Kedilere Mama Dışında Ne Verilir

stellabennett
stellabennett

119987 Puan

kedime mama dışında hangi besinlerden verebilirim

8 CEVAP

HAŞLANMIŞ TAVUK VEYA TAVUK BOYNU kefir tussuz peynir balık tussuz herşeyi verebilirsin

0KelviN
0KelviN

605

Haftada 1 kere çeyrek haşlanmış yumurta veriyorum, haftada 1 kere tuzsuz yağsız balık veya et yiyor. Yoğurt yediriyorum hem laktoz süt veya peynirdeki gibi yüksek oranlı değil hem de probiyotik oluyor.
Tuz yağ ve baharat olmamasına dikkat ettiğiniz sürece yedirmekte sıkıntı görmedim hiç. Sadece ana besin kaynağı haline getirmemek lazım. Sürekli farklı gıdalarla beslerseniz mama yememezlik yapabilir.

Warriorsans
Warriorsans

133985

Tuzsuz yağsız baharatsız olacak şekilde haşlanmış; yumurta, balık, tavuk, et, ciğer, balkabağı. Ayrıca yoğurt ve kefir de ev yapımı olması şartıyla verilebilir.

Warriorsans
Warriorsans

133985

Birde salatalık ve tuzsuz sevtin

Warriorsans
Warriorsans

133985

Zeytin*

Jarvis12
Jarvis12

1964

Yazılanlara ek olarak, haşlanmış et,tavuk,balık hangisini veriyorsanız,onlarla birlikte haşladığınız havuç,patates,kabak,ıspanak,semiz otu gibi sebzeleri de haşlayarak verebilirsiniz.Sindirim problemi yok ise bu tarz sebzeler de lif kaynağı açısından zengin olduğu için çok faydalı olacaktır.Benim kedim havuç ve patatesi çok seviyor.Ona tavuk,et veya ciğer ile havuç ve patates haşlayıp suyuyla birlikte buzlukta saklayarak yaş mama olarak veriyorum haftada bir. Bu karışımın içine biraz daha doyurucu olsun diye bir miktar pirinç de koyup haşlayabilirsiniz. Kedinin damak zevkine de bağlı biraz, o da zamanla keşfediliyor. Mesela benim kedim sürekli yediği bu karışımın içine kabak eklediğimde kokusunu aldığı için ağzına sürmedi mamayı.

CalicoMia
CalicoMia

4608

Ben yaş mama haşlanmış tavuk ciğeri, tavuk göğsü, kırmızı et, balık kelle yaparken de haşlanmış boyun ve beyin veriyorum ^^

bloodyluxury
bloodyluxury

1605

Merhaba,


Biz kuru mama dışında haftada bir gün yaş mama veriyoruz. Haşlanmış et ve balık da verebilirsiniz. Kılçıklı/kemikli, baharatlı veya soslu olmamasına dikkat ederseniz iyi olur. Ara ara (haftada bir çorba kaşığı kadar) su ihtiyacı ve bağışıklık için laktozsuz kefir ve ev yoğurdu da verebilirsiniz. Aşağıdaki linkte de faydalı bilgiler bulabilirsiniz.


https://www.suzionline.com/kedi-mamasi/kediler-icin-saglikli-sebzeler-nelerdir/

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 251 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81821 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR