Kedisi Olanlar Bakabilir Mi Bir Konu Hakkında

nil7
nil7

12684 Puan

Herkese merhaba sizden bir konu hakkında fikir almak istiyorum.Benim erkek tekir bir kedim var 1.5 yaşına yaklaşıyor bir aylıkken sokaktan sahiplendim.Normalde apartmanda oturduğum için kedim ev kedisi dışarı çıkma vs durumu yok.Şu an köy evimize gelince camdan cama koşup dışarı çıkmak istiyor boyunluğu ile ara ara çıkartıyorum ama eve sokarken zorlanıyorum beni tırmalamaya ve tirnak geçirmeye çalışıyor.2 ay önce kısırlaştı.Diger kedilerle oynamak da isteyebilir diye düşünüyorum. Bazıları kapının önünde salabilirsin elbet gelir diyorlar ama ben cesaret edemiyorum denemem de ama bazen aşırı koruma iç güdüsününde kediye stres yaratabilir gibi sizler ev kedinizi böyle bir ortamda doğayla buluşturdunuz mu ya da nasıl bir yol izlenmeli? (Bu arada her geldiğimizde muhakkak boyunlugu ile gezdiririm ama büyüdükçe baş etmesi biraz zor oluyor ve içeri girmemek için hırcinlastığından bana zarar vermeye başladı)

8 CEVAP

cat_expert
cat_expert

12742

Diğer kedilerle temasta olması fip gibi hastalıklara yakalanma riskini arttıracaktır, sizin kontrolünüzde boyunlukla dışarı çıkartabilirsiniz ama kesinlikle kendi başına bırakmayın.


Evdeyken sakin köy evinde bu kadar hareketliyse muhtemelen ortam değişikliği ve evdeki farklı insanlar kedinizi strese sokmuş, genelde stres durumu kedilerin dışarıya çıkma isteklerini arttırır.

NorthNight
NorthNight

16576

Bence bırakmayın, abimin kedisi de kısır köy evinde evimizin alanı müsait diye çıkmasına izin vermişti ve başka bir kedinin saldırısına uğradı, gözü ciddi derecede çizildi. Hayvancağız şimdi yavru kedi görse korkusundan saklanıyor. Hastalık bulaşması bi tarafa bide böyle bi risk var. Siz dışarı çıkardıkça da dışarı ona cazip gelecektir. Dışarı çıkması tüm bu riskleri almaya değmez bence.

NorthNight
NorthNight

16576

Eklemeyi unuttum, verdiğim örnek gözetim altında olmasına rağmen yaşandı. Kediler bi anda birbirine girince ayırmak biraz zor olabiliyor.

Warriorsans
Warriorsans

133985

Bence salmayın her açıdan çok riskli. Ayrıca diğer kedilerden çeşitli hastalıklar ve parazit de kapabilir. Bizimkiler sokaktan geldi ama 2 günde geldikleri yeri unuttular sokaktan korkuyorlar artık 😅 ama bir ara şans da dışarıya çıkmak istedi neden bilmiyoruz, 1 kez çıkardım sonra daha çıkarmadım zaten korktu da.

Siyamask
Siyamask

14886

Kedim 1 yaşlarındayken pikniğe götürmüştüm. Ne olabilir ki? Düşüncesiyle tasmasını çözmüştüm. Sağolsun kendisi koşa koşa gitti kayalık arasına girdi. O an ki stresimi hiç unutmam geçmiş 12 yıl :)))) Serbest bırakmayı hiç tavsiye etmem. Nerede dar kuytu yer varsa bulurlar :)

nil7
nil7

12684

O durum da var Allah korusun 🙏😌 Teşekkür ederim yorumunuz için

nil7
nil7

12684

Haklısınız hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim 😊
Inanin köy evinde ki evimizde daimi oturup orada baktığım kedi olarak sahiplenseydim kendi haline bırakırdım şu an nasıl davranacağı kestiremiyorum kapıyı açarken camı açarken hemen koşa koşa geliyor elim kolum doluysa girip çıkarken eve zorlanıyorum kaçacak diye bu gibi zorluklarda oluyor

nil7
nil7

12684

Sizlere de geçmişler olsun aman Allah korusun gözüm gibi bakarken tırnağı kırılsa korkarım bebek gibiler zaten 🙂 bizimki tasmayla dolaşırken bile kaplan gibi aslında araba sesi gs duysa eve koşa koşa gitmek istiyor ama dolaştırırken başına buyruk oluyor fena halde tirnak geçiriyor resmen dayak yemiş gibi olmuştum bir ara ondan :))

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 316 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80883 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR