Sokak Kedisindeki Bit İnsana Geçer Mi?

Anket

Geçer
(16 oy)
Geçmez
(21 oy)
Toplam (37 oy)

Sokaktan bir kedi aldım tedavi sürecinde yanında olmak için sırtında yanığı var. 1 haftası var benimle geçireceği aynı odada kalmak zorundayız köpeğim var çünkü ve hoş karşılamıyorlar birbirlerini. Bugün haraket eden iki küçük bit gördüm(belki başka bir şeydir) abartı bir kaşınması yok olması gerektiği kadar kaşıyor. Bit ise bana geçer mi?

9 CEVAP

durdanednmez
durdanednmez

16298

Bit değil PİRE o dediğiniz. Pireler hayvanların bedenlerinde yaşar çünki hayvanın vücut sıcaklığı bire göre daha fazladır ve pirelerin yaşaması için canlının tüyleri de olmasi gerekiyor. Yumurtalarını tüyleri üzerine bırakırlar. Yani pirenin insan bedeninde yaşaması mümkün değildir. Ense damlası yaparak hayvanı bu dertten kurtarabilirsiniz.
Bit insanlarla yaşayan bir parazit türüdür ve insandan insana geçer. Saçlarda ve gizli yerlerdeki tüylü bölgede yaşar. Onun tedavi içinde eczaneden şampuan alabilirsiniz.

Cotontzu_Siri
Cotontzu_Siri

127155

geçebilir

goknur
goknur

18247

Gecmez. Pireler insan vucutlarini sevmez. Onlar gizlenip kan emecekleri buyuk uzun tuyler isterler ama bir sekilde eger uzerinize zipladiysa 1 pire 2000 yumurta birakabilir tek seferde odanizdaki kopekciginizin eger pazazit onlemi yoksa veya parazit onleminin zamani dolmak uzeriyse ona bir guzel yerlesebilirler size tavsiyem kedicige vetten ense damlasi almaniz ve uygulamaniz hem onlar cogalmaz olur hem diger dostunuza gecmez.

miasugok
miasugok

12502

Bitse gerçekten geçer insan biti hayvan biri vs öyle seçenekleri yok çünkü bit işte

aslihan_e
aslihan_e

128247

O bit değil piredir. Geçtiği de tecrübeyle sabittir. Pireler bitler gibi saçınızda yaşamazlar ama vücutta kaşıntılı kabarığa neden oluyorlar. Tabi ki nadir olarak geçiyor. Yani kucağınıza alıp bayağı sevmeniz lazım. O sırada nadir olarak atlayabilir ancak duşa girince geçiyor. Ama korkmayın bir haftada size bulaşmazlar. Geçse bile üstünüzde yaşamazlar.

Anonymus827062
Anonymus827062

11754

Pireler insan vücudunda barinamazlar. Pireli bir yerde dolanir iseniz o an bulunduğunuz yerde üzerinize ziplar fakat sonrasında sizi terk eder. İkincisi baş biti bile vücuda inip yasayamazken toz piresi ya da hayvan piresi mi insan üzerinde barınacak:))))

Anonymus827062
Anonymus827062

11754

Hayvanın vücudunda bulunuyor olsa dahi hayvanı terk edip size gelmez ev ortamına yayilmazlar... İçiniz rahat olsun...

Anonymus827062
Anonymus827062

11754

Kedilerde sadece pire, kopeklerde pire ve kene, kuşlar da ve kanatlilarda ise kuş biti olur

canakavi
canakavi

11151

Köpeğinize dikkat edin hem kediye hemde köpeğinize ense damlası damlatın

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 36173 Görüntüleme
  • 9 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80086 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR