Kedim Çok Vahşi Ne Yapabilirim ?

Hircinkedi
Hircinkedi

219 Puan

11 aylık sarman kedim yaklaşık 10 aydır benimle.ama çok vahşi sürekli ısırıp pati atıyor.Kısırlaştırdım da .3 kişi zor zaptetti.Benim zaten kollarım haşat.Oğlumun gözüne pençe attı.Göz kapağına geldi.Çok zor durumdayım.Sokağa bırakamam .Kimseye de sahiplendiremem.Çok zor durumda kaldım.Bir akıl verin lütfen


3 CEVAP

Warriorsans
Warriorsans

133985

Genelde kediye doğru yaklaşılmadığında/ stres olacağı davranışlar uzun süre tekrarlandığında vs bu tarz davranış bozuklukları olabiliyor. Mesela aslında sadece sevmek için bile gösterdiğimiz bir davranışı o an kedi istemiyorsa ve isteğine saygı göstermeyip sevmeye devam ediyorsak zamanla böyle hırçınlıklar yaşanabiliyor. Yada bambaşka tramvalardan kaynaklı da olabiliyor. Bazen de sadece kedinin karakteri oluyor.

zba7
zba7

2661

Merhaba, hayır veya şşştt gibi bir şeyi öğretmediyseniz öğretmenizi tavsiye ederim. Daha küçükken bunu sağlamak daha kolay oluyor ama 11 aylıkta gayet öğrenir. İstemediğiniz bir harekette bulunduğunda örneğin pati atmak üzereyken veya ısırırken şşşştttt diyorsunuz hareketini bırakana kadar devam edin bırakınca susmalısınız.Zamanla yapmayı bırakacağını düşünüyorum.Yaptığı hareketten sonra bağırmamalısınız daha fazla saldırganlaşabilir.Sessizce ilgiyi anlık bırakabilirsiniz. Yani birkaç dk orda yokmuş gibi davranabilirsiniz.Tehdit olarak algılayacağı şeyleri yapmaktan kaçınırsanız iyi olur.Elinizle oynatmayın yani elinizi bir oyuncak gibi kullanmayın. Enerjisini atması için olta, top gibi şeylerle oynatırsanız size doğru saldırmaya enerjisi de kalmaz. Enerjisini doğru yönlendirmelisiniz. Sarmanlar biraz daha enerjik, hareketli olabiliyor diye biliyorum. Eğer yeterince atamazsa yani oyun oynamazsanız yeterli olarak bu şekilde tutum sergileyebilir. Bütün bunlara rağmen devam ediyorsa başka bir sıkıntı da olup olmadığından emin olmak için veteriner hekimlere danışmak en iyisi.

D-O
D-O

11908

Yazilmis onerilere katiliyorum. Ek olarak, kedilerdeki psikolojik ve davranissal bozukluklar icin uzmanlar olabiliyor. Veteriner terapist gibi. Belki oyle bir uzmandan yardim almak faydali olur.
Bir de kedilerdeki istenmeyen davranışlar ve agresyon icin feliway diye bir urun var. Fise sinek ilaci gibi takiyorsunuz kedileri sakinlestiren huzurlu guvende hissettiren feromonlari salgiliyor.
Ben sprey formunu almistim, kedimle yeni eve tasindigimizda ve kutusuna koydugumda kullanmistim, bence olumlu bir etkisi oldu

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 351 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81827 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR