Köpeğim Artık Çok Agresif

3 yaşında dişi maltese terrierimiz var ailecek 4 kişi besliyoruz. Kendisini sokaktan sahiplendikç İlk 1-2 ay hiç hırçın değildi fakat son 8-9 aydır inanılmaz derecede hırçın ve agresif. Annemden başkasına dokundurmuyor,yaklaştırmıyor kendine. Kendisini kısırlaştırdık fakat hala davranışları aynı. Neyi yanlış yapıyoruz?

2 CEVAP

melisayuksel
melisayuksel

1066

Kopeginizin boyle yapmasinda mutlaka bir sebebi vardir. Bizde benzer durumlari yasadik ve sorunu bulmaya calisarak cozduk/cozuyoruz. Kendini guvende hissediyor mu? Gunluk egzersiz ihtiyacini karsiliyor mu? Sokaktan gelmis acaba gecmisten tramvasi var mi? Agrasifliginin azaldigi zamanlara dikkat edin ve cevredeki etkenlere bakin. Kudurdugu zaman da yakin zamanlarda neler olduguna bakin. Boyle boyle arastirarak sorunu bulabilirsiniz diye dusunuyorum. Bu arada liderlik agresyonu da olabilir, bir arastirin derim. Evde cok tek kaliyorsa da tepki vermek istemis olabilir. Benim kendi kopegim zamaninda cok zararlar vermisti bana ama pes etmedik hersey cozuluyor. Toparlayacaginiza inaniyorum🙏🏻

melisayuksel
melisayuksel

1066

Bu arada veterinere de goturun derim. Biz yasadigimizda direk goturduk. Bir saglik problemi yoktu cok sukur ama bu surecini atlatmakta onu rahatlatacak bitkisel bir sakinlestirici kullandik. Kisirlasma ameliyatinin hemen sonrasinda yasamistik biz problemi. O ilac ve egzersizlerle cozebildik. Kopeginizle kaliteli vakit gecirmeniz de surecte yardimci olacaktir.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 339 Görüntüleme
  • 2 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81957 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR