Yeni Ortama Alışma Sorunu

vivatodoo
vivatodoo

258 Puan

merhaba,
bir ilandan bir kedi sahiplendim bugün. kedi daha geçici evden onu taşımam için konulacak kutuya konulacakken bile hissetmiş olmalı ki kaçtı hep. sonrasında kutuya kendi girmesiyle alıp evime getirebildim. kutudan ilk çıktığında benden kaçıp evin altını üstüne getirip en son koltuğun altına girdi. mama koydum yüzüne bile bakmadı. saatlerdir orada. 1 saat öncesinde hafiften yaklaşıp okşamaya başladım.enseden tutup daha geniş yere aldım ama bu seferde ara ara kaçma girişimlerinde bulundu. şuan daha koltuğun altında kıpırdamıyor bile.
nasıl onu alıştırabilirim yeni ortama

6 CEVAP

vivatodoo
vivatodoo

258

Geldiğinden beri saklanıyor. Evin diğer odasına tüm her şeyi koyup onu da oraya götürdüm. Şimdi ağlıyor. 2.5 aylık daha

Canandisli
Canandisli

111691

sizi her gün mamasını suyunu koyarken görürse alışır zaten üstüne gitmeyin bir süre çıkıp bir evi gezicektir önce onun size yanaşmasını bekleyin ayrıca sallanan bir oyuncağı varsa baktığı yere doğru sallandırın koltuğun altından çıkmasında etkili olabilir

Heiter
Heiter

115202

Biraz zaman verin ona. Alışacak eninde sonunda. Maması, suyu ve tuvaleti onun erişebileceği bir yerde olsun illâki çıkar. Hatta belki kendisi bile yanınıza gelebilir.
Bu arada kediniz kaç yaşında?

mimoza
mimoza

332

Bence sizi tırmalasa bile ensesinden tutup kucağınıza alın ve kulaklar da dahil olmak üzere kafasını tek elinizle bir güzel mıncıklayın kendinize alıştırın. Size olan korkusunu yensin. Bir süre sonra mırlamaya başlayacağını düşünüyorum. Sonra tırnağının çok takılmayacağı uzun bir iple ya da küçük bir ışıkla oynatın.

Heiter
Heiter

115202

Şu an saklanması normal bence. Evin tamamını tanıdıktan sonra rahatlayacaktır ve size de alışacaktır. Evi gezsin, hatta dibe köşeye saklansın bir süre. Kediler böyle yerlerde güvenli hissediyor. Ne zaman ki ortama alışır, çıkar zaten.

Cok ustune gitmeyin gayet normal bu durumlar 1 hafta sonra rahatca evin icinde dolasir duruma gelebilecegini dusunuyorum odul cubugu aldiysaniz kedinin yatagina yakin olan tarafina koyun gelip yesin simdi sevmeye calismayin bence,ilk 3 gun saklanirlar

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 663 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 3 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.995 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR