İç Dış Parazit Aşısı

Kedimi iki ay önce dış parazit yaptırmıştım veteriner aradı ve lösemi 1 ve dış parazit aşısının geldiğini söyledi bazı insanlar götürme daha yavru diyor kedim 4 aylık kimyasal almasın diyorlar ama bilmediğimden dolayı daha geç yaptırsam kedime bir zararı dokunur mu

4 CEVAP

Warriorsans
Warriorsans

133985

Aşılar yavruyken de yapılıyor ama lösemi aşısını yaptırmak zorunda değilsiniz, ağır bir aşı ve bazı hekimler yaptırılması gerektiğini söylüyor bazı hekimler de karşı. Eğer yaptıracaksanız da öncesinde lösemi testi yapılmalı. İç Dış parazite gelirsek, ben dış paraziti her 2 ayda 1 (standart böyle yapılıyor genelde) yaptırmıyorum çünkü onlar aşı değil ilaç ve gerekli olmadığı sürece yapılmasını doğru bulmuyorum. 2 kez yaptırdım artık dış parazit için pire tarağı kullanıyorum 8 tl ye aldım aylardır kullanıyoruz dış parazit masrafından da kurtarıyor kedinin vücuduna zehir de girmemiş oluyor. İç parazit için aynı şeyi söyleyemeyeceğim 2 ayda 1 hap veriyorum önlem amaçlı.

edmrcglu
edmrcglu

12695

aşılar zaten yavruyken yapılır

gokhansultan
gokhansultan

13926

Aşılar aynı (insan)bebeklerde olduğu gibi yavruyken yapılır zaten. Sonrasında ise yılda bir hatırlatma dozu olarak yapılır. İç dış parazit ise 2-3 ayda bir tekrarlanır. Hatta yavru kedilerde bazı hekimler ilk iç dış parazitten 2 hafta sonra bir daha iç parazit uygulaması yaparlar parazitlerin yumurtlama dönemlerini de dikkate alarak. Götürün kedinizi aşılar kedilerinizin sağlığı açısından önemli.

aslihan_e
aslihan_e

128433

Pire yoksa dış paraziti erteleyebilirsiniz ama iç paraziti 1 aylık bebekler bile olabiliyor, 1 günde atılır vücudundan zaten, dış parazit gibi 1 ay kalmaz. Yavru kedilerde yetişkinlere göre iç parazit görülme daha fazla. Lösemi için de önce lösemi testi yapılmalı.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 238 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81062 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR