Kedinin Agzinda Koku Ve Dis Etinde Kan?

betulbakioglu
betulbakioglu

13684 Puan

arkadaslar az once dikkatli bir sekilde baktim arka dislerinde biraz sarilik vardi tirnagimla hafifce temizlemeye calistim etten kan geldi tekrar agzina baktigimda on sivri disi kanliydi eti biraz nedeni nedir kanda olmayabilir ama kirmiziydi yani sislik yoktu

6 CEVAP

Ozzey
Ozzey

118677

Merhaba
O sarilik tartar. Tirnaklayarak cikaramazsiniz. Kanamasi normal. Dislerini fircalayabilirseniz izin verirse duzenli gecer demisti vet bizimki fircalatmiyor.

GammaLamina
GammaLamina

10574

Profilinize baktım kediniz 4 aylık galiba. Diş değiştirme dönemine girmiştir, ufak kanamalar olması gayet normal. Dişteki sarı katman evet tartar ama ortalama 8 aylığa kadar tüm dişleri değişecektir. Ondan sonra hekiminize danışıp önerdiği fırçalama aralıklarıyla devam edersiniz.

betulbakioglu
betulbakioglu

13684

on disinin arkasinda da kizariklik mi kan mi oyle bisey var kedinin hali yemesi icmesi yerinde ciddi bir durum olur mu agiz kokusu da var endiselendjm

aslihan_e
aslihan_e

128423

Merhaba, sanırım kediniz gingivit olmuş, kedilerde sık görülen bir durumdur. İlerleyen durumlarda antibiyotik kullanılması gerekebilir. Bunu önlemek için kedilerin dişlerini düzenli olarak fırçalıyorlar ben hiç denemedim. Ağız kokusu hem gingivitten hem iç parazitten olabilir, son 2 ayda iç parazit tedavisi olmadıysa tedaviyi yenileyin. Ağız enfeksiyonları viral hastalık nedenli de olabilir ama basit bir ağız sorunu da illa viral hastalık olacağı anlamına gelmez. İlerleyen yaşlarında diş kayıpları, kırılmalar olabilir. Bu çoğu kedide normal bir durum.

betulbakioglu
betulbakioglu

13684

ic dis parazitini duzenli yaptiriyorum tesekkurler

betulbakioglu
betulbakioglu

13684

evet 5. ayina girdi veterinere danisirim bu konuda

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 222 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81025 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR