12 Kglık Mama Aldım, Böyle Saklanır Mı?

Arkadaşlar merhaba, 1,5 yıldır kedi besliyorum ama ilk defa böyle büyük miktarda mama aldım, 12kg. 11 kavanozum vardı 11’ini de doldurdum sıkıca kapattım ama paketin 2/3’ü duruyor hala. 11’i bitince tekrar doldurmayı düşünüyorum ama bu tutucu mandallar bayatlamasına engel olur mu yoksa derhal extra kavanoz almalı mıyım?


9 CEVAP

Bence geri kalanı yarım kg yada 300 gr buzdolabı poşetlerine koyun. Daha sonra bütün buzdolabı poşeti deki mamayı da 3 yada 5 parça halinde 2.poşet olarak çöp poşetine yerleştirin. Serin yerdede muhafaza ederseniz bir sıkıntı olmayacağını düşünüyorum.

Palyaco
Palyaco

218519

En güzeli cam kavanoz alın onların içine koyun daha sağlıklı

Merhaba genelde içinde turşu kurulan plastik kaba koyabilirsiniz hem havada almaz

Warriorsans
Warriorsans

133985

Bu şekilde paketiyle birlikte büyük bir çöp poşediniz varsa onun içine koyabilirsiniz yada bir kova varsa kovanın içine koyabilirsiniz.

Ozzey
Ozzey

118677

Merhaba posetlerken icinde hava kalmamsina dikkat edin. Ben en fazla 4 kilo alsam da benimki az bayatlasin yemiyor. Ondan yarim kiloluk posetlere koyup havayi bosaltip tekrar kendi posetine koyuyorum. Bittikce bir tane aliyorum icinden. Kendi koruma banti olsa da kendi posetinde hava kalmamali. Mandali denemedim ama icinde olabildeigince az hava kalmasina sikkat edin.

Teşekkür ederim hepinize cevaplarınız için, tavsiyeleri uygulayacağım 💞🙏

edadnmzr
edadnmzr

118613

Ben de 12 kg Exclusion aldım iki tane 10 lt kavanoz aldım. 10 lt kavanoz yarısını alabildi pakette kalanları da evdeki reçel kavanozlarına falan doldurdum( 6 tane) Bir de kenarda atmadığım 1.5 kg mama pakedi vardı ona doldurdum o şekilde tam yetti. Kocaman 12 kglik paketi mama almak için her açtığınızda hava alacak. Benim yaptığım gibi yapmanızı tavsiye ederim bir de cam kavanoz olması en sağlıklısı 😊

@edadnmzr Teşekkürler, cam kavanoz en mantıklısı gibi duruyor 👌

aslihan_e
aslihan_e

128499

Kendi paketinde saklamak her zaman en doğrusudur. Paketleri mamalar bozulmasın diye özel üretiliyor. Sadece benimkiler pakete ulaşırlarsa yırtarlar direk, o yüzden dış kısma da ayrı bir koruma koyuyorum. Mandaldan hava girişi olabilir, sıkıca bağlamak daha iyi. Bizim mama 7 ay kendi paketinde kaldı, hiç sorun olmadı. Her seferinde 1 kilo kadar aldım başka kaba. Tabi bizde çok kedi var, 1 kg hemen bitiyor.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 397 Görüntüleme
  • 9 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81553 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR