Scottish Fold Long Hair Yavru Kedi[Üç Aylık] Kilosu Ne Olmalıdır?

Muzaffer63
Muzaffer63

326 Puan

benim yukarda cinsini yazdıgım yavru kedi edindim .aids aşısı hariç tüm aşıları yapıldı.aids aşıda bu ayın 15 olacak.sahiplendigimde iki aylıktı.kilosu 530 gr geldi.şu an üç aylık oldu ve agırlıgı 660 gr geldi. bu agırlık normalmidir.yoksa eksikmidir.ama kedimin saglıgında hiçbir sorun bulunmamaktadır.beslenmesini kuru mama olarak happy cat yavru kedi maması veriyorum yaş mama olarak ta felix marka yavru maması çeşitlerini veriyorum.kuru mama ile yaş mamyı karıştırarak vermekteyim.sade kuru mamyı yemiyor.belirli miktar kuru mamaya çok az yaş mama karıştırınca iştahla yemektedir.bu yaptıklarım uygunmudur.verdigim mama markaları uygunmudur birde özellikle kedimin kilosu yaşına uygun mudur.birkaç yaş mamma markası denedim kedim yemedi fakat felix marka mamayı görünce çılgınca yemektedir.sizlerden ricam bana bu sorularımla ilgili bilgi verirmisiniz.
diger bir sorunumda kedimi veteriner e aşıya götürdügüm zaman aşı oldugunda agzından salya akıyor ve veteriner alerji oldugunu söylüyor alerji ignesi yapıyor.şu an önce alerji ignesini yapıyor sanra aşısını yapıyor fakat yine salya akması bir on dakika sürüyor geçiyor bu normalmidir.yoksa aşı ile ilgili sorunmu vardır.bulundugum ilde bu gittigimiz veterinerden başka altarnatif veterinerde yoktur.

21 CEVAP

SelinTuksal
SelinTuksal

118368

felix purinanın. kullanmayın. instinctin veya gimcat in yaş mamaları iyi. kediniz çok zayıf ayrıca. sık sık yaş mamayla besleyerek kilo aldırmalısınız.

Cotontzu_Siri
Cotontzu_Siri

127155

Çok zayıf. Acilen beslenmenizi düzeltmelisiniz.

SelinTuksal
SelinTuksal

118368

scheir, animonda da fena değil yaş mamada.

miasugok
miasugok

12502

Kedilerimiz yaşıtlar be aynı cinsler benimki shorthair gerçi ya sizin kediniz çok zayıf ya benimki çok şişman:( 1800 gram romeo şuan. Aşı alerjisi bana mantıklı gelmedi. Yani şöyle, bütün aşılara alerjisi olması pek mantıklı gelmedi. Ayrıca aids aşısını ben henüz yaptırmadım bu konuda bilgisi olan var mı veterinerim bana henüz aids aşısından bahsetmedi erken mi acaba aids için

Muzaffer63
Muzaffer63

326

edis aşısı 3 aylıkken yapılan aşı ben bu ayın 15 de yaptıracagım.benim veterinerin verdigi aşı kartı ve aynı zamanda kimlik kartı var uluslar arsı geçerli orda yapılan ve yapılacak olan zorunlu aşılar ve özel aşılar yazmaktadır sizde böyle bir karne yokmu

glytrksvr
glytrksvr

959

Benim oğlumda 3 aylık shorthair.Veterinerimiz 1800gr dedi ben tartmaya çalışıyorum 1200-1300 arası(kendisi yerinde durmuyor zıpır).Normal mi acaba?Kuru mama beni gördükçe aklına geliyor.Sürekli aç gibi bizim yediklerimize atlıyor.Kıyamıyorum haşlanmış yumurta,peynir arada ev yapımı yoğurt veriyorum.

glytrksvr
glytrksvr

959

Gimcat in 12 vitaminli macununu ve baby tablet veriyorum.Veterinerin söylediği kondisyonu ve kgsu iyi dedi.Acaba iyi bakamıyormuyum.

Muzaffer63
Muzaffer63

326

ilginize teşekkür edrim.aşıyla ilgili bilginiz varmı alerji der veteriner

miasugok
miasugok

12502

Aşı sonrası hipersensitivite reaksiyonlarında salya akmasından bahsetmiyor hiç. Acaba normal bi durum mu ya, kendini sıktığı için vs oluyor olabilir mi? Ayrıca alerji aşısı normal aşının etkisini baskılamaz mı bunları aşırı merak ettim ben de şuanda. İnşallah bir bilen çıkar da siz de ben de rahatlarız.


Sitede hiç veteriner hekim yok mu acaba?

deniz_berkan
deniz_berkan

115161

bende britisih var 3,5 aylık ve 1,850 kg şuanda 2 günde 1 bu vitaminleri veriyorum cok saglıklı ve kilosuda yerinde ... haftada 1 Schesir Tavuk Eti-Aloeverali Konserve Yavru Kedi Mamasi 85 Gr veriyorum .
Dr. Clauder's Kedi Dolgun Tüyler için Somon Tabletleri
Gimcat Multivitamin
Dr. Clauder'S Tüy Dökülme Ve Kırılmalara Karşı Sıvı Besin


acilen kedini bakıma sokmalısın ...

glytrksvr
glytrksvr

959

Cotontzu_Siri size ayrıca teşekkür ederim.Tester için şadanlara mail attım ve testerlarımı hemen gönderdiler.2.Mantar aşısını yeni olduğu için bir kaç gün bekleme deyim hemen deniycem.Bu arada petshopun biri Acana 'nın av köpekleri için hazırlandığını evde hareketsiz kedilere fazla gelip kilo yapacağını söyleyip proplan önerdi.İçeriklere baktığımda hiç bir doğallık yok.

miasugok
miasugok

12502

Var tabiki onu her veteriner veriyor ama bana aids aşısından bahsedilmedi hiç. Cumartesi güni gidip soracağım.


glytrksvr acaba hangi mamayı kullanıyorsunuz? Romeo da eski mamasında hep benim yediklerime saldırırdı kuru mamayı yemesine rağmen. Değiştirince o huyundan vazgeçti ben de o yüzden eski mamasının ihtiyaçlarını karşılamadığını düşündüm. Şuan o açlık hali gitti.İnanır mısınız ödül mamasını bile hemen yemiyor. Üzerini örtmeye çalışıyor gidip acıkınca yiyor. Baya tok gözlü oldu.

suzandilan
suzandilan

746

Benim yavrum scottish fold-tekir kirmasi 1560 geldi 3 aylik biraz zayif sanirim

glytrksvr
glytrksvr

959

RC mother&baby kullanıyorum daha önce bilmediğim için nasıl olduğunu büyük paket almıştım bitmesini bekliyorum değiştiricem.

Ayni irk kedi sahibiyim. Kendim 3 aylık 1.400 kilosu ilk geldiğinde 2 bucuk aylikti bana 800 gr dı. Simdi çok iyi bir kilosu var, o çok zayif, şuan yavru olduğu için, veteriner istediği kadar yemek verin dedi düzelir dedi. Ve düzeldide :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 13481 Görüntüleme
  • 21 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81960 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR