Acana Mama Veteriner Ve Petshop Yorumları

HopeSouL
HopeSouL

648 Puan

Herkese merhaba, 6 aylık kedime araştırmalarım sonucu 1 yaşına kadar Acana vericem. Ancak Acana mama hakkında veteriner ve petshopların aşırı proteinli olduğu ve Kanada üretimi olması nedeniyle oranın kedilerine ve soğuk iklime özel yüksek proteinli olduğu gibi şeyler söleyip önermiyorlar. Royal canin oluyo, proplan oluyo ama Acana aşırı proteinli zararlı olabilirmiş. Bu konuyu aydınlatabilecek var mı?

9 CEVAP

AslanPati
AslanPati

2205

RC'nin kısır mamasının protein oranı %37, Pro Plan'ın protein oranı %40-41. Herkesin çok memnun kaldığı Virbac'ın protein oranı %44 civarında. Acana ise %37. Etçil hayvana et mi ağır geliyor ? O zaman ot verelim kedilere ?

Renklipati
Renklipati

140143

Bizim veteriner de acana tavsiye etti,kedim 1,5 yaşına girecek nerdeyse ve bu zamana kadar sadece acana kullandım hiç sağlık sorunu yaşamadım..petshopa kalsa sadece sattığı mama kaliteli gerisi çöp

TunaK
TunaK

270

Bizim veterinerimiz verebilirsiniz demisti.Suan first feast kullaniyorum 3 aylik kedime 3 ay sonrada pacifica ya gecmeyi dusunuyorum.Mama konusunda veterinerlerin ve petshoplarin biraz ticari oldugunu dusunuyorum.

gece18
gece18

13005

Delinin biri kuyuya tas atmıs 40 akıllı cıkaramamıs. Milletin dilinde pelesenk oldu resmen şu cümleler. Vetomuz bize rc önerdiğinde tüm marka içeriklerini tr değil ingilizce okuyup üstelik makaleler okuyup araştırma yapıp acana almıstım. Bu markayı kullanıyorum dediğinde hiç duymadım dedi. Asıl acanayı duyması gerekiyordu neyse. Kediler etobur canlılardır.
Yüksek proteinin böbrek hastalıkları ile dogrudan ilgisi olduguna dair net bir araştırma veriside yok. Mamaların icindeki farklı icerikler böbrek sorunlarını tetikliyor olabilir.
Protein oranı yüksek mamalar kedilere zararlıdır uydurması vetoların proplan, hills, rc vetoların ticari uydurması. Acananın oranı bu mamalardan yüksek değil. Saydığım o 3 mama kötü değil, yaradıkları durumlar var eve ama proteinin coğu karbonhidrattan alıyor.
Karbonhidrat pirinç, mısır, patates glisemi indeksi yüksek besinler sağlanınca o mama kediler icin yararlı değil. Acananın karbonhidrat değeri %23’tür. Mercimek, nohut gibi kompleks karbonhidrattan gelir. Buda kan şekerini hoplatmaz.
İçeriğinde taze et bile olmayan mamaları kediniz yer yer doymaz, içeriğindeki yüksek şeker yüzünden kediler obez olur. Metabolizma tarafından sindirilmeyen ihtiyac fazlası tüm karbonhidratlar yani şeker karaciğer tarafından depolanmak üzere yağa dönüstürülüp vücutta depolanılır. O da yağlı “göbiş”tir.
Kısaca çoğu veterinerin mamalar konusunda bilgi sahibi olduğunu düşünmüyorum. Hepsi ticari.

simbakedi
simbakedi

136205

kedinize acana iyi geliyorsa ve durumunuz varsa o veterinerin dediğini dinlemeyin bile. acanaya fazla protein diyip proplan önermiş de proplanın protein oranı %41 acana %37-38. yani hiçbir şey bilmedikleri o kadar açık ki %95 veterinerlerin. ezbere laflar geziyor. kedinize iyi gelmiyorsa hiçbir mamada ısrarcı olmayın ama şunu alma bunu al gibi saçma laflara anlam veremiyorum. ayrıca protein oranının fazlalığının zarar verdiği bile kanıtlanmamış. boş laflar.

Benim veterinerim de acana konusunda isteksiz hills sattığı halde rc önerdi. Kızım da acanayı severek yemiyor ama ben rc yerine exclusion kitten ile Acana first feastı karıştırarak veriyorum. Henüz 4 aylık ama gelişim geriliği görülmesine rağmen 2 kiloyu geçti ,kabızlığı geçti. Her kediye iyi gelen mama ayrı deneme yanılma yoluyla bulmamız gerekiyor ne yazık ki 😻

bademk
bademk

2313

Ben yavruluk döneminde first feast daha sonra da tüm yaşam evreleri için olanı kullandım çok da memnun kaldım eğer imkanınız varsa önerebileceğim bir mama hiç bir sağlık sorunu olmadı kedimin tüyleri çok güzel parlak zaten içeriği de güzel bir mama biz memnun kaldık. (tabi kediden kediye etkisi değişir.)

ben acana ve orijen kullanıyordum ve bence çok güzel mamalar ancak kedime arkasında yazan ölçüye göre vermediğim için alerji sorunu yaşadım. Bir çok insan da bu yüzden bu mamalarda sorun yaşıyor. Tavsiyem mamayı kedinin önünde bırakmayın ve üzerinde yazan miktarı aşmayın.

Balimlilac
Balimlilac

11271

bende acana kullanıyordum fakat ishal yaptı. Bir kaç bağımsız veteriner acana mama için; çok güzel premium mamalar ama bizim iklim kedilerine pek uygun değil %70 protein ağır gelebiliyor ve sizin kedinize de ağır gelmiş, bu mama genelde soğuk iklim kedi maması oluyor dediler. klinik mamaya geçtik ishali düzelmeye başladı. Mamayı kesinlikle kötülemediler ama her kedide aynı reaksiyon almıyoruz dediler.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 558 Görüntüleme
  • 9 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81763 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR