Tahıllı Mamalar

zubus
zubus

620 Puan

arkadaslar defalarca soruldu ama bazen konu öyle bir yere gidiyor ki soru kayboluyor.
orijen meyveli mamalar ya da acana tahıllı/tahılsız az tahıllı mamalar bnm kullandıklarım.
fakat kimi diyor tahıl meyve zararlı kimi diyor hayır.
Köpek etcil diyen var, hep et yerse karacigerinde sorun olur diyen var. meyvede seker var diyen var. bu hayvanlara en uygun hangisi. lütfen bilen yanıtlasın.

3 CEVAP

Cotontzu_Siri
Cotontzu_Siri

127155

Köpekler hepçildir. Ancak insan gibi otçul ağırlıklı değil, %90 etçil hayvanlardır. Etçil sayılabilirler.
Karbonhidrat köpekler için faydalı bir besin değildir. Tahıllar yüksek miktarda karbonhidrat içerir, ayrıca glisemik değerleri çok yüksektir. Tahıl köpeğinizin midesindeki ph dengesini bozar. Tahılların köpeklere yararı yoktur, mamaya koyulmasının tek sebebi maliyeti düşürmesidir.
Köpeklere çok yakın akraba olan kurtlar doğada avlanarak beslenirler. Avlarının midesini yiyerek bitkisel besin ihtiyaçlarını giderirler. Yani köpekleri tamamen et ile beslemek de çok doğru değildir.
Meyve köpekler için çok fazla verilmediği sürece zararlı değildir.
Kullandığınız mamalar çok kaliteli ancak bu köpeğinizi sağlıklı besliyorsunuz demek değil.
Sizce "et" içeren bir şeyin aylarca bozulmaması normal mi? İlginç bir cevap olacak ama, normal. Eti kuru mamada yaptıkları gibi işlemlerden geçirirseniz normal. Kuru mama yapılırken etin en kalitesiz yerlerini içinde besin kalmayacak kadar uzun süre pişirir ve kuruturlar. Sonra un haline getirip tahıl ve meyve sebzelerle karıştırarak kuru mama haline getirirler. Sizin kuru mamada yüksek et oranı görünce hayvansal zannettiğiniz protein aslında kimyasal. Ayrıca kuru mamadaki nem oranı çok düşük ve bu ciddi problemlere yol açabilir. Kuru mama şüphesiz en kötü beslenme şeklidir.
Yaş mama sağlıklıdır ancak yine de içindeki et kalitesizdir ve mutlaka kimyasal içerir.
Evde yapabileceğiniz beslenme şekilleri prey, raw, barf ve homemade diettir. Prey ve raw tamamen çiğ ettir, barf çiğ et ve az bitki, homemade ise pişmiş et ve bitkilerden oluşur. Benim tavsiyem barf. En sağlıklı ve dengeli olan beslenme şekli o çünkü. %10 sakatat, %40 kemikli et, %30 löp et, %20 sebze meyve karışımı olarak hazırlanır. Etin en 3 gün dondurulmuş ve buzdolabında çözdürülmüş olması gerekir. Sebzeleri ise haşlayarak yanına koyarsınız. Günlük miktarı kilosunun %4-3'ünü alarak hesaplayabilirsiniz.
Bu linke bir göz atın.

Adopt_Paw
Adopt_Paw

21

Benim yazım nerede:(

zubus
zubus

620

çok teşekkür ederim :) malesef evde hazırlayamam sanırım :/ yani düzenli hale getiremem sık seyahat ediyorum bazen kardesim bakıyor :/

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 798 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79893 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR