2 Yasinda Erkek Kardesim Var Eve Kedi Almak İstiyoruz Ama Annem İzin Vermiyor Neden Oldugunu Soruyo

*2 yasinda erkek kardesim var eve kedi almak istiyorum ama annem izin vermiyor neden oldugunu soruyorum sorun kardesin diyor ne yapabilirim.

5 CEVAP

akitalove
akitalove

19709

Neden kardesiniz yonunden oldugunu sordunuz mu ne olabilirmis ?

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Bence gayet mantıklı bir neden çünkü küçük çocuklar ve kediler sanılanın aksine her zaman mükemmel bir uyum içinde olmuyorlar. Kedileri küçük çocukların çılgın enerjisinden,seslerinden rahatsız olup endişe duyup korkabiliyorlar.Ayrıca bebeklerin kokusunu tehdit olarak algılamaları da oldukça olan bir durum.
Çocuklar ise nasıl kediye nasıl dokunmaları gerektiğini dahi bilmediği için istemsiz olarak kedinin canını yakabilir ve doğal olarak kediden bunun karşılığını olumsuz can yakıcı bir şekilde alabilirler. İkisini kesinlikle yalnız bırakmamak, aynı ortamda sürekli gözetim altında tutmak gerekiyor. Ben şahsen benim çocuğum olsa bu kadar küçükken evde hayvan yoksa almaz ve biraz daha etrafında olup bitenin farkında olduğu, uyarıları/istekleri anlamaya başladığı bir yaşta alırdım

MinelG
MinelG

12959

Siz dikkat ettiğiniz sürece bi sakıncası olacağını sanmıyorum.Benim otistik bir kardeşim var.Eve kedi aldığımda baştan severken dozunu ayarlayamayıp sıkarak sevdiği olmuştu.zor da olsa bunu ona anlattım ve kediyi sürekli korudum.kardeşiniz henüz küçük olduğu için anlamayacaktır ama zamanla aşacağınız şeyler.yeterince uğraş verdiğinizde bir süre sonra gerçekten düzeliyorlar.hayvanlarla büyüyen bir sürü çocuk var dediğim gibi bence her şey sizin elinizde.

MinelG
MinelG

12959

Kedinizle kardeşinizi yalnız bırakmamaya özen gösterip ona sürekli nasıl sevmeniz gerektiğini ona zarar verirse kedinin ona küseceğini anlatabilirsiniz.ona güzel ve sakin davrandığında çikolata verebilirsiniz.en azından neyin doğru neyin yanlış olduğunu bu şekilde anlayabilir belki :)

Friolero
Friolero

12756

Bizim komşunun oğlu var 2 yaşında. Bize her geldiğinde kızımı sıkıyor, kaldırıp vuruyor falan ama siz bilirsiniz.......... :d

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 650 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80651 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR