Parazit Konusunda

Kedime 29 aralıkta iç dış parazit aşısı (broadline) yaptırmıştım. Bugün kardeşim ortada çiğ küçük parça sucuk unutmuş ve bizimki onu affetmemiş hiç. Bu durumda iç paraziti yenilemem gerekiyor mu yoksa aşı bu duruma karşı korur mu? Veteriner 2 aylık etkisi var demişti.

3 CEVAP

Gimlihanim
Gimlihanim

123314

Biz de yaşamıştık bu durumu. Aşısı vardı. Sinek öldürüp içinden çıkan kurtlardan birkaçını yuttuğunu düşünmüştük. Veterinerimize sorduk. Aşısı olduğu için sorun olmaz dedi. Ama tabi siz yine de kendi veterinerinize de sorun derim ben.

aslihan_e
aslihan_e

132233

Aşı denen iğnelerin ya da hapların iç parazite karşı hiçbir koruyuculuğu yoktur, 2 ay etkisi falan olamaz hiçbir şekilde, 2 ay sonra yeniden gelin demek istemiştir, yanlış bilgi vermiş ya da sadece dış parazitler için koruyuculuğundan bahsetmiş.
Kedinize en azından 45 günden önce bir uygulama yaptırmanız gerek. Çünkü o çiğ gıda parazit yaparsa yaklaşık 5-6 hafta sonra erişkin olup yumurta yapar sonra kedinin parazitlerden kurtulması daha zor olur. O saatten sonra ilaç verseniz de yumurtalara etki etmeyeceği için uygulama tekrarı gerektirir. İç parazit ilaçları parazitleri öldürdükten çok kısa bir süre sonra vücuttan atılırlar. En geç 1 ay sonra bir iç parazit hapı alıp yutturmanızı öneririm.

aslihan_e
aslihan_e

132233

Broadline'daki iç parazit etken maddesi olan praziquantel zaten 24 saat sonra vücuttan tamamen atılıyor. Böyle bir durumda koruması mümkün değil. Korur diyen veterinerlere inanmayın lütfen. İç parazit aşısı olarak bilinen iğne, hap, damla her ne ise korumaz. Sadece var olan iç parazitleri öldürür, yumurtalara da etki etmezler.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 235 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 93.346 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR