Kedimi Kısırlaştırıyorum

Sakizzz2
Sakizzz2

3409 Puan

Merhaba arkadaşlar çarşamba günü inşallah dişi kedimi kısırlaştırıcam kısırlaştırma kaç saat sürüyor kısırlaşma işlemi bittikten sonra ki bakım nasıl yapılacak çok tedirginim bir şeyleri yanlış yaparsam diye eve getirdikten sonra. Bana bildiklerinizden bahşeder misiniz

1 CEVAP

cat_expert
cat_expert

12742

İşlem öncesi ve sonrası yapılacak şeyleri veteriner hekiminiz söyleyecektir ama özetle operasyon öncesi 12 saat yemek 8 saat su vermiyorsunuz operasyon için gittiğinizde muhtemelen kan alırlar ve kan değerlerine bakılır eğer operasyona uygunsa işleme alınır dişi kedi kısırlaştırma operasyonu 10 dakika ile 30 dakika arası değişir, uyanması için beklenirse biraz daha uzayabilir.


Operasyon sonrası anestezi etkisi azalıp kediniz uyanana kadar klinikte kontrol altında tutacaklardır operasyon öğleden önce olursa muhtemelen aynı gün akşama doğru alırsınız kedinizi. Muhtemelen yarasını kurcalamaması için yakalık takacaklardır. Veteriner hekiminiz bundan sonrası için yapacaklarınızı anlatacaktır ama yine de hatırlatmak gerekirse 8-12 saat daha kedinize mama vermemenizi isteyebilirler, az olmak kaydı ile su verebileceğinizi söyleyeceklerdir. 8-12 saat sonra mama verebilirsiniz tercihen yaş mama vermeniz iyi olur uzun süre hareket etmediği için hem bağırsak hareketleri yavaşlamıştır hem de su kaybı olmuştur yaş mama bu noktada daha iyi gelir. Ertesi gün normal yeme içme düzenine dönebilirsiniz. Operasyon sonrası 3 gün dikkatli olmanız gerekiyor yakalık olsa bile yakalığı çıkartıp yarasına zarar verebilir sürekli takip etmeniz göz önünde tutmanız iyi olacaktır. Ayrıca bu 3 gün kedinizin ani hareketler yapmasını yüksek yerlerden atlamasını da kısıtlamanız dikişler için iyi olacaktır. 3 gün sonra veteriner hekiminiz kontrole çağıracaktır burada dikiş ve yara durumu kontrol edilir bandaj değiştirilebilir yara iyileşmişse yakalık çıkarılabilir. 1 hafta sonra da yarası büyük oranda iyileşir ve normale döner.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 297 Görüntüleme
  • 1 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80630 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR