Kedim yaklaşık 1.5 yaşında ve 2-3 ay önce kısırlaştırdık (dişi). Kısırlaştırmadan sonra tabii ki de kilo almaya ve doymamaya başladı. Sabahın beşinde başlıyor miyavlamaya acıktığı için. Akşam saat 4-5 civarı da huysuzlanmaya başlıyor yine ve asla susmuyor. Önceden böyle bir huyu yoktu. Ki bir de akşam yemeğinden 1-1,5 saat sonra yine acıkıyor. Ben yine de düzen otursun diye sadece 2 öğün ve mamasının arkasındaki ölçülere göre besliyorum yoksa çok şişmanlayacak. Ancak böyle de sürekli mızmızlanıyor,mama istiyor dediğim gibi. Acaba sık sık ama az az beslesem doğru olur mu? Siz böyle bir şey yaşadınız mı ameliyattam sonra? Önerilerinizi paylaşırsanız sevinirimm.
Geçen bi veterinerin yazısına denk geldim, serbest bir şekilde doğada yaşayan kedilerin günde ortalama 10 kez avlandığını yazmıştı yani dolayısıyla kediler doğaları gereği uzun süre aç kalmamalı öğünlü beslenmede az az sık sık verilmeli diyordu. Ben öğünlü beslemiyorum ama bana da çok mantıklı geldi. Çünkü bizim kızın maması hep durur her gün bir çay bardağı kadar koyarım günde 6-7 kez belki gelip gidip az az yer. Hiç kasesini sıfırlayıp mama istediğide olmadı. Bence öğün sıklığını arttırmanız sorun yaratmaz, önemli olan günde totalde tükettiği. Az az sık sık yerse çok acıkıp birden fazla yeme durumuda olmaz.
Kg suna göre yemesi gereken miktarı güniçine bölerek veriyorum.
Genel olarak,
Sabah ve gece ağırlıklı yiyor ancak kabında mama olunca sanırım kendini daha rahat hissediyor.
Gün içinde gidip, arada minikte olsa kıtırdatıp, mutlu oluyor. Öneririm.
Merhaba
Sabah bir avuc 30 gr aksam bir avuc 30 gr veriyorum. Gunduz cok yemiyor gece yiyor genelde. Basta nasildi hatirlamiyorum. Duzelir sizinki de ama cok rahatsiz etmeyin mama konusunda baslarda ac kalinca biraz asabi oluyorlar. 😊
Benimki de oyle. Sabah koydugum mamadan cok aara ara gidip yiyor aksam ustune koyuyorum. Sabah az oluyor tabaginda. Ama bu bizim yontem cene alti akneye yol aciyormus tabagi surekli dolu olmamaliymis diye izlemisyim bir veterineri denedim ama benim sakin uslu kedi aslana dondu. Biz de eski sisteme donduk geri,
İnsan metabolizması ile aynı ise 2 öğün yapıp aralarda yememesi daha iyi, hocamız siz hiç sürekli ceylan avlayan çita gördüğünüz mü bir seferde belki koca bizon gömüyor ve geri kalan tüm gün yatıyor adam ne kadar fit derdi :D Çita ile ev kedileri akraba ya ordan aklıma geldi ahshdrh ama doğrusu hiç kedi metabolizmasını açıp araştırmadım, bu arada ben de serbest besliyorum :)
Kısırlaştırdıktan sonra bi iştah problemi bizimde oldu önce mamasını değiştirdik Royal Canin Veteriner Serisine geçtik, mamasını da az az 5-6 defa da veriyoruz 80-90 gramı geçmiyor, son 1 senede sadece 100 gr aldı. Sevdiği ve kilo aldırmayan bi mama genelde çözüm oluyor deneme yanılma yoluyla öğünleri de paylaştırısanız çözülür bence.
Karbonhitrati dusuk doyurucu mamalara yönelin az yiyip doyacak kilo sorunu için l carnitini yüksek mama kullanın en az 300 mg
Baktım da insanlar gibiymiş..
Link bırakıyorum okumanız için;
American College of Veterinary Nutrition tarafından onaylanmış yönetim kurulu ve Cornell University College of Veterinary'de emekli James Law Profesörü olan Francis Kallfelz, "Altı aya kadar büyüyen yavru kedilerin günde üç öğün yemek yemesi gerekebilir" diyor. İlaç. "Altı aylıktan olgunluğa kadar, çoğu kedi günde iki kez beslendiğinde başarılı olur."
Ben günlük yemesi gereken miktarı ikiye bölüp sabah akşam veririm, zaten doyunca çekilirler ve öğlen uğradıklarında atıştıracak kadar da bir mama kapta kalır.
şansınız varsa 4 öğün olarak besleyebilirsiniz. ben evde olmadığım için 3 öğün besliyorum; sabah 8, öğlen 2, akşam 8 gibi. benimki de erkek, kısır ve tam bir obur. yine de miyavlamasını takmıyorum, sürekli mama istiyor. sizinki gibi bir saat önceden de değil, sürekli istiyor. ne kadar verirsem vereyim sürekli aç, o yüzden takmıyorum.
ayrıca günlük yeteri kadar yormalısınız, sabah 4-5’te uyuyor olmalı. mümkünse her öğünden önce 30 dakika kadar oynatın.
Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.
Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:
Yeni Soru Sor