Balığım Yem Yemiyor. ( L144 Cüce Vatoz 2-3Cm)

blue_hoddle
blue_hoddle

5221 Puan

Merhaba arkadaşlar ben cuma günü bir L144 cüce vatoz sahiplendim. (2-3cm civarlarında) aldığımızdan beri yem yemiyor filtrenin arkasına gidiyor orda kalıyor yemlere gitmiyor. yem olarak Tetra pro energy kullanıyorum şuanlık akvaryumda başka balık yok yarın yanına arkadaş alıcaz. kendini yalnız hissetmemesi için. neden yemiyor olabilir? napmam lazım. veya ne vermem lazım. ?

5 CEVAP

ytmzeypcn
ytmzeypcn

722

Vatoz balıklarını pek yüzerken göremezsiniz hemen hemen sürekli ya camda ya bir kayanın üstünde yada yerde sabit dururken görürsünüz. Genelde yem olarak ise ya yerdeki yem artıklarını yada cam ve akvaryum içindeki dekorların üstündeki oluşmuş alg ve yosunlarla beslenirler.
Açlık konusunu ise dert etmeyin çoğu balık dediğim gibi siz yem vermeseniz bile alg ve yosun yer yosun olmasa bile çoğu balık açlığa uzun süre dayanıklıdırlar ki burda bahsi geçen vatoz gibi dayanıklı bir balık olduğundan dert etmeyin yani.


Balığın hareket etmemesini diyorsanız ise yularıda söylemiştim ama akvaryum kurulu kültür oturmuş bir akvaryum olup olmadığı,suyun durumu(birçok kişi direk çeşmeden su doldurduğu gibi klorlu suya balığı atıyor),akvaryum su hacmi,akvaryum dekoru,suyun içindeki akış şiddeti,ışık kaynağı,evin içindeki hareketlilik,su sıcaklığı gibi tonlarca etken balığın sağlığını ve sergilediği hareketlerini değiştirir. Yani bu saydığım etkenlerin hiçbirini bilmeden ve görmeden yorum yapmak pek mümkün olmuyor

Hoddie
Hoddie

1985

balığınız büyük ihtimalle korkuyor alışması gerek. yarın mutlaka yanına arkadaş alın. sakin bir ortamda bırakın kendince biraz kalsın ve vatoz balıkları karanlıkta daha aktif olup daha iyi beslenen hayvanlardır. yemleme sırasında ışıkları kapatabiliyorsanız kapatın 15 dakika kapalı kalması yeterli. gene yiyemiyorsa yemleri ufalayın çok küçük hale getirip akvaryuma atın. yenmeyen yemleri mutlaka akvaryumdan uzaklaştırın. geçmiş olsun.

Hoddie
Hoddie

1985

birde farklı yem çeşitleri deneyin.

Venusselin
Venusselin

2223

kan kurdu deneyin dondurulmuş

Dlnr
Dlnr

73

Henüz alışamamış olabilir akvaryuma, yemlemeyi akşam ışıklarını söndürüp yaparsanız daha iyi olabilir gece gezerler çünkü uyangaçlığını da daha rahat atar hem. Çok yakından takip de etmeyin bir süre sizi görünce saklanıyor olabilir. Bizim bir yılı aştı hala beni görünce kaçtığı oluyor.
Ben wafers in vatozlar için olan dip yemini kullanıyorum severek yiyor ayrıca sera spirulina tabs da var onuda seviyor.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 787 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 3 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80120 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR