Kediler Kısırlaştırma Operasyonu Sonrası Veterinerde Kalmalı Mı?

Esims
Esims

4941 Puan

Selamm. Kedim bikaç gün sonra kısırlaştırılacak. (Fiyatlar dehşet yüksek, en düşük 1200 lira istediler) Ama arkadaşım aklımı karıştırdı. Operasyon sonrası kedisini direkt alıp eve götürmüş. Lakin ben 1 gün kadar falan veterinerde beklemesi gerekiyor diye biliyorum. Sizin fikriniz nedir? Ya da sizin kediniz veterinerde kaldı mı?

18 CEVAP

Renklipati
Renklipati

140143

Benimde 6.aylıkken dişi kedim oldu,gaz anestezi estetik dikiş tabiki önce tahlilleri yapıldı operasyon sonrası bir kaç saat sonra verdi veteriner..fakat burda bir gün kalan kediler de oldu.sorun olacağını sanmıyorum bazı veteriner ler 1 gün tutuyor

nefeskedi
nefeskedi

10117

Kedim erkek olduğu için operasyondan 8 saat sonra aldık. Dişi kediler için 1 gece kalmayı bizim veterinerimiz de uygun görüyor. Veterineriniz çok yakın değilse, kliniğin hijyenine güveniyorsanız kalması daha iyi olur.

simbakedi
simbakedi

136205

ben erkek kedimi 1.30 saat sonra aldim valla. alinmamasi icin cok onemli bir sey olmasi gerekiyor bence. zaten stresli bir durumken veterinerde kalmasina gerek yok diye dusunuyorum. evde zaten sizi zorlayacak seyler olmuyor. tuvaletini yikayin, temiz kum koyun, ziplamasin diye biraz dikkat edin ve mama vermeniz gereken saate uyun yeterli

Ozzey
Ozzey

118677

Tamam simdi hatirladim renklipati sayesinde ayni konu basligi acilmisti. Gaz anestesi olursa 1- 2 saat sonra veriliyor. Ancak normal anestesi yapilirsa gece de kaliyor. Disilerin ameliyati hayvan kesilip icerden yapildigi icin bildiginiz ameliyat iste. Narkozun etkisi yuzunden ya da baska riskli durum olusursa diye aksamda gozetimde kaliyor.


Bir veteriner klinikte de soyle demis:


dişi kısırlaştırması olan kedilerimizi 1 gün yoğun bakımda misafir ediyoruz. Siz hayvan sever ve hasta yakınlarının bu süreçlerinde strese girmemesi, hafızalarda kötü anlar olmasın diye bu süreci veteriner hekim kontrolünde gerçekleşmesini öneriyor ve uyguluyoruz.

cat_expert
cat_expert

12742

Erkek kedilerin operasyonu daha basit olduğundan uzun süre kalmasına gerek yok uyandıktan sonra alınabilir, dişi kedilerin operasyonu daha zor olduğundan her ihtimale karşı minimum 6-8 saat veteriner kliniğinde kalması önerilir.

ozanesk
ozanesk

1243

Hem erkek hem dişi kedimi kısırlaştıktan 6 saat sonra aldım.

NorthNight
NorthNight

16576

Bizim veterinerimiz bir gün kalmasının daha iyi olacağını söyledi fakat biz 85km kadar uzakta oturduğumuz için sabah bırakıp akşam aldık. Bence gözlem altında olması daha iyi. Ama eğer orada çok strese girer derseniz veterinerinizle konuşup değerlendirerek karar alabilirsiniz.

Warriorsans
Warriorsans

133985

Klinikten kliniğe değişiklik gösteriyor ama erkek kedilerde ameliyattan birkaç saat sonra alınabiliyor. Dişi kedilerde bazı klinikler Anesteziden kaynaklı aslında çok doğal olan yürüme de bozukluk ya da diğer etkenler yüzünden sahipleri çok endişelendi için Bir gece klinikte kalmasına hem de onların gözetiminin altında olmasını uygun görüyorlar. Bazı kliniklerde ise aynı gün alınabiliyor. Aslında biraz da sizin tercihinize de bağlı

Ozzey
Ozzey

118677

Merhaba
Gecen biri yazmisti kediyi ameliyat sonrasi eve goturmus. O zaman sasirmistim ben de sizin gibi kalmasi gerekiyor diye biliyordum. Ama normalmis. Kisirlastirma oncesi ve sonrasiyla ilgili yazi var mutlaka oku cok faydali;
Sakin canim ac kalmasin su yemek vereyim deme oncesinde.hayvanin hayatini tehlikeye sokarsin. Simdiden gecmis olsun.


https://www.petlebi.com/blog/kedilerde-kisirlastirma-ameliyati-ve-sonrasinda-alinacak-onlemler

Ozzey
Ozzey

118677

Fistikliokum o da enteresan ameliyat sonrasi hani birinin gozetiminde dursun diye vetoda kaliyor hayvanlar. Adamlar bir de gece kimse yokken de durabilir demesi enterasn geldi. Siz bilirsiniz. Hani o saatte gidip alamam derseniz kalsin zaten narkozluysa yatar. Ama gozetim altinda daha iyi olur sanki ilk 24 saat.

2 kedim var. İlk kedimi sabah bıraktım operasyondan bir kaç saat sonra aldım. 2. Kedimi 1 gün beklettim. İkisi de çok şükür durumu iyi. Ama ilk kedimi eve getirdiğim de 1 gece dikişlerini yalamasin diye başında beklemiştim. ( kedilerin dişi)

vanikuzusu
vanikuzusu

997

ben dişi kedimi 6 saat sonrasında eve getirmiştim ama çok üzücü bi haldeydi yürüyemiyordu bu duruma hazırlayın kendinizi yavaş yavaş toparlıycak ama merak etmeyin. veterinerde kalmasını doğru bulmuyorum kritik saatleri atlattıktan sonra eve götürüp gözlem altında tutabilirsiniz bence. orda hem fazladan strese girer hem de veteriner de gece orda kalmayacaksa bi manası yok yani. bi keresinde bi veteriner bana bu şekilde söylemişti kedi kalsın demişti. siz de kalacak mısınız deyince yok demişti.

Besteyzc
Besteyzc

5058

Ben erkek kedimi kısırlaştırdığımda uyanmadan eve götürdüm çünkü veterinerin işi vardı dedi istersen kalsın akşam ben getiririm evimden yarım saat uzaklıkta veteriner ama benim gönlüm razı olmadı onu yalnız birakmaya uyandığında beni görsün istedim dolmuştan indiğimde yarım saat sonra eve yürürken kedim uyanmaya başladı etrafa bakinmaya başladı eve gittigimizde zaten sersem gibiydi yürüyemiyordu 15 dk sonra felan düşe düşe yürümeye başladı 7 saat sonra felan tamamen düzeldi oyun oynadı

Fistikliokum
Fistikliokum

2342

benim de dişi kedim cumartesi kisirlastirilacak, 8saat kadar klinikte kalacak, sonrasinda gece de isterseniz birakin dediler ama gece klinikte kimse olmuyormus, niye birakayim anlamadim🤷, sizlerden de kısırlastirma sonrasi nelere dikkat etmeliyiz bilgi alabilirsek iyi olur aslında, tecrubelerinizi paylasir misiniz

Fistikliokum
Fistikliokum

2342

@vanikuzusu ve @ozzey , evet vetin olmadigi klinikte ben niye yavrumu birakayim ki di mi? neyse yarin yuz yuze daha net konusacagim zaten. bizim vet bize hem cok yakin hem de evime cok yakin 24 saat hizmet veren baska bir klinik var, o sebeple sanirim gonul rahatlığıyla eve getirirm stres olmasin baska yerde kalip da.oncesinde tavsiye edeceğiniz bir sey var mi?mama vermeyelim dedi vet 12 saat oncesinden, baska da bir sey onermedi.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1394 Görüntüleme
  • 18 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81821 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR