Kedilerin Traş Edilmesi Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

Gizem8822
Gizem8822

110952 Puan

Kedilerini traş ettiren arkadaşlar yorumlarınızı alabilir miyim? Faydaları varsa zararları neler?

12 CEVAP

NorthNight
NorthNight

16576

Keyfi hiçbir şekilde yapılmaması gereken bir işlem olarak düşünüyorum. Bazı deri rahatsızlıklarında, veya tüylerinde arındıralamayacak bişey bulaştığında falan zorunlu ve son çare olarak yapılmasına amenna. Ama sırf tüy döküyor falan diye yaptıranlar var kedileri ciddi strese sokan bi işlem bence çok çok mecbur kalınmadıkça tercih edilmemeli.

dilanbulent
dilanbulent

17291

Gereksiz, lüzumsuz.... Kediye işkence etmekle aynı şey olarak görüyorum.

Siyamask
Siyamask

14886

Havalar ısındığında tüyleri keçeleşiyorsa ve deri havasız kalıyorsa (sakinleştirici önermiyorum ama mecbur kalınırsa) yapılması gereken bir işlem bana göre :)

Warriorsans
Warriorsans

133985

Kesinlikle zorunluluk dahilinde değilse yanlış bir uygulama. Özellikle tüy döküyor diye tıraşlamak 🤦‍♀️

ytmzeypcn
ytmzeypcn

722

Veterinerden ve daha önce kedisini traş ettiren arkadaşımdan öğrendiğime göre kediler çok fazla strese maruz kalıyor,baya etkileniyorlarmış.
Kendi sahiplendiğim kediminde tüylerinin diplerinde british shorthair olmasına rağmen sanki bali yada zift damlatmışsın gibi kirler var iyice katranlaşmış ve keçeleşmiş şekilde sahiplendiğimden beri bu şekilde temizlemeye çalıştığında temizlenmiyor temizlense bile tüyü yolarak geliyor bu yüzden sadece bu durumdan kaynaklı yaza doğru bende traş ettirmeyi düşünüyorum. Ama diğer arkadaşların dediği şeye bende katılıyorum sadece tüy dökmesin diye traş ediliyorsa ettirmenizi önermem bunun yerine tüy dökümünü minimuma indiren vitamin takviyeleri var biofeline b plus gibi

dilanbulent
dilanbulent

17291

@NorthNight Söylemek istediklerimi çok güzel bir şekilde belirtmişsiniz, teşekkürler.

cat_expert
cat_expert

12757

Ciddi bir deri rahatsızlığı olmadığı müddetçe keyfi sebeplerle kedi traşlayanların hayvanları elinden alınmalı. Tüy dökmesini bu kadar dert ediyorsan sfenks kedi sahipleneceksin yada hiçbir hayvan sahiplenmeyeceksin.

Gizem8822
Gizem8822

110952

@cat_expert size sormayacağım kedi sahiplenip sahiplenmeyeceğimi fikir almak istedim. Sen git başka başlıkta sinirini boşalt.

Gizem8822
Gizem8822

110952

Ahah üsluptan belli ediyorsun seviyeni sana cevap vermeyeceğim hadi eğlen 😂

Normal bir soru soruyluyor altina abuk sabuk seyler yaziyosunuz ya. Ne garipsiniz. Bi rahatsizligi varsa mesela tuyleri yutunca cikaramiyorsa midede ya da bagirsakta tikanmaya sebep oluyorsa. Bu durumlarda yapilabilir. Ama onun disinda bu hayvanlar boyle yaratilmis sicak gelir soguk gelir vs gibi seyler mantikli degil. Vucudu kekendini ayarliyordur. Cok tuy problemi varsa eger somon yagi iyi geliyor demisti vet. Bi danisirsiniz. Mama degisikligi yaparsiniz belkim

aslihan_e
aslihan_e

130952

Kedilerin tüyleri yazın onları sıcaktan korur. Kediler yılda iki kez tüy değiştirirler, havalar ısınmaya yaklaştığında ve soğumaya başladığında. Şuan kediler tüy dökmeye başlamadı. Eğer kediniz tüy döküyorsa beslenmesinde bir sorun olabilir. Tüy döküm zamanı dışında kediler 2-3 tüy düşürürler kucağınıza alırsanız. Traş ettirmek daha fazla dökülmeye neden oluyormuş. Ayrıca boş yere strese giriyor. Sizi uyuşturup saçlarınızı birinin traş ettiğini düşünün, üstelik çok korkunç ses çıkaran bir makineyle. Engel olmak istiyorsunuz ama hareket edemiyorsunuz. Korkutmadan traş etseniz yine de tüy yapısını bozacaksınız, dengelemesi zorlaşacak ve sürekli dökülecek. Onun yerine yedirdiğiniz mamalara dikkat edin. Burda görüyorum aman sakın kedinize kuru mama dışında bir şey vermeyin yazanları. Yok kediye et alerji yaparmış, tavuk alerji yaparmış. Yazık hayvanlar sebze bile yiyemiyor. Sonra sadece kuru mama verenler gelip burda kedimin tüyleri çok dökülüyor, kedim kabız oldu, ishal oldu, mantar oldu, midesinde tüy topu birikiyor yazıyorlar. Sadece kuru mama verecekseniz en kaliteli mamayı almanız gerek. Ben ona bile güvenemem. Öyle yaşansa biz de vitamin haplarıyla yaşar gevrek yerdik sadece. Bence sorunun köküne inin, saçlarınız çok aşırı dökülüyor diye onları traş ederseniz, doktora gitmezseniz sağlığınız gizlice bozulabilir değil mi? Sorunları gizlemeye çalışmayın. Önüne geçemiyorsanız sık dişli bir tarakla tarayın düzenli olarak alın tüyleri. Tüy dökme zamanı da aynı şekilde her gün taramak gerek.

cat_expert
cat_expert

12757

Yarası olan gocunur gizemcik niye üstüne alındın hemen?

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 536 Görüntüleme
  • 12 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.977 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR