Kedimin Üzerindeki Böcek Ne Olabilir?

odip
odip

614 Puan

kedimin üzerinde böcek gördüm ama çok anlık, durmuyor çünkü. severken bi anda kahverengi minicik bir böcek gördüm alayım derken hem kedim tedirgin olup hareketlendi hem de böcek çok hızlı hareket etti. yakalayamadım. parazit ilacı verecektim ama veremedim, sirkeli suyla sildim. faydası olur mu ? evde beyaz sirke vardı ellerimi ıslatıp ıslatıp sildim. yalanıp durdu onları. bazı yerler faydalı diyor bazıları çok zararlı demiş. göğüs kısmında tüylü bölgesinde ufacık kahverengi bir böcek. parazit midir bit midir?

13 CEVAP

odip
odip

614

baktım görsellere ama hem saniyelik gördüm hem de hem pire hem bit gibi. yani pire daha çok siyah ve zıplıyor anladığım kadarıyla bu zıplamadı koşarak kaçtı. bazıları koşadabilir diyor.bit daha büyük gibi. pire galiba. ama ufaktı epey.

Siyamask
Siyamask

14886

Ah yakın zamanda pire istilasından kurtulan biri olarak söylüyorum. Sirkeyi kediye sürmeyin. Ense damlası günü geldiyse hemen yaptırın. 3 güne bir şeyi kalmaz. Tüy diplerine özellikle ense kuyruk dibi ve karın bölgelerine bakın. Pireyse kum gibi şeyler görürsünüz. Elle yakalama imkanınız yok resmen 2 boyutlu gibiler. Ense damlasını yaptırdıktan sonra bit pire tarağı alıp 12 saatten sonra tarayabilirsiniz. Tarağı sirkeli suyla ıslatıp kurulayıp uygulanmıştım. Çok vakit kaybetmeyin. Tavsiyem

odip
odip

614

teşekkürler bilgiler için.

Siyamask
Siyamask

14886

Bir de aklıma gelmişken evinizde polar tüylü oyuncak kıyafet tarzı şeyleri yıkayın muhakkak çünkü kedimin peluş oyuncakları var. Hepsinin üstüne lavralar yapışmıştı

Seneca
Seneca

2701

Görselleri var aslında google'da. Pire de olabilir.

Siyamask
Siyamask

14886

Direkt bit pire tarağıyla taramanızı tavsiye etmem. Pireyse eğer tarak üstünde zor yakalarsınız. Çok geçmiş olsunn

odip
odip

614

ya veterinere sorduk dış parazite gerek yok dedi, iç parazit hapı verdi ama çiğnemesin dediği için köfte alıcaktım kaç gündür markete gidememiştim. direkt aşı mı yaptırsak yoksa enseye mi damlatsak. sirkeyle suyu karıştırdım her yerine sürdüm kedinin. öyle çok yok. yani üç gün önce mi ne gördüm ilk. ufacık bir tane böcek. smokin olduğu için belli olmuyor olabilir. beyaz bölgesinde gördüm siyah kısmını bilemiyorum. yayılır mı çok hızlı? o kadar yoğunum ki şu an anlatamam.

aslihan_e
aslihan_e

128341

Pire yavrusudur büyük ihtimal, tüylerin içinde zıplamazlar koşarak giderler. Sirkeli su maalesef hiç etki etmiyor. İnternette dolaşan Sirkeli suymuş, biberiye suyuymuş vs. hiç işe yaramıyor. Hem dış parazit hem iç parazit ilacı almalı kediniz. Kedide pire olunca kediler pireleri yutup pire tenyası kapıyorlar.

odip
odip

614

yutmuş da olabilir çünkü ağzına doğru kaçtı böcek. iki aydır bizleydi çoktan yayılmış olmaz mıydı şimdiye kadar.

aslihan_e
aslihan_e

128341

Kışın çok hızlı yayılmıyorlar, yumurta bırakıyorlar, daha çok bahara doğru çıkıyor yumurtalar. Sıcaklık artınca pireler de artıyor.

Siyamask
Siyamask

14886

En son ense damlası üstünden 1 ay geçtiyse ve bu pireyse yaptırmanız tavsiye ederim. İç parazit günü geldiyse birlikte yaptırırsanız daha iyi olur. Pireden parazit geçmesinin önüne geçmiş olursunuz. Bunun içinde endişelenmeyin. Çok şükür ki tedavisi var. Müdahale sonrası evi süpürüp sirkeli-çamaşır suyuyla silersiniz. Hiçbir şey olmaz inşallah

Siyamask
Siyamask

14886

Benim bal çocuğum bana geleli 1 ay oluyor. Eski sahibi iç dış parazit yaptım demişti. Ensede pire kalıntılarını daha ilk geldiğinde algılayamadım. Kara böceğim siyah olduğu için de ense damlası yaptırana kadar bir sürü pire çıkacağını tahmin etmemiştim. Bizim evde sarma olmadı çok şükür. Lakin 2 gün üst üste evi sirkeli çamaşır suyuyla sildim. Yere düşen lavralardan kurtulmak adına :)

Siyamask
Siyamask

14886

Bir de aklıma gelmişken evinizde polar tüylü oyuncak kıyafet tarzı şeyleri yıkayın muhakkak çünkü kedimin peluş oyuncakları var. Hepsinin üstüne lavralar yapışmıştı

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 343 Görüntüleme
  • 13 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80425 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR