Exclusion Mama Doymama Sorunu

inferi0r
inferi0r

12171 Puan

Merhaba arkadaşlar,
Petlebideki yılbaşı kampanyasıyla birlikte exclusion mamaya geçtik ve kedilerimiz çok sevdi, biz de çok memnunuz.
Ancak kedilerimiz bu mamaya geçtiğimizden beri hep mama istiyorlar :) yemek saati olsun olmasın istek gösteren harekeletler, mamayı alana kadar yalvarmalar.


Bu mamayı kullanıyorsanız sizde de böyle şeyler oluyor mu?
Not: az vermiyoruz, tartarak veriyoruz tam olması gerektiği kadar.

12 CEVAP

D-O
D-O

11908

Ben hic kullanmadim ama aklima birkac sebep geldi.
İcerik ve miktari doymalari icin yeterli gelmiyor olabilir. Biraz öğünleri arttirabilirsiniz. Kilo sorunlari yoksa, ben olsam biraz daha fazla verirdim (kisisel fikrim).
Canlari sikiliyor olabilir, oyun oynatmayi arttirabilirsiniz.
Tadini sevmis olabilirler o yuzden daha cok yemek istiyor olabilirler, bu durumda ne diyim afiyet olsun onlara :D

duman_cat_world
duman_cat_world

131269

biz de şu an exclusion tavuklu kullanıyoruz. sevdi diyebilirim ancak pek doyurucu da değil yani. Acana kullanırken daha çok seviyordu kedim hem de sonraki öğüne kadar tok oluyordu. mamayı kullananlar da bu sorundan muzdarip zaten. oyun oynatarak dikkatlerini başa yere çekebilir ve öğün sayısını artırabilirsiniz.

simbakedi
simbakedi

136205

içinde %20 et bulunan bir mamadan çok doyuruculuk beklememek lazım. öğün sayısı ve verilmesi gereken miktar bir tık artırılabilir belki. acana, nd ya da orijen dışında doyurucu mamaya rastlamadım çok. belki natures variety, mera fln da doyurucu olabilir ama denemedim hiç

Palyaco
Palyaco

218519

Ahh bizimkide cok yese ceske 50 gr gecmiyor cok hareketli zayıfladı ödül mamasida veriyorum

Palyaco
Palyaco

218519

10 aydır kullanıyorum exclusion mera böcekli ile karışık veriyorum gene 50 gr geçmiyor inat mı inat

huqi
huqi

116368

Bence n&d lezzet açısından pek lezzetli değil royal canin, pro plan gibi mamalar kullanan kediler genellikle n&d gibi mamaları pek yemiyor. Burda da görüyoruz önceden bu tarz mamalardan kullananlar kedim asla n&d yemiyor diyorlar.
Soruya geleceksek benim kedilerimden huq çok iştahlı bir kedidir ama öyle sürekli yeme isteği yok, Tomris zaten küçüklüğünden beri iştahsız resmen peşinden koşuyorum elimle veriyorum. Keşke benimkilerde sürekli yemek isteseydi :(

simbakedi
simbakedi

136205

bence dediğim gibi nd, acana, orijen dısında doyurucu mama yok. etkileri ayrıdır değişir kediden kediye ama ben kendi kedimde memnun kaldım, orijen kullanmadık ama acana ile benziyor.

Meltemiyl
Meltemiyl

860

Merhaba Exclusion mama da bu durumu ben de farkettim. N&D ile dönüşümlü kullanıyorum. N&D yediği zamanlar daha uzun süre tok kalırken Exclusion yedikten sonra doymamış gibi davranıyor mama için kıvranıp duruyor. Sanırım doyuruculuğu düşük bir mama.

Poncimin
Poncimin

116364

Daha önce kullanmadığım için doyuruculuğu hakkında tam olarak bir şey diyemeyeceğim ama dikkatimi çeken Exclusion'un sitesinde mamanın analiz kısmında metabolize edilebilir enerji değerine yer verilmemiş. Paketin üzerinde bu değer yazıyor mu acaba? Orijen, Acana, N&D, Alleva, Sanabelle, Bozita, Britcare, Proplan gibi bir çok mamada yazıyor da Exclusion'un sitesinde göremediğim için sordum. Belki paketin üstünde yazılmış olabilir bilmiyorum, bakabilirsiniz. Enerji içeriği düşük olduğu için doyurmuyor olabilir belki. Enerji içeriği hakkında şöyle yazılmış:


"Metabolize Edilebilir Enerji, sindirim tamamlandıktan sonra evcil hayvanınız için kalan enerji miktarıdır. Hayvanın gerçekten kullanabileceği enerjiyi temsil ettiği için gıda enerjisinin en anlamlı ölçüsüdür. Metabolize Edilebilir Enerji ne kadar yüksekse, evcil hayvanınız az miktardaki mamadan o kadar fazla enerji alacaktır."

Benim kızım da iştahsız ve seçici acanayla karıştırıp veriyorum bu mamayı çok daha iştahlı yiyor o zaman. Maalesef tek başına acana yemiyor. Bence mama iştah açan bir mama ama extra kilo da yapmadı sütlaçta.

inferi0r
inferi0r

12171

Teşekkürler arkadaşlar. Topluca cevap vereyim.


Oyun oynatıyoruz tabii:) Ben sadece bu mamayı kullanıp bu sorunu yaşayanlar var mı diye merakımdan sordum, anlamaya çalışıyorum çünkü.


Nd kullanıyorduk öncesinde, bazı problemler yaşadık mamadan olabileceğini düşündük. Veterinerimiz de NDyi iskendere benzetti, her gün iskender yesek olacakları düşünün :)


Mono protein olduğu için buna geçtik, çocuklar üzerindeki etkisindem memnunuz aslında.


Biz sadece kedilerimizi en sağlıklı şekilde beslemek istiyoruz ve tabii imkanlar ölçüsünde...

inferi0r
inferi0r

12171

Teşekkürler cevap yazanlara

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 496 Görüntüleme
  • 12 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81603 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR