Platformla Çok Alakasız Ama Merak Ettim Bilenler Cevaplayabilecek Mi

Jeffroshum
Jeffroshum

5633 Puan

Kedi ve köpeklerimize şekerin çok zararlı olduğunu biliyoruz. Ama koyunlara pancar küspesi atlara küp şeker falan veriliyor onlara bir zararı yok mu. İnsanda olduğu gibi şeker hastaları şeker yediği zaman kör olma riski var onlarda böyle bir durum yok mu?

4 CEVAP

deniznergis
deniznergis

12866

aslında uzmanlar bunun bir şehir efsanesi oldugunu söylüyor aşırıya kaçmadığınız sürece bir zararı olmaz fazlası gözde katarakt yaratır .çikolata zararlı deniyor kakao çekirdeginde bulunan teobromin maddesi zehirleme yapıyormuş

Ozzey
Ozzey

118677

Merhaba
Atlar fazla egor sarfettiklerinden kan sekerleri cok duser ve hizli normale getiren kup seker oldugundan verilir ve fazla verilmesi ati kör eder diye geciyor internette. Sekeri sevdikleri icin motive etsin diye de veriliyormus. Ayrica sekerden baska seker iceren seylerinde fazlasi zarar diyor. Ornegin; karpuz.cok severlermis ama cogu su ve seker oldugu icin az verilmeliymis. Kedi ve kopeklerde sadece goz sorunu degil bircok soruna yol aciyormus. Kalp yetmezligi ve kalp spazmina yol aciyormus.

Jeffroshum
Jeffroshum

5633

Teşekkür ederim

aslihan_e
aslihan_e

128407

Merhaba, kedi ve köpeklere doğal meyve şekeri fruktoz aşırı olmadığı sürece zararlı değil, onlar da beslenmelerinde az da olsa meyve yiyebiliyorlar. Sanırım kediler daha az yiyebilir çünkü onlar köpeklerden farklı olarak zorunlu etçillerdir ve diyetlerinde yeterli hayvansal protein almazlarsa sağlıkları bozulur. Köpekler vejetaryen beslenirse kediler kadar kötü etkilenmiyorlar. Pancar küspesi de doğal fruktoz olduğu için koyunlara faydalı. Atlara küp şeker hakkında ben de nedenini bilmiyordum Ozzey sayesinde öğrendim şimdi. Kedi ve köpeklere her canlıya zararlı olduğu gibi işlenmiş rafine şeker zararlı.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 485 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80757 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR