Bağırsak Paraziti

Merhaba,
Sokakta baktığım kedinin dışkısında parazit gördüm çoktan birbirlerine bulaşmıştır. Pire için sprey almıştım çok mükemmel etkisi yok ama özel vet. e götürme imkanım yok belediyeye de sadece haftaici açık oldugu icin götüremiyorum. Hapı oldugunu biliyorum ama kullanan varsa ya da önerebileceğiniz ? Yine veterinerden mi temin edebilirim. Ne kadar işe yarar ?

7 CEVAP

Warriorsans
Warriorsans

133985

Yoğun iç paraziti olan/ 2,5 kg altı olan/ yavru olan yada uzun zaman iç parazit verilmemiş kediler iç parazit hapı direk verilmesi risklidir çünkü parazit hapı hızlı öldüren bir haptır ve bağırsaklarda tıkanmaya neden olabilir yada parazitlerin ölürken salgıladığı toksiklikten dolayı kediyi zehirleyebilir. Hap verilmeden önce bebekler için eczanede satılan kolivid isimli bir ilaç var onu 3 gün üst üste verip 10 gün sonra kilosuna göre doğru doz iç parazit ilacı verilebilir. Hap olarak carniverm di sanırım ismi o ilaç en iyisi denilebilir, veteriner kliniğinden almanız gerekir.

Kimsenin fikri yok mu ?

NorthNight
NorthNight

16576

Veterinerden temin etmelisiniz.

Tenizol diye bir hap var biz onu kullanmıştık veterinerlerde de internet mağazalarında da var ama siz yine de bir araştırın

Tam yaşını bilmiyorum ama yetiskin bir kedi aşı gecmisi oldugunu sanmiyorum. ilk fırsatta bir hekime danışacağım

gece18
gece18

13005

Parazit ilacı kullanmayın. Aşı yaptırın ilk basta. Agır gelebilir zehirlenme riski var.

aslihan_e
aslihan_e

128573

Merhaba, hapı başlangıçta az dozda verirseniz hiç sorun olmaz. Size özelden yazıyorum. Sokaktaki kedilerde her zaman iç parazit olur, çünkü pireler ve çiğ yiyecekler parazitleri taşırlar. Bu yüzden onların her ay düzenli olarak hap yutmaları gerekli. Bu onlara zarar vermez, fayda sağlar. Sokaktaki bir kedide anne karnından itibaren iç parazit olur, özellikle 1-2 aylık bebeklerin iç parazit tedavisi olmaları gerekir, çünkü bünyeleri zayıf olduğu için iç parazitler onları öldürebilir.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 206 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81957 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR