Acil Yardım!!! Kedim Uyutmuyor Beni..

EmineDemir
EmineDemir

4621 Puan

Arkadaşlar öncelikle ben terk edilmiş 25-30 günlük bir canı Mimiyi sahiplendim. Minicik tuvaletini kuma yapabiliyor. Bende taş mama ve kedi sütü tozu ile besliyorum buraya kadar sıkıntı yok. Yalnız minicik çok küçük olduğundan ve eve geleli bir gün olduğundan belkide anne sıcaklığını üstümde arıyor. Kucağımdan inmiyor. Gece biraz onun için hazırladığım kutuda uyudu ama saat 6 dan sonra uyandı besledim yeniden kutuya koyiyum uyusun dedim olmadı illa kucak. Evet bunu yazarken de uyuya kalmış su anda... Neysem bana altarnetif bir haç yol sunarmısınız kediyi kutusuna iyice akitiracak. İçine kum kabini da koymuştum canı isteyince giriyor ama uyku kucakta olacak... Bu kişide uykusunda kendini kaptiranlardan yanlisikka ezsem (Allah korusun) haberim olmaz... Lütfen yardım edin... Uykum var


14 CEVAP

Sentinels
Sentinels

19

Merhaba aynı sorunu bende yaşadım kediniz çok küçük ve karnı gereğinden fazla şiş gözüküyor kesinlikle oda sıcaklığında daha yüksek bir sıcaklığa ihtiyacı var kesinlikle cereyan da kalmamalı ve diğer yoruma sonuna kadar katılıyorum sadece bir ilave karton bir kutu bulun dört tane büyük pet şişeye sıcak su doldurun bunları bir havuz oluşturacak şekilde dikdörtgen ortası boş uçlarında bantlayın ve üstlerine örtecek orta çukurda yatmasını sağlayacak bir havluyla destekleyin. Kulakları çok hassastır şu anda en küçük kıpırtıya tepki verir tümüyle oraya hapsetmeyin ama çok fazla oynayarak ta enerjisini tüketmeyin en kısa sürede de bir veteriner kontrolüne götürün dış parazit için erken gibi ama iç parazit için önlem almak gerekiyor mu öğrenin zira karnı dediğim gibi fazla şiş. Son olarak kediler çok kardeşle doğduğundan her seferinde az ama sık aralıklarla beslenirler bu yüzden bir seferde aşırı besleyip saatlerce aç bırakmayın nasıl olsa çok yedi diyerek. En son olarakta birkaç öğünde bir sütüne bir iki damla zeytinyağı damlatın bu daha rahat bir şekilde tuvaletini yapabilmesini sağlar. Kesin son olarakta pet shoplarda bulabileceğiniz kahverengi vitamin haplarından alın iki kaşık içinde toz hale getirerek iki günde bir taneden fazla olmamak kaydıyla verin bağışıklık sistemini desteklemiş gelişiminde de daha güçlü olmasını sağlamış olursunuz bir kutuda 120 tane var.

Ceylinalkazan
Ceylinalkazan

1966

Şimdi ilk olarak bir pet şişesine sıcak su doldurun ve kutusuna koyun çünkü yavru kediler sıcaklıği sever.

kedilikizzz
kedilikizzz

114984

Ben de hep kucağımda uyuyan kedi istiyorum. Bnmki hep ayak ucu :( kıskandım,ilerde çok özleyeceksiniz bu günleriiiii.

EmineDemir
EmineDemir

4621

Karnın sis olma sebebidir kedileri bulan ve yaklaşık bir hafta kedi sütü tozuyla besleyen tandigımın sütünün bitmesi ve kedilerin sadece sabah beslenmesi bende hemen sütü elde edince karnını iyice doyursun o yüzden akşam göbüsü baya şişti:-) şimdi baya indi. Neredeyse 45 dk da bir şut veriyorum çünkü bizim kız nazlı iki çekiyor hop bırakıyor. :-) az az ama sık veriyorum sütü mecburen. Arada iki-üç süt arasına süt yerine bir çay kaşığı yaş mama veriyorum bayılıyor:-) sıcak su şişelerini deniyeceğim teşekkürler. Şimdilik gunelsi yerlerde durmasını sağlamaya çalışıyorum. Bir yerinde durmuyor:-)) bir odayı ona verdim resmen

EmineDemir
EmineDemir

4621

Haftaya da iç dış parazite gideceğim inşAllah

Anonymus827062
Anonymus827062

11754

Güzel yumuşacık pelus bir oyuncak onu hem sıcak tutar hemde annesi gibi ona sokulur. Deneyin derim hayır demeyecektir muhakkak.

miasugok
miasugok

12502

Sabrederseniz de sorun çözülür bağımsızlıklarına o kadar düşkünler ki bi süre sonra kendi rahatları için sizden uzaklaşıyorlar. Romeo önceden kafamda uyurdu. şimdi azıcık yatağımda benimle oynuyor sonra hemen yere iniyor orda uyuyor.

Sentinels
Sentinels

19

Süt tozunu bulamadığınız zaman marketten alacağınız pastörize sütü de ılık suyla sulandırarak verebilirsiniz bayıla bayıla içer. Arada suyuna da bir damla zeytinyağını ihmal etmeyin siz yine de. Serbestliği tercih etsede içinden çıkamayacağı yüksek kenarlı bir kutu içine sıcak suşişeleriyle havlu düzeneği yaparsanız sıcaktan Mayışıp uyuyacaktır. Uzun yıllar beraber vakit geçirmeniz dileğiyle.

Sentinels
Sentinels

19

Ha unutmadan iç parazit evet ama dış için eğer gözle görülür bir sıkıntı parazit yoksa iki üç hafta daha beklerseniz henüz daha çok küçük olduğundan daha iyi olur. Ne yazık ki bu kadar küçük yavrular kaldırmıyabiliyor bünye olarak yeterli güçte olmadıklarında.

hazirannnnn
hazirannnnn

2001

Onu kutuya koymayin bu onu uzecektir. Bir köşeye yumusak bir battaniye serin üstüne minik bir yastık koyun bir sicak su torbasını ılık suyla doldurup yastığın kenarina ilistirin ama mutlaka üstünü havlu yada kalın bir battaniyeyle örtün sıcak su torbasının direk kediye değmesi canını yakacaktır. Simdi annesi ve kardesleri olmadığı için kendini yalnız hissediyordur. O yüzden arada bir kucaginizda uyumasına izin verin ilerde yüzünüze bile bakmayacak bugünleri özleyeceksiniz :) miniginizle mutlu bi hayat dilerim

EmineDemir
EmineDemir

4621

maalesef kardeşim üstünde pire görmüş:-(( ben görmedim .bir hafta sonra veterinere gidince söylediklerinizi soracağım olmadı biraz daha bekleriz dış için.

EmineDemir
EmineDemir

4621

daha ikinci günden beni terketmeye başladı bıcırık :D ben bile dünü özlüyorum :D avuç kadar boyuyla hoplayıp gölgelerin peşinden gitmeye başladı.size başka bir soru nasıl sakin olmasını sağlayabilirim. dün ipli oyuncaklarla oynatırken bir baktım gördüğü herşeyin üstüne hopluyor :-)) oyun oynamatmaya iki aylıkken başlatmaya karar verdim:-) pelüş fikrini beğendim zatrn bir ara oyuncağındaki fareyle uyuyakaldı :-))

EmineDemir
EmineDemir

4621

annemin eski eteğinin üstüne bayılmıştı bende kutusunu dahada büyüterek eteğide içine kattım. ilk şikayet etti halinden sonra bir baktık uykusu gelince oraya gidipuyuyor. birde maşallah ikinci günde o boyla evin fatihi olacak minik prenses.kapıyı açıyorum koştur koştur ne ile oynarsa geliyor:-)) geceleri kutuya koymamaın sebbeide küçük olduğundan tuvaleti gözü önünde olmazsa yapamayabilir diye.kutuya tuvaletinide koyuyorum.onun dışındaki tüm zamanlarda oda onun :_))

hazirannnnn
hazirannnnn

2001

Tuvaletiyle birlikte o kadar dar bi alanda yatması hiç doğru bişey değil en azından banyonuza kedi tuvaletinden uzak bi noktaya kendini rahat hissedecegi bir yatak kurabilirsiniz şu ankinden daha iyi bi seçenek olacaktır fakat bunu sadece kediniz kum kabini kullanmayi ogrenene kadar yapın. Daha donra ona sessiz guvenli rahat bi yer bulun uyuması icin. Sakinleştirme meselesine gelirsek, sakinlestiremezsiniz :) 2 aylık bir yavru kedim var henüz 10 gündür bizimle birlikte ama kesinlikle uyumadigi her an oyun oynamak pesinde size tavsiyem kesinlikle elinizi ayağınızı kediye bir oyun olarak sunmayin ilerde başınıza çok fazla bela olacaktır, bizim evde herkesin elleri ayakları jilet kesigi gibi kesik icinde malesef aldığımız yerde öyle alıştırmışlar şu an unutturmak icin cok çabalıyoruz ama henuz bi sonuc alamadık. Ona sevecegi oyuncaklar bulun ve onlarla oynatin onlarin peşinde koşarken efor sarfedeceginden yorgun düşer ve sakinleşir bi nebzede olsa. Onun dışında biraz daha büyüdüğünde kullanabileceginiz kedi sakinlestirici spreyler (kedi otundan yapilmadir zararlı degildir bağımlılıkta yapmaz) var. Bir de ek olarak ona ısırabileceği birseyler verin çünkü dişleri kaşınıyo yada yakın bi süreçte kasinacak. Bu lastik bi top yada tenis yopu yada bir corap topu bile olabilir, egitim aşamasında kolaylıklar sevgiler.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1130 Görüntüleme
  • 14 Cevap
  • 6 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80183 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR