Yetişkin Bir Kediye Kitten Maması Vermek.

wolfofjesus
wolfofjesus

173 Puan

Aslında sorum şu. 4-5 yaşlarında tüylü dişi bir kedim var ve kendilerini 1,5 yıl evvel kısırlaştırdım :/
Mamasını da kısırlaşması ile beraber Pro Plan Sterilized'e geçtim. Bayıla bayıla yemiyor fakat seviyor. Lakin bu kız çıtı pıtı bir şey olduğu için mama taneleri ona büyükmüş gibi geldiğini ve yerken zorlandığını düşünmekteyim. Acaba Royal Canin Kitten'e geçmem bu kıza bir zarar verir mi? Kısır olması ve bildiğim kadarı ile kitten mamanın yoğun besleyici özelliği olması sebebiyle kafam karışık biraz. Bu konuda bilgisi, deneyimi olan kişilerden yorum bekliyorum.

5 CEVAP

Jarvis12
Jarvis12

1964

Merhaba, sizin de bahsettiğiniz gibi kitten mamaların yoğun besleyici özelliği olması, kedi yavruyken problem yaratmıyor ve büyüme sürecine katkı sağlıyor ve kediler yavruyken daha hareketli oldukları için fazlasını yakıyorlar. fakat bu durum kısırlaştırılmış kediler için geçerli değil maalesef. kısırlaştırılmış bir kedi daha hareketsiz ve kilo almaya daha müsait olduğundan yoğun besleyici özellikli kitten mamaların kullanımı kısırlaştırılmış kedilerde hızlı kilo alma sorununa ve devamında obeziteye neden olabiliyor. Bu sebeple kısırlaştırılmış mama kullanmanızı tavsiye ederim. Benim deneyimlediğim kadarıyla ND kısırlaştırılmış mamaların taneleri biraz daha küçük oluyor. Pro Plan ve Hills kısırlaştırılmış mamalar da çok büyük taneli değil aslında. Kedinizi gözlemleyin, kesinlikle zorlandığını düşünüyorsanız bu mamaları biraz ıslatıp yumuşatarak verebilirsiniz daha rahat tüketecektir. Ben zaman zaman baharatsız et suyu/tavuk suyu ekleyerek kuru mamasını yumuşatıyorum. Eğer illa ki kitten mama kullanacağım diyorsanız, Royal Canin'i tercih etmeyin, ND Kitten tercih etmenizi tavsiye ederim.

hazal11
hazal11

779

benim kedim de kisir 4 yasina girecek bidaki ay bu sene icinde kisirlastirdik 4 ay once falan hala kitten yiyor ama bize veterinerimiz kitten yemesini onerdi cunku 4 yasina girecek olmasina ragmen tam 3 kilo. olmasi gereken kiloya gelince kisir mamasina gececegimizi soyledi, sizin kedinizin kilosu olmasi gerektigi gibiyse hic vermeyin hem obeziteye kadar gider hem de ilerleyen zamanlarda kisir oldugu icin hastalanabilir. hem mama tanelerinin buyuk olmasi ve onlari kirarak yemeleri dis sagligi icin onemli tartar olusmasini engeller tartarlari temizler

Lils
Lils

125528

Kitten mamaların magnezyum, Fosfor, kalsiyum, yağ değerleri kısır kediler için uygun olmuyor genellikle

cat_expert
cat_expert

12742

Kilo kontrolü yapabildiğiniz müddetçe kitten mama kullanımında bir sakınca yok.

wolfofjesus
wolfofjesus

173

Veterinerler kilosunun normal olduğunu söylüyorlar. Yaşına göre 3.7 kg. Haftada bir kaç kez kusuyor çok tüylü olduğu için, fakat bu kusmayı hemen her zaman öğününü yer yemez yapıyor. olduğu gibi çıkartıyor yediğini. Malt filan kullanarak kestik biraz kusmasını ama yine de kusuyor lale. Acaba mama mı ağır geliyor diye düşündüm bir nevi de.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 245 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80883 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR