Kedileri Geçici Sürelerde Odada Tutmak, Bir Bakar Mısınız?

Arkadaşlar merhaba, ben 1.5 yaşında iki dişi kedi sahibiyim. İkisini de aynı anda beraber sahiplendik, kardeşler, çok iyi anlaşıyorlar. Kedilerimle kaldığım oda ebeveyn banyolu geniş bir yatak odası, her türlü ihtiyaçlarını giderebilecekleri bir alan. Biz ailecek kedilerimizi çok seviyoruz, kimsenin bakımıyla bir problemi yok. Fakat evimiz ayda birkaç kez misafir alan, ya da herkesin işi gücü sebebiyle zaman zaman gün içerisinde bir bakıma boş kalan bir ev. Normal şartlarda kedilerimiz uyku vakitleri (00.00-10.00 arası) hariç evde istedikleri gibi geziyorlar, oynuyorlar ama kendim yatacağım zaman onları da alıp odama çekiliyorum. Ben başlarında değilken ve uyuyorken evde gezip dolaşmaları, bir şey bulup yutmaları, mutfağa girip ocakla oynamaları ve en kötüsü olur da bir pencereyi açık bırakırsak (sineklik olmasına rağmen) oynayıp debelenirlen abanmaları, açılması derken kısacası başlarına bir şey gelmesi korkusuyla gece dışarıda olmalarına müsade etmiyorum. Sabahtan akşama kadar evde kimse, ama hiç kimse bulunmayacaksa dışarıda olmalarına müsade etmiyorum. Misafirler, akrabalarım falan geldiğinde hem çoluk çocuk eline düşmelerini istemediğim için hem de bazı akrabalarımın evde hayvan bulundurmaya dair saçma sapan görüşleri olduğu için vs evde yabancılar varken de kedilerimi dışarı çıkarmıyorum. Odamızda kalıyorlar Böyle zamanlarda genelde bütün gün koşturan kedilerim gerek benim yatağımda, gerek kendi yataklarında, gerek puf üstünde mışıl mışıl uyuyor oluyorlar. Oda da kalınca oyun oynama istekleri sıfıra iniyor, tüm gün birbirlerini yalıyorlar, belki iki top fırlatıyorlar o kadar. Sizce ben bu durumla kedilerimi gereksiz bir strese sokuyor olabilir miyim? Kediler 24 saat ev içinde diledikleri gibi dolaşmalı mı?

4 CEVAP

CalicoMia
CalicoMia

4593

Benim tek kedim var. Hiç odaya kapatmam yatarken kapıyı az biraz Aralık bırakırız ki tuvalete çıkabilsin. Sadece annem uyurken üstüne zıplamasından vs korktuğu için yattıkları odanın kapısını kapatır gece oraya giremez. Ortalıkta biz birşey bırakmayız alır yer diye ki genelde biz uyumazsak uyumaz uyursak da bizle aynı saatte uyur. Kısacası uyumak için bizi bekler. Ben yinede pek odaya kapatma taraftarı değilim çünkü gececil hayvanlar biz uyuyoruz ama onlar geceleri uyumuyor gezip koşturmaları daha iyi olabilir diye düşünüyorum. Ortalıkta birşey olmazsa zaten yemezler Ocak da dokunmatik değilse birşey olacağını sanmıyorum çakmaklı ocakların tuşu dönmedikçe yanmıyor çünkü pencereler zaten bu kış gününde açık olmuyor yaz olsa haklısınız ama dediğim gibi sorun olacağını sanmıyorum.

simbakedi
simbakedi

136205

stres konusunda fikrim yok ama bence yapmanız gereken öncelikle endişelendiğiniz şeyleri ortadan kaldırmak. örneğin bizim de evde küçük küçük saçma sapan şeyler vardı, hepsini kaldırdık. camları yatmadan önce kontrol ediyorum (bizde de sineklik var :D), ortalıkta bir şey unutulmuş mu, kablo vs kalmış mı her şeye bakıp yatıyorum. böyle olunca da içim rahat uyuyabiliyorum. zaten kendisi de biz uyuyunca gece kardeşimle benim yanımda yatıyor ama sabaha karşı 5-6 arası kesinlikle uyanıp evde geziyor. bence siz de endişelendiğiniz şeyleri ortadan kaldırıp gece kapıları açmalısınız. en kötü bu kediler sabaha karşı uyanıyorlar. o sırada gezip biraz enerjilerini atıp geri gelirler zaten yanınıza.


evde kimse yokken odaya kapamak da kötü bence aynı şekilde. ben mesela mutfağı açık bırakıyorum kedime ama ocağın ateşini kapatıyorum (tam adını bilmiyorum :D yakmaya çalışsanız bile gaz kapalı olduğu için yanmıyor). balkonu açık bırakmıyorum, bırakırsam da cam açıksa sinekliğin önüne merdiven koyuyorum ki abansa bile açılmasın sineklik diye. zaten ufak şeyler ortada olmadığı için de endişelenmiyorum ama aklım her zaman kalıyor tabi onda. odaya kapatsam ama çok daha büyük kötülük yaparım ona biliyorum. zaten biz yokken de hep uyuyor, mamasını bile yemiyor uyumaktan. sizinkiler de böyle olur.


misafir konusunda ise kapıyı açın demiycem valla. benim kedim aşırı rahatsız oluyor misafirlerden, kendisi bizim odadan çıkmadan oturuyor. ben de çocuklar vs rahatsız etmesin diye kapatıyorum kapısını o da çıkmak için çaba göstermiyor zaten :D misafirler gittiğinde ödül gibi oynatıyorum baya, sonra yine kendi kafasına göre takılıyor. bu konu dışında hep kapınızı açmanızı öneririm. kedileriniz de sıkıldıklarını oynamayarak güzelce belli etmişler zaten :) gündüz siz varken bir şey yapmayan kediler siz yokken de yapmaz zaten. hep bizim pimpirikliğimiz bunlar diye düşünüyorum

teddybal
teddybal

123878

Ben yanlarında yoksam mutfağı ve banyoları(banyolar her zaman kapalı çünkü temizlik malzemelerine ilgileri çok) kapatıyorum güvenlikleri açısından.. Sorunlu misafire çıkartmamak da iyi olur bence, etkilenip strese girmezler. Holü ve kırıp kendilerine zarar verecekleri cam eşyaları/yutabilecekleri boncuklu ev süslerini kaldırmak kaydıyla diğer odaları açık bırakabilirsiniz. Hol mutlaka açık kalsın bence, kovalamaca oynarlar :)

Uzun olmuş baya, zamanını ayıracak herkese teşekkürler…

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 623 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80746 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR