Kedimin Bitmek Bilmeyen Kızgınlığı Ve Komşu Sorunsalı

Seneca
Seneca

2701 Puan

Dişi kedim sömestr tatiline girdiğimiz gün kızgınlığa girdi. Bu cuma 4. haftaya girmiş olacağız. 3.5 haftadır basbas bağırıyor uykusuzluktan evdeki herkes gergin. Dış kapının kulpuna atlayıp evden kaçmaya çalışıyor. Arka sokağa bakan camdan ön sokağa bakan cama koşuyor, balkon kapılarını açtırıp kapattırarak hepimizi maymuna çevirdi. Geceleri uyutmuyor, gündüzleri uyarmazsak yine bağırmaya devam ediyor. Sandalyeden atlarken, yürürken, koşarken sürekli gırtlağını titreterek sesler çıkarıyor. Komşulardan biri gelip diğeri gitmeye başladı. Bütün apartman Karo'nun bağırtısını çekiyoruz. Gargara yapıyormuş gibi sesler çıkartıyor. Kediden dolayı bizi şikayet edecekler diye korkuyorum ki biz de bağırtılarından çok rahatsızız. Kedim ağır bir mantar tedavisi gördüğü için parazit ilaçlarını bile eve aldıktan 3 ay sonra yapabildik. Bağışıklığı çok düşüktü. O halde kısırlaştırılamazdı, tüylerinin çıkmaya gün bağırmaları başladı. Dediğim gibi 3.5 haftadır günde 4 saat ya uyutuyor ya uyutmuyor. Bu gidişle ya kedimizi apartmandan attıracaklar ya da bizi. Karo'nun da son 4 gündür iştahında bariz azalma var. Doğru düzgün yemek yemiyor, 20 gram yiyip bırakıyor. Hem onun için endişeleniyorum hem de artık bağırtısından gına geldi. Kızgınlığı bitmeden kısırlaştırmamaları da cabası. 2 ay kızgın kalan kediler varmış, öyle olursa Karo'yu evden attırırlar. Ne yapmam lazım işin içinden çıkamadım. Hem Karo hem evdekiler hem de apartmandakiler durumdan çok rahatsız. Kızımı sokağa atacak halim yok. Hiç böyle bir durum yaşadınız mı? Böyle bir durumda neler yapılabilir?

9 CEVAP

Merhaba ben kedimi kızgınlığa girmeden 7 aylık kısırlaştırdım. Ancak böyle önemli bir problem için Veterinere gitmenizi öneririm. Kediniz çok sıkıntılı bir süreç geçiriyor şuan. Hemde kedinizin sağlığını her anlamda bozuyor. Veteriner in daha sağlıklı bir yol göstereceğini çözüm üreteceğini düşünüyorum.

Ozzey
Ozzey

118677

Merhaba veteriner hekiminizle gorusun. Baska bir veterinere daha danisin. 3.5 hafta uzun. Arada cikip tekrar giriyorlar. Arada kacirmis olabilirsiniz.
Kizginlikta operasyon kedinin sagligi icin yapilmiyor. Ileride hormonsal ve ciddi psikolojik sorunlari oluyor ve ameliyat sirasinda kanamasi durmayabilir benim bildigim bundan dolayi kizginlikta yapilmiyor. Olmadi baska veterinere goturun belki baska birseyler onerir. Durumuzu net anlatin. Kediyi sakinlestirmek icin en azindan geceleri bir sey onerir. Komurlukte baktigim kedileri dogal yolla sakinlestirmek icin genelde papatya ve lavanta biberiye yapraklarini alip karistirip cayda kaynatiyordum. Soguduktan sonra uzerine biraz suruyordum yavasca. Sakinliyorlardi. Ama gecirmez kizginligi. Bir deneyin. Kizginlikta xok da yemiyorlar ne yazik ki islak mama vermeyi deneyin. Bizim evdeki de butun gece miyavlamisti rakoci velev diye miyavlar mi bu boyle inlemisti butun gece. Geceleri yatmiyordum hanimefendiyi oksuyordum. Allahtan biz hizli yakaladik ciktigi anı.

Seneca
Seneca

2701

Veteriner kızgınlık bitmeden müdahale edemeyeceklerini söyledi. Benim kedim sokak kedisi, 1.5-2 yaş arasında daha önce de doğurdu zaten. Ölmek üzereydi, iyileştirmek için sahiplendik. Hastalığı ağır seyrettiği için de antibiyotik, vitamin, onlarca tüp krem, allerset gibi birçok ilaç aldı. Bağışıklığı düşük olduğu için kısırlaştırmayı geçtim, parazit aşılarını bile eve aldıktan 3 ay sonra yaptık yani kısırlaştırmamız zaten mümkün değildi. Masada kalırdı. İlaçları bıraktığımız gün de bağırmaları başladı işte, susturamıyoruz.

Ozzey
Ozzey

118677

Sizinki sadece kizginlik olmayabilir. Evi hastalik ve tedaviyle algiladigi icin evden kacmaya calisiyor olabilir.

Seneca
Seneca

2701

@Ozzey Evet kanama durmadığı içinmiş. Veterinerimiz çok iyi, veterinerlik fakültesi hocaları ilgileniyor. Daha iyisini burada bulamam. Birçoğu 30 liralık ilacı 100’e kakalayan pazarlamacılarla dolu. Artık veteriner hekim bile diyemiyorum onlar için. Kızgınlık bitsin diye hormon veriyorlarmış sanırım ama asla istemiyorum. Mamadan bile bu kadar etkilenebilen bir hayvan, hormon alınca başına ne gelir Allah bilir. 3.5 haftadır da bir gün olsun susmadı, sussa koştura koştura götüreceğim ama sesi hiç kesilmiyor. İki arada bir derede kaldım işte.

Seneca
Seneca

2701

@Ozzey Ben de sizin gibi düşünmüştüm ama sürekli pozisyon alıyor, yerlerde yuvarlanıyor ve sürtünüyor :) tek kalmak istemiyor ya da bizden saklanmıyor. Camlara çıkıp kendisine bağırarak kedi buluyor sonra karşılıklı bağırışıyorlar. Sokaktaki tüm kediler de kızgınlıkta, o kedilerin seslerini uykuda bile duyup uyanıyor. Yavruları olduğu için geçen sene hazirandan beri kızgınlığa girmedi, sonra da hastalandı işte. Ondan dolayı ağır geçiriyordur diye düşünüyorum ama herkes işin zehir gibi bir dönem oldu.

D-O
D-O

11908

Gimcat relax macunu deneyebilirsiniz ben erkek kedim kizginliktayken arada geceleri veriyordum birkac saat sakinleyip uyuyordu.


Oyun oynatmak, dikkatini dağıtmak ve kulak tikaci takmak disi bir cozum gelmiyor aklima :D
Bir de eger stresi coksa veterinere belki sakinlestirici takviyeler icin danisabilirsiniz


Erkek kedim aylarca boyleydi, her yere isiyordu uyutmuyordu, bagisikligi yukselsin diye takviye veriyorduk o yuzden gec kisirlastirabildik. Sizi cok iyi anliyorum cok cok zor sabir tuketen bir surecti :D ama gecti bitti, simdi kisir ve huzurlu bir kedi. Siz de bu donemi atlatinca rahatlayacaksiniz kolay gelsin :)

Seneca
Seneca

2701

@D-O ay ne kadar teşekkür etsem az. Derhal deneyeceğim. Umarım işe yarar. Çok sağ olun

Sinemsf
Sinemsf

5313

Poposuna doğru sırtını kaşır gibi yapın biraz olsun rahatlatır onu

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 300 Görüntüleme
  • 9 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81638 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR