Kedimin Ağız Yaraları

Ozgvl
Ozgvl

4591 Puan

Arkadaşlar merhaba 4 yaşlarında baktığım bir kedim var. Bahçeli bir evde yaşıyoruz 4-5 aylıkken bahçemizde bakmaya başladım. 1 yaşına geldiğinde salya akıntısı başlamıştı. İlk götürdüğüm veteriner ağzının içinde yaralar olduğunu ondan dolayı olduğunu söylemişti ve antibiyotik kullandık. Birçok veterinere danıştım fakat küçük bir ilçede yaşıyorum pek bilgili olmadıklarını anladım hepsi farklı bir şey söyleyip sadece antibiyotik kullandılar. Geçen yıl Osmaniye de bir veterinere götürdük ve doktor dişlerinin çoğunun düştüğünü söyledi birkaçını da kendi çekti bir süre tedavi uyguladı fakat hala iyileşmedi. Ağzı hala yara ve salyası akıyor. En son gittiğim veteriner artık iyileşmez yapacağımız tek şey ara sıra ağzını yıkamak demişti. Lafı çok uzattım fakat böyle bir durumla karşılaşan var mı diye sormak istedim. Ben artık ne yapabilirim bilmiyorum elimden bunlar geliyor. Eğer böyle bir durumla karşılaşan varsa neler yaptıklarını tedavinin nasıl olduğunu benimle paylaşabilir mi? Şimdiden teşekkürler.

6 CEVAP

teddybal
teddybal

123878

Ağız yaralarının neden oluştuğu ile ilgili bir şeyler söylediler mi, kana bakıldı mı, antibiyotikle gerilemeyen 3,5 yıldır süren ağız yaralari diyorsunuz sonuçta, keske sonuca değil de nedene yönelik çalışsalarmiş.
Bulunduğunuz yeri de yazın isterseniz, belki veteriner önerisinde bulunan olur, geçmiş olsun.

aslihan_e
aslihan_e

128489

Bazı ilerlemiş durumlarda tüm dişlerin çekilmesi bile gerekebiliyor. Uzmanlar bunun nedenini tam olarak bulamıyorlar. Düzenli ağız spreyi sıkın. Bu gibi durumlarda antibiyotik kullanmak sadece antibiyotik direncine neden oluyor. Bu tür durumlarda Siklosporin etken maddeli bir ilacın son çare olarak kullanıldığını öğrendim. Bilen bir veteriner bulursanız danışabilirsiniz. Kedinin bağışıklığını yüksek tutmaya çalışın.

aslihan_e
aslihan_e

128489

Eczaneden Andorex sprey alabilirsiniz, 23 lira gibi bir fiyatı var. Kedi ve köpek ağız yaraları için de kullanılıyor, veterinerler yazıyorlar. Sadece sıktığınızda elinizde bir peçete olsun tükürdüğünü salyasını falan silin. Biraz yutarsa sorun olmaz ama hepsini yutmasa daha iyi. Bu tür ağız spreylerinin reçetesinde yutmayın fazlasını tükürün der genelde.

D-O
D-O

11908

Kan tahlili falan yapildi mi? Bağışıklığı dusukse o da etkileyebilir. Belki bagisiklik icin takviye gerekiyordur.


Elinizden geleni bu sartlar altinda yapmaya calismissiniz ne guzel, ama pes etmeyin. Baska veterinerlere, uzak bile olsa arayip fikir danışın derim. Umarim kedicik toparlar, gecmis olsun

Ozgvl
Ozgvl

4591

O spreyi danışacağım teşekkürler. Sorduğum veterinerler görmemiz gerek diyor. Onlar da haklı bir şey diyemiyorum. Burdakiler de hiçbir şey yapmıyor. Eğer imkanım olur ayarlayabilirsem ilçe dışına çıkmaya çalışacağım. Fikirleriniz için teşekkür ederim.

Ozgvl
Ozgvl

4591

Küçük bir ilçesinde yaşıyorum ve çok veteriner yok hepsine götürdüm ve hiçbir şey yapılmadı. En son ildeki veterinere gittiğimde de dişleri çekilmişti. Ben de artık elimden geldiğince ağzını temiz tutmaya çalışıyorum. Yine de tekrar götüreceğim veterinere. Ağız spreyi için de fikir alacağım belki iyi gelir.
Cevaplarınız ve ilginiz için çok teşekkür ederim.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 406 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81486 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR