yolu koruyucu macun kullanmak.
Ya da kuru mama kullanımını bırakıp homemade diyet yapmak,sadece yaş mamayla beslemek gibi farklı beslenme çeşitleri tercih etmekte bence iyi bir yöntem olabilir. Benim bütçem ilk seçeneğe yettiği için beslenme çeşidini değiştiremiyorum.


Koku bırakma olayı ise çok nadiren olmayan bir durum ve koku bırakma dışında insanı ve hayvanı çok rahatsız eden durumlar olabiliyor. Mesela kedinin tüylü battaniye gibi esyaları dişi kedi gibi görmesi. Bunun olma ihtimali de yüksek.
Umarım yardımcı olabilmişimdir

ayseeny
ayseeny

5023

dollfacepersian çok teşekkür ederim gayet detaylı ve yararlı bir yorum olmuş, tecrübeleriniz ve tavsiyeleriniz için minnettarım hemen not edeceğim :)

edy
edy

3953

daha çok çevrede kedi varsa koku bırakıyolarmış bizimkide daha koku bırakmadı bende çiftleştirmek istiyorum ama hastalık bulaşma ihtimalinden endişeleniyorum

KedimVar
KedimVar

119251

Evet koku bırakıyorlar ve çok çok kötü kokuyor. Arkadaşımın başına geldi. Bütün koltuğu atıp yeni koltuk aldılar kokusu geçmediği için. Koku bırakmayanlar çok nadir oluyor. Bence riske atmayın. Ayrıca ömrünü kısaltmaz tam tersine uzatır erkek kedilerin de.

ayseeny
ayseeny

5023

O zaman kısırlaştırmak en doğru seçenek olucak

Hediye159
Hediye159

967

Koku çoğu erkek kedi bırakıyor yinede sen bilirsin

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Buna çok sevindim,rica ederim:)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 741 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.995 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR