Orijen

KedimVar
KedimVar

119251 Puan

Orijen e geçmek istiyorum. Sizce hangi serisini kullanmam lazım? Tüy dökümü az olsun istiyorum ama balıklı olmak zorunda değil. Ayrıca Orijen kullananlar sorularımı cevaplarsa sevinirim.
Kediniz Orijen i severek yiyor mu?
Ağız kokusu problemi var mı?
Tüy dökümü nasıl? Orijen e geçtikten sonra tüy dökümünde azalma oldu mu?
Tüyleri parlak ve sağlıklı mı? Yumuşak mı?
Dışkısı cıvık mı ya da kötü kokuyor mu?
Açıkçası tahılsız mama denemeye korkuyorum. Kedime protein oranı fazla gelir mi? Ya da tahılsız olması bir soruna yol açar mı? Kedilerim dişi ve kısır değiller. Ama birisi az hareketli.
ND düşük tahıllıya devam mı edeyim yoksa Orijen e mi geçeyim? Biliyorum Orijen daha iyi ama tahılsız olması dediğim gibi kedilerime fazla gelir mi şüphesi uyandırıyor bende. Bir de alırsam 6.8 kilouk olanından alacağım.

11 CEVAP

miasugok
miasugok

12502

Ay bu arada ağzı kokmuyor ama gaz çıkarıyor ya garip bi şekilde. Eskiden çıkarmazdı. Ya da bu kadar kötü kokmazdı. Ama kokuyor gaz çıkarınca.

Cotontzu_Siri
Cotontzu_Siri

127155

Tahılsız mama yüzünden kedinizin başına bişey gelmez ama tahıl yüzünden gelebilir

miasugok
miasugok

12502

Çok yeni geçtik biz romeo orijenden sonda çok tok gözlü bi kedi olmaya başladı ödül mamasını bile yemeyip kapamaya çalıştığını gördüm diyebilirim. Ben de gerçekten doyduğunu düşündüm o yüzden.


Bu arada ben ndyle orijeni karıştırarak vermeyi denedim bi kaç gün ve romeo nd leri yemedi orijenleri ayıkladı içinden.


Romeonun ishalinden gimcat macunu sorumlu tutmuştum hiç orijenden dolayı dışkısının cıvıklaşacağını düşünmemiştim siz söyleyince mamadan olabileceğini düşündüm çünkü hala cıvık dışkısı düzelmedi.


Onun dışında biz daha bebiş olduğumuz için pek tüy dökmüyoruz. Diğer sorularınız konusunda da bi fikrim yok benim gözlemlediklerim bu kadar. Bi daha ekstrem bi durum olmadığı sürece değiştirmem mamayı. Cat&kitten bu arada bizimki.


Şu ödül mamasını yememe durumu aşırı sinirimi bozuyor benim ödül maması tavsiyelerini bekliyorum ben de merakla.

KedimVar
KedimVar

119251

Teşekkür ederim cevapladığınız için. :))

Ben ikisine de bakmıştım içerik olarak. Orijen çok iyi ama beni de tahılsız olması korkutmuştu. Ayrıca buradaki yorumlara baktığımda da öyle çok da bir fark göremedim şu an kullandığım mamayla karşılaştırılınca, ND kullanıyorum ben de. Ben olsam ND ye devam ederdim -ki ediyorum- çünkü ishal, gaz vs benim için büyük sorun olurdu. Ayrıca benim fikrimce orijen çok pahalı. O parayı verip de bir de tahılsız olması yüzünden kedimin başına bir şey gelseydi çok üzülürdüm. Bence eğer ND den memnunsanız şaşmayın.

miasugok
miasugok

12502

Nehir hanım tahılsız olması yüzünden kedinizin başına ne gelebilir siz öyle yazınca çok merak ettim

KedimVar
KedimVar

119251

Eğer kedisi kısır ve erkekse tahılsız mama kullanmak böbrek hastalıklarına yol açabilir diye korkmuş olabilir. Ben de internette araştırırken böyle örnekler görüp endişelenmiştim. Ama ne kedilerim erkek ne de kısır. Ama yine de gaz sorunu, ishal gibi olma benim ND de kalmama sebep olacak galiba.

pinarcaya
pinarcaya

19123

Orijen fit trim aldım en son. Bir iki hafta oldu. Hiç bir sorun yok. Tüyleri yumuşacık oldu. Aşırı dökülen tüylerin dökülmesi çok çok azaldı.

KedimVar
KedimVar

119251

Bir de ödül maması önerisi istiyorum. :)) Link koyarsanız sevinirim.

zubus
zubus

620

gaz cıkarınca kötü kokuyor gercekten :( kaçasınız geliyor. benimde köpeğimde oldu. o kadar sık oluyor ki, gece çişe cıkardım heralde ondan diye. ama mama değişince değişti.

zubus
zubus

620

aynı gaz sorunu royal caninde de oldu. ve o zaman kokusu da artmıstı. galiba marka ile ilgili

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1366 Görüntüleme
  • 11 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78219 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR