Mama Önerisi

Gizzyy
Gizzyy

273 Puan

Merhaba, 20 kasim 2021 doğumlu bir kedim var, veterinerden geçici olarak bi mama aldik ancak mama arayışındayim şuan. Kendi araştırmalarım sonucunda obivan markasının iyi olduğunu düşünüyorum. Ama emin olamadım. Ayrica bir petshop ile görüştüğümde kendisi Pro Performance markasinin mamasinı önerdi. Ancak çok bir bilgi bulamadım mama hakkında. Bu iki marka mama hakkinda bilgi verebilir misiniz ? Ayni zamanda sizin de kullandığınız ve memnun kaldığınız bir mama markası varsa o şekilde de bilgi verebilirseniz sevinirim. Şimdiden teşekkürler 🙏🏼

14 CEVAP

CapKek
CapKek

2500

pro performans kıtten mamayı denemiştim kedim de sevdi, güzel bir mamaydı. ishal kabızlık vs yaşamadık.

gokhansultan
gokhansultan

13926

Tam olarak kg/bütçe belirtirseniz daha iyi olur. Aslında söylediğiniz mamalardan bütçe tahmini yapılabilir ancak belki sınırsız bütçeniz vardır ancak mama konusunda tecrübeli olmayabilirsiniz :) Obivan selection serisinin içeriği fena değil ancak kullanıcı deneyimi konusunda bir fikrim yok. Pro Performance yerine Obivan daha iyi.

CapKek
CapKek

2500

@Gizzyy 5 kg kullandım 3 ay boyunca, tüy dökme, ishal, kabızlık yaşamadı kedim.orta segment bir mama yakınınızda güvendıgınız petshop var ise acık olarak yarım kg lık alıp deneyin derim. çünkü her kedi her mamayı begenmiyor. Obivan da güzel bir mama yalnız o fiyata sanabelle, hills, royal canin kullanabılırsınız.

Warriorsans
Warriorsans

133985

Obivan selection serisi orta kullanılabilir bir içeriğe sahip, ben kısır kedimde kullanıyorum şu an (acana pacifica ile destekliyorum aynı zamanda evde haşladığım tavuk balık yumurta vs ile de destekliyorum çünkü mükemmel bir mama değil) bir sorunla karşılaşmadık memnunuz genel olarak. Kedim ishal olmaya meyilli bir kedi ama bu konuda da bir sorun yaşamadık. Bence uzun süre kullanılacak bir mama değil ama rotasyona eklenebilecek bir mama (4 5 ayda 1 değiştirerek). Diğer söylediğiniz markayı bilmiyorum. Ayrıca yavru kedimde mystic yavru kedi maması kullanıyorum önerebilirim bundan da memnunuz yine acana pacifica ve evde hazırladığım hayvansallarla destekleyerek kullanıyorum. Bu arada mystic markasından genel olarak memnunuz hem sokak hayvanlarına yetişkin mamasını kullandım memnun kaldık hemde kısır kedimde de 1,5 kg kadar kullanmıştık. Ayrıca sanabelle bozita markaları da güzel ama deneyimlemedik.

Gizzyy
Gizzyy

273

@Warriorsans cevabınız için çok teşekkür ederim 🙏🏼 kendim de evde et suyu ya da et haşlama vs. verebilir miyim peki? Ayrıca şuan 2.5 aylık yoğurt, yumurta gibi ek besinler vermem için erken midir ?

Warriorsans
Warriorsans

133985

@gizzyy tuzsuz yağsız baharatsız bir şekilde haşlanmış hayvansalları verebilirsiniz yoğurt ve yumurta da verebilirsiniz hiçbir sorun olmaz hatta iyi gelir.

Nesrn
Nesrn

5421

properformans mamayı ben şuan kullanıyorum,ishal,kabızlık gibi sorunlar yaşamadım hiç.Ama mama değişiminde eski mamasıyla karıştırarak vermek gerekiyor,Direk yeni mamaya geçince ishal gibi sorunlarla karşılaşılabiliyor.
Tabi mamanın kedinize iyi gelip gelmediğini ancak gözlemleyerek ve mamayı deneyerek tecrübe edebilirsiniz,Çünkü bir kediye iyi gelen diğer kediye iyi gelmeyebiliyor. Benim iki kedim var geçen hafta somonlu mama geçişi yapayım dedim bir kedim ishal sorunu yaşarken diğer kedimde hiçbirşey olmadı.

Gizzyy
Gizzyy

273

Orta bi bütçeye sahip mama arayışındayım aslında. İçerik olarak temiz, bütçe olarakta orta segment bir mama.
İlk başta denemek için 1-2 kg almayı düşünüyorum, sonrasında kedim severse kg'nı yukselticem. Tam olarak mamaların içeriği hakkında bilgiye sahip değilim, o yüzden yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum.

gokhansultan
gokhansultan

13926

Mystic yavru kedi mamasının da içeriği fena değil kullanıcı yorumları hoşunuza giderse deneyebilirsiniz fiyat olarak gayet uygun. Ama bütçenizi biraz daha artırabilirseniz argesi yıllarca devam eden ve dolayısıyla kediniz için süpriz sonuçlar doğurma olasılığı daha az olan mamalar almanızı tavsiye ederim. Ama malum ekonomik şartlar çok iyi olmadığı için...


Ne obivan ne de mystic kullanmadığım için kullanıcı deneyimi konusunda bir şey diyemeyeceğim.

Gizzyy
Gizzyy

273

@gokhansultan Mystic yorumlarinda olumsuz eleştirilere çok rastladım o yüzden onu tercih etmek istemiyorum. Zaten deneme yaptiktan sonra kedim severse 10-12 kg almak istiyorum bütçem bu kg aralığında ortalama 500-600 tl civarında olacak. Bu fiyat aralığında içeriği temiz bi mama markasi bulmaya çalışıyorum o yüzden

Gizzyy
Gizzyy

273

@CapKek ne kadar süre kullandiniz acaba pro performansi? Tüy dökme ya da olumsuz başka bi etki oldu mu acaba ?

Gizzyy
Gizzyy

273

@CapKek tavuk içeriği olan mama önermedi veterinerimiz. Sanabelle markasinin tavuk içeriği olmayan mamasi yok galiba. Diğer dediğiniz markaları da arastirayim bi, çok teşekkürler.

Gizzyy
Gizzyy

273

@Warriorsans çok teşekkür ederim 🙏🏼

Gizzyy
Gizzyy

273

@nesrn Elbette dediğiniz gibi her mama her kediye iyi gelmeyebilir. Ben de şuan kullandığımız mama ile yenisini karıştırarak vereceğim. O yüzden mama arayışına girdim. Pro Performance ya da Obivan kullanan var mi diye merak ettim. Teşekkür ederim cevabınız 🙏🏼 Birde pro performansın hangi çeşidini kullanıyorsunuz acaba ?

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 524 Görüntüleme
  • 14 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81821 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR