Ne Düşünüyorsunuz

Melike0nur
Melike0nur

12598 Puan

bir sayfa var ilk başta hoşuma gitmişti ama yazdığı tarifler altin macun falan cok saçma geldi. Veterinere attim siz ne düşünüyorsunuz diye karabiber kesinlikle olmaz dedi midede problem yapar dedi. Ama daha önceTop kekige bile onay vermişti zarar gelmez deneyebilirsiniz diye. Siz ne düşünüyorsunuz?


Tarif de bu
su, karabiber (2Çay kaşığı 😶), Hindistan cevizi yağı, zerdeçal

10 CEVAP

gece18
gece18

13011

Veterinerimize sordum şimdi


“Hayvana ötanazi uygulamayı düşünüyorsunuz sanırım” dedi.


🤦🏻‍♀️

Poncimin
Poncimin

116485

Karabiber ile zerdeçal bir arada kullanılıyor gayet. Hatta ikisi birbirini tamamlıyor ve çok faydalı. Yalnız kedilere karabiber vermek ne kadar doğru orası ayrı bir konu. Baktığım kadarıyla internette şöyle gördüm. "Karabiberin kediler için güvenli mi yoksa zararlı mı olduğuna dair kediye özgü hiçbir çalışma yoktur. Yine de karabiberin, özellikle doğrudan yutulduğunda zamanla, böbreklere zarar verebileceği düşünülüyor. Bununla birlikte, FDA, Karabiberin uçucu yağını gıdada kullanım için genel olarak güvenli olarak kabul eder. Bu baharatın potansiyel uzun vadeli etkilerini belirlemek için daha fazla çalışmaya ihtiyaç vardır." Siz emin olmadan, veterinere danışmadan karabiber koymayın, koyacaksanız da miktarını azaltın. Çok çok az miktarda sorun olmayabilir belki. Karabiber ve zerdeçal nasıl birbirini tamamlıyor ve neden bir arada kullanılıyor derseniz de, bu kaynakta güzelce anlatılmış, okuyabilirsiniz:


"Zerdeçal Hindistan'da binlerce yıldır hem baharat hem de şifalı bitki olarak kullanılmaktadır. Son zamanlarda bilim, zerdeçalın tıbbi özelliklere sahip bileşikler içerdiğine dair geleneksel iddiaları desteklemeye başladı.


Bu bileşiklere kurkuminoidler denir. En önemlisi kurkumindir. Zerdeçalın ana etken maddesi kurkumindir. Güçlü anti-inflamatuar etkilere sahiptir ve çok güçlü bir antioksidandır. Bir polifenol olarak kurkuminin sağlığa birçok avantajı vardır. Güçlü bir antioksidandır ve iltihap önleyici, antibakteriyel ve mantar önleyici özelliklere sahiptir.


Bununla birlikte, kurkuminin en büyük dezavantajlarından biri, vücutta iyi emilmemesidir. Kurkuminin tüm etkilerini deneyimlemek için biyoyararlanımının (vücudunuzun bir maddeyi emme hızı) iyileştirilmesi gerekir. İçinde piperin bulunan karabiber, tüketilmesine yardımcı olur. Piperin, kurkumin emilimini %2.000 artıran doğal bir maddedir. Aslında, en iyi kurkumin takviyeleri piperin içerir ve bu onları önemli ölçüde daha etkili kılar. Kurkumin ayrıca yağda çözünür, yani yağ veya sıvı yağda parçalanır ve çözülür. Bu nedenle, yağ oranı yüksek bir yemekle birlikte kurkumin takviyesi almak iyi bir fikir olabilir."


Kaynak:


https://www.healthline.com/nutrition/turmeric-and-black-pepper#active-ingredients


https://www.healthline.com/nutrition/top-10-evidence-based-health-benefits-of-turmeric#TOC_TITLE_HDR_2

Mia2021
Mia2021

13641

Ben anlamadım macunu ne için yapıyorsunuz? . Yada daha önce anlattınız da ben görmedim mi acaba.

Melike0nur
Melike0nur

12598

Kansere, bağırsak iltihabına, tümöre vs gibi bir sürü şeye iyi geliyormuş yazilanlara göre

Ozzey
Ozzey

118727

Merhaba bahsettiginiz altin macun benim bildigim kopeklere veriliyor. Ve evet kansere karsi etkili. Yalniz yazdiginiz icerik yanlis. Karabiber konulmuyor. Su da konulmuyor benim bildigim. Hindistan cevizi yagi zerdecal ayni oranda karistirilip gunde yarim cay kasigi veriliyor. Arkadasimin kopegi kanser. Ona veriyor simdi. Normalde hindistanda suyla sutle zerdecali cay yapip iciyorlar. Zerdecal kansere karsi etkilidir. Yalniz her guzel sey gibi bunun da fazlasi zarar. Kanda pihtilasmayi geciktirir. Kanamaniz olursa durmasi zor olur. Bir kere bir adam ameliyat olmus sonra kanamasi durmuyor diye az daha oluyormus 2 sene once falan sonra neden oldu diye arastirinca adama zerdecal yedirmisler. Az daha ölüyordu.

Ozzey
Ozzey

118727

Yurtdisinda cok fazla kaynak var. Kopek kanser olmasin diye vereceksiniz. Haftada birden fazla vermeyin bence. Ama kanser baslangiciysa tedaviye olumlu etkileri var. Ayrica keten tohumu yagi da keza etkili. Ondan da hafta bir verilebilir. Ama kediye dair hic yazi okumadim. Sadece kopekler icin gordum.

Ozzey
Ozzey

118727

Benim gordugum kopegi kanser olmus kisilerin paylastiginda karabiber yoktu.sadece zerdecal ve hindistancevizi yagi.


Zerdeçal ve aktif bileşeni kurkumin, kanser tedavisi ve önlenmesindeki rolleri nedeniyle kapsamlı bir şekilde incelenmiştir. Amerikan Kanser Derneği, “Curcumin, kanser gelişimine, büyümesine ve yayılmasına müdahale ediyor. Son zamanlarda, kurkumin, tümör boyutunu küçültme ve kanser hücrelerini öldürme yeteneği nedeniyle büyük bir ilgi gördü."
Hindistan cevizi yagi da kopeklerin zerdecali sindirimini kolaylastiriyor diye ekliyorlar. Yoksa direk zerdecal ise yaramiyor benim bildigim.


Ayrica kenevir ve kenevir yagi da kullaniyorlar. Ancak bizim ulkemizde bunlar uyusturucu oldugu icin tedraigi de satisi da yasak. Internette 1500 liraya satilanlara da kanmayin demisti veteriner hem gercek bile olsa suc oldugu icin basiniz agrir demisti.

Ozzey
Ozzey

118727

Yok bununla ugrasamam ama koruyucu olsun derseniz. Zerdacal ve kenevir iceren krem ilaclar var veterinerlerde.

Melike0nur
Melike0nur

12598

Bana da ilginç geldi işte karabiber normalde kedilere verilmez ama böyle bir tarif yazılmış dikkatimi çekti. Kediler için yazılmış tarif.

Melike0nur
Melike0nur

12598

Gece18 😂 tarifi ben denemedim yanlış anlasilma olmasin. Ben gördüm bir iki yerde de yorumları okuyunca da bir sürü deneyen olduğunu fark ettim bana yanlış geldi veterinerim de onaylamadi zaten.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 873 Görüntüleme
  • 10 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.995 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR