Ikinci Kediyi Sahiplenmek?

pisicikimm
pisicikimm

4746 Puan

Kisir 1 yasinda disi kedim var ve yanina bir tane daha kisir kedi sahiplenmeyi dusunuyorum. Sinava hazirlandigim icin sadece temel ihtiyaclarini karsilayip sevgi gosterebiliyorum,yeterince oyun oynayamiyorum. Hem kilo alip iyice tembellesicek hem de cok yalniz hissettigini dusunuyorum. Ama alisabilir mi emin degilim. Bir de benim kiz biraz kiskanc,vette gordugu diger kedilere tislayip duruyordu. Evde ise cok sakin,masum. Sizce yaklasik 1-1,5 yasindaki iki kedi birbirine alisabilir mi ve cinsiyetin bir onemi var mi kisir olduktan sonra?

4 CEVAP

simbakedi
simbakedi

136205

bence onemli olan ikinci kedinin karakteri oncelikle. onu ozellikle evde beslenmis, diger kedilerle anlasan bir kedi secmenizi oneririm ki diger turlu bir de o kediyle ugrasmayin :) benim kedim 2.5 aylikken alindi sokaktan, hic baska kedi gormedi. 3-4 gunluk gecici yuva oldum bir kediye ve agzindan salyalar cikiyordu :’) kedi gittiginden beri kendine geldi. o yuzden biraz zor ama alisirlar umarim. bir de belki sinav senesini atlatmayi bekleyebilirsiniz. az kalmis zaten

NorthNight
NorthNight

16576

Diğer kedininde karakteri çok önemli, ve bence cinsiyette etkili oluyor. Bizim kedimizin (dişi) eski evinde kısır erkek kediyle beraberlermiş ve çok sorun yaşadıkları için bizim kedimizi veterinere bırakmışlardı biz öyle sahiplendik. Erkek kediler kısırda olsa böbrek üstü bezlerinden çok düşük miktarda hormon salgılayabiliyor buda dişi kediye olan davranışı etkiliyor. Çok iyi anlaşan örneklerde vardır illaki.

blue_hpood
blue_hpood

128292

mutlaka dışarıda görüştürün. iki kedinin de baskın olmadığı bir alanda tanıştırın. iyi anlaşırlarsa eve getirin ve odaları ev sahibi kediniz evde yokken gezdirip tanıtın. daha sonra ikisini de evde bir araya getirebilirsiniz. çoğunlukla dişilerle erkekler daha iyi anlaşıyor. şansınız varsa engelli bir can sahiplenmenizi öneririm, yuva bulma şansları hiç olmuyor.

beyzathemoc1
beyzathemoc1

118037

Benim luna 7-8 aylıkken (üstelik kısır da değildi hormonlar tavandı yani) 1 yaşından biraz büyük bi kedi buldum sokaktan (o da kısır değildi) ilk başta tıslamalar tokatlar oldu ilk gün sonra sanki yıllardır arkadaşlar gibi takılmaya başladılar ikisi de başka kedilerden nefret ediyorlar şu an eve bi kedi getirsem yavru yetişkin erkek dişi ikisi bir olup saldırıyorlar ama çok şükür aralarından su sızmıyor onlar da insanlar gibi anlaşma ihtimali var ama anlaşamama ihtimali de var ben geçici kedi sahiplenmenizi öneririm geçici olarak yuva arayan çok yavru var armut uygulaması üzerinden de bulabilirsiniz ilanlardan da böylelikle görmüş olursunuz hem de bir yavrunun kısmetini kapatmamış olursunuz

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 234 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81951 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR