British Shorthair Ve Van Kedisi

cfsncktr
cfsncktr

741 Puan

Merhabalar,


Şu an 3 aylık çok yaramaz dişi bir British Shorthair sahibiyim. Arkadaşımda hemen hemen aynı yaşta (2,5 aylık) dişi bir van kedisi var ve yurtdışına gideceğinden sahiplendirmek istiyor. Ayrıca bulunduğum yerde henüz doğalı 25 gün olmuş erkek bir van kedisi var.


İkinci bir kedi sahiplenmeyi düşünüyorum ve bendeki gibi dişi bir kedi istiyorum lakin van dişisi ile british dişisi anlaşabilir mi? Henüz küçük olduklarından iyi birer arkadaş mı olurlar yoksa kavgaya mı tutuşurlar?


Bir de erkek van kedisi var belirttiğim üzere. Benim dişi britishle çiftleşirlerse yeni doğanlarda sağlıksal bir problem olur mu acaba? Yoksa bırakın çiftleşmeyi didişmekten, kavga etmekten yorgun mu düşerler?


Ya da hiç sahiplenmemek ve benim dişinin bölgesine kimseyi sokmamak mı daha iyi olur?


Bu konuda tecrübesi veya bir fikri olan varsa duymayı çok isterim.


Saygılar.

16 CEVAP

miasugok
miasugok

12502

Muhtemelen bu yazdıklarıma karşı çıkan olacaktır ama bunlar benim düşüncelerim, saygı bekleyerek yazıyorum.


Bence eğer ikisini de kısırlaştıracaksanız alın yavruyu. Çiftleşmesinler. Çünkü melez kedileri kimse sahiplenmek istemiyor. Hak da veriyorum, cins bir kedi istesem gider ya british ya van kedisi alırım, anne british baba van kedisi niye alıyım ki, aynı şekilde cins istemiyorsam ya da benim için önemli değilse de yardıma muhtaç kedileri sahiplenmeyi tercih ederim ben olsam. Yani bence melez yavrularınız sahiplendirilemeyebilirler.

KedimVar
KedimVar

119251

Yavru olunca daha çabuk alışırlar. @Zeynooo sizinki öyle olabilir ama genelleme yapmak yanlış olur. Çünkü her insan gibi her kedinin karakteri de farklıdır. Bunun kedinin cinsiyle kesinlikle ALAKASI yok. Dişi Van sahiplenin bence. İki dişi daha iyi anlaşıyor genellikle. Ayrıca erkek alırsanız çiftleşme gibi bir ihtimalleri de var. Bence çiftleştirmeyin her ne kadar anne baba cins de olsa kırmalara yuva bulmak daha zor olabiliyor. Ayrıca arkadaşınızın kedisiymiş dişi olan. Onunkini sahiplenseniz aklı da kalmaz, istediği Zaman haber alabilir. İkiniz için de ve kediniz için de güzel olur.

mustafaparlak
mustafaparlak

2535

Van kedisi diye böyle yapar diyemeyiz ki. Kediden kediye çok değişir. Ama uğraştığınız sürece başta anlaşamasalar bile illa ki birbirlerine sonunda alışacaklardır. Son olarak lütfen kısırlaştırın. Sokakta birsürü hayvan can çekişerek ölürken hem o yavruların yuva bulmasına mani olmayın hem de sizin yavrularınızın da bir şekilde sokağa, barınağa ya da korkunç bir eve düşüp aynı şeyleri yaşaması riskini almayın. Yok neymiş kedilerin nesli tükeniyormuş. Zaten böyle bir dünyada yaşama istekleri olduğunu hiç sanmıyorum..

Anonymus827062
Anonymus827062

11754

Sakin ama sakin van kedisi başka bir kedinin yaninda olmaz sonuçları çok ağır olur buyuduklerinde. Van kedisi çok kiskanctir ve başka bir kediye tahammülü yoktur. Bir tanıdık bunu yaşadı. Van kedisinin yanına ıran kedisi almış. Van kedisi iran kedisinin yüzünü parçalamış. Hayvanı veterinere zor yetiştirmiş. Aman aman sakin ama sakın. Besleyecek isen sadece van kedisini al. Van kedisi yalnız kalmayı ve tek kedi olmayı seven türdür. Başka kedi koymak büyük hata olur...

cfsncktr
cfsncktr

741

İşten izin alıp denemeye karar verdim. Hem bu süreçte çok daha iyi gözlemleme fırsatım olur, hem de alışma süreçleri hızlanır diye düşünmekteyim. Ayrıca istenmeyen bir durumda müdahale edebilirim belki. Yavru olduklarından dolayı ben de birbirlerine kolayca adapte olup, güzelce anlaşabilecekleri fikri içerisindeyim. Haftaya gelecek bakalım dişi van kedisi. Herkese teşekkür ederim.

Zeynooo
Zeynooo

4821

Benim kedim van kedisi 2 kere farkılı zamanlarda kedi getirdim eve hemen hırlayıp hircinlasti . Az daha dövüyordu . Van kedileri tayinine düşkün oluyor ve çok kıskanç . Aklınızda olsun

cfsncktr
cfsncktr

741

Kısırlaştırma konusunda çok kararsızım. Özellikle dişi kedilerin ağır bir operasyon geçirdiğini öğrendim ki 1-2 gün veteriner de kalabiliyormuş. Diğer yandan dediğiniz gibi bir durum da söz konusu. Ama şimdilik kısırlaştırmayı düşünmek için erken. Dişi van kedisinin benim Zilli ile anlaşabilecek mi acaba onun derdindeyim :) Sağolun yine de.

KedimVar
KedimVar

119251

Yavru değildir, büyüktür Olcay Bey'in bahsettiği. Yoksa bana yavru bir kedinin bir başka yavru kedinin yüzünü parçalaması mümkün gelmedi. Bence evet tabi ki anlaşamama ihtimalleri var ama denemekten zarar gelmez sonuçta. Bir deneyin. İkisinin de tırnaklarını birbirilerine zarar veremeyecek şekilde kesin ya da kestirin. Sonra ilk önce birbirilerinin kokularına sonra da kendilerine alıştırın. Bana büyük ihtimal alışırlarmış gibi geliyor. Ama önceden uyarayım bir haftada alışmalarını beklememelisiniz. Belki de 1 ay sürebilir. Sabretmenin lazım.

Cotontzu_Siri
Cotontzu_Siri

127155

van kedisi kıskançtır ama sizin kediniz bir british shorthair. yanına van kedisi sahiplenmeniz bence problem olmaz. çünkü ev van kedisine ait olmadığından veya siz onun sahibi olmadığınızdan kıskanma durumu olamaz. ayrıca yavru kediler çok kolay anlaşırlar

cfsncktr
cfsncktr

741

Teşekkürler. Peki van kedisini de dişi alsam? Anlaşabilirler mi acaba?

cfsncktr
cfsncktr

741

Anladım teşekkür ederim. Yavru olması da bir şeyi değiştirmiyor anladığım kadarıyla. Halbuki ikisi de kardeş kardeş büyürler diye düşünmüştüm :/

cfsncktr
cfsncktr

741

Ben de iyi anlaşabileceklerini ümit etmekteyim. Bakalım altından kalkabilecek miyiz :) Ayrıca yorumunuz için teşekkür ederim @KedimVar

cfsncktr
cfsncktr

741

Van kedisinin karakterlerini okuduğumda sizinkine yakın şeyler yazıyordu. Ben de çekinmiyor değilim. Ancak hem ikisi de 3 aylık yani yavru iken, hem de eve sonradan gelecek olan van kedisi olacağı için acaba demeden de edemiyorum. Yani beraber büyürlerse van kedisi benim britishi de sahiplenir belki diye ümit etmekteyim. Yetişkin kedilerde %90 sizin dediğiniz durum olur muhtemelen. Tanıdığınız kedileri tanıştırdığında ikisi de yavru muydu @Olcay34 ?

martha
martha

13132

Olcay34
size katılıyorum

Anonymus827062
Anonymus827062

11754

Dokuz aylık falan di hatta van kedisini ben sahiplenecektim ki uyarınca vazgeçtim başkasına sahiplendirdi

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 14718 Görüntüleme
  • 16 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81821 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR