Yavru Kedimiz Hiç Bir Şey Yemiyor,Sadece Annesini Emiyor... Fakat Diğer Kardeşler Yiyor???

alpcan
alpcan

4134 Puan

Merhabalar,
11 yaşındaki kızımın mahallede baktığı kedisinin 5 tane yavrusu oldu. Maalesef hayvanlara yaşam alanı bırakmadığımız için onları park halindeki bir aracın tekerleğinde bulmuş.
Hemen bir kutuya koyup eve getirmiş,fakat anne kedi yavrulardan birini ağzına alıp balkondan atlamaya kalkışmış. Haliyle önce kapalı garajımızda ufak bir yer yaptık fakat diğer komşular istemediler. Sonra yanımızda inşaat halindeki binanın kuytu bir köşesinde yuva gibi birşey yapıp kedi ailesini yerleştirdik. Kızım günde 5-6 kez yanlarına gidip kontrol etti,anneyi besledi vs. derken yavruların gözleri açılır açılmaz enfeksiyon kaptılar. TobraDex isimli damla ve veteriner hekimin bizzat kendisinin sattığı Cloptic isimli kremle düzelttik demeye kalmadı yavrulardan biri aksırmaya,hırıltılı nefes almaya başladı.Ertesi gün 2 yavruya daha bulaştığını görünce kızım bir kutuya koyup tekrar veterinere götürmüş. Largopen 400 BID ve Sanasol isimli vitamin vermiş. 0,2cc olacak şekilde günde 2 kez hiç üşenmeden içirip hastalığı geçirdi. Fakat yine bu sırada göz enfeksiyonu musallat oldu yavrulara ve ilk hasta olan yavrumuzun sanırım bir gözünü kaybettik.(gözünü araladığımız zaman sadece perde görünüyor artık)
Hasta olanın adını Kırpık koymuş kızım bu arada... Kırpık tek gözü kapalı şekilde hopluyor,zıplıyor,diğer kardeşlerle oyun oynuyor fakat hiç bir şey yemeyip sadece annesini emiyor. Annesi de bi deri bi kemik ve ne yaptıysak kilo aldıramadık hayvana. Sanırım o da kedilerde varolan bir virüsün kurbanı. Karnı sürekli şiş fakat dediğim gibi bi deri bi kemik. 5 yavrumuzdan 2 tanesini sahiplendirdik elimizde 3 yavru var.
Diğer 2 yavrudan birinin yine gözünde bir sorun var ve maalesef düzeltemedik. Diğer yavrumuzda şimdilik bir sorun yok. Bu 2 yavruya sosis,kuru mama,süt vs.verdiğimizde sorunsuz yiyorlar fakat Kırpık halen daha hiç bir şey yemiyor. Hastalık yüzünden diğer kardeşlerinin neredeyse yarısı kadar kaldı.
Ne önerirsiniz?


3 CEVAP

KedimVar
KedimVar

119251

Anne sütü zaten ona şimdilik yeter ama yaş mama vermeyi denediniz mi? Yemiyorsa yaş mamayı ezip şırıngayla zorla verin.

alpcan
alpcan

4134

yaş mamayı bugün sipariş ettik. haşlanmış tavuk suyu falan denemeyi düşünüyoruz yarın.
sulu sütü şırıngayla veriyorduk hasta olduğunda. o zaman annesinide emmiyordu fakat genzine kaçırmaktan korktuk zira öksürmeye başladı bıraktık.
Bursa/Gemlikte oturuyoruz. Yavrularımızı sahiplenmek isteyenlere de kapımız açık :( Geçen yıldan beri baktığımız 3 kedi ezildi. Bunların akıbeti böyle olmaz inşallah.

alpcan
alpcan

4134

Arkadaşlar,
Bugün kızım kedilerin annesinin hiç bir şey yemediğini ve sürekli yattığını söyledi.
Zaten zayıfça bir şeydi. Sanırım hasta oldu. Yavrulardaki gibi aksırma tıksırma falan yok ama halsiz düşmüş öylece yatıyor. Kızım tavuk göğsü falan haşlayıp götürdü fakat onu da yemedi.
Anneyi kaybedersek dün belirttiğim gibi yavrunun bir tanesi hiç bir şey yemediği için onun da durumu kötüleşecek.
Sahiplenmek,şu canlara umut olmak isteyen arkadaşlar benimle kontak kurarsa çok memnun olurum.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1536 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78293 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR