Kısırlaştırılamayan Kedi

fcylan
fcylan

10334 Puan

Merhaba arkadaşlar, 8 aylık yavrum erkek kedim kızgınlıkta. Ara tatilde ksırlaştırmak istemiştim, kan sonuçları bayağı iyi gelmişti fakat sonrasında şehir dışına çıkmam gerektiği için kısırlaştırmayı erteledik. Artık cuma akşamı kısırlaştıracaktık, veterineri 3 hafta önce kan aldık diye kan istemedi ve ben ısrar edince kan aldık. Bağışıklığının düştüğünü gördük ve kısırlaştırma yine iptal oldu. Şimdi 10 gün boyunca VMP multi vitaminden kullanıp sonra tekrar kan bakıp yine aynı tabloyu görürsek daha detaylı araştırmamız gerektiğini söyledi. Aslında evladım bayağı iyi, hareketli güzel de besleniyor, hiçbir hastalık belirtisi de yok, vitamin de başlayacağız. Bu durum endişelendirdi beni, bu şekilde bir bağışıklık düşüklüğü yaşayan var mı?

10 CEVAP

nefeskedi
nefeskedi

10117

Şehir dışına çıktığınızı söylemişsiniz, stres kaynaklı bağışıklık düşüklüğü olabilir durumu.

D-O
D-O

11908

Kan degerleri bazen hicbir belirti gostermiyor. Benim kedim de gecen sene hicbir belirti gostermezken bagisikligi ciddi dusuk cikmisti. Veterineriniz kan tahlilini tekrar yaparak dogru bir uygulama yapmis bence. Cunku narkoz aliyorlar, operasyon sonrasi bagisikliklarinin dusme riski oluyor zaten.


Takviyeyi kullanip degerlerine baktirirsiniz uygunlarsa kisirlasir :)

Minigimmm
Minigimmm

11838

Evet bu durum görülebiliyor. Bizde kisirlastirma operasyonuna gittiğimizde sapasağlam enerjisi keyfi iştahı yerinde olan kedime yapilan kan tahlilinde bagisikligi cok dusuk cikmisti bunun üzerine operasyon ertelenmisti. Peşine biyokimya tahlilide yapildi ic organlarinin degerlerine bakilmak icin. Bir de corona testi yapildi pozitif çıktı. Bagisikliginin düşük olma sebebinin ve organ değerlerinin sıkıntılı olmasının nedeninin corona olduğunu öğrendik. 2 3 ay bagisiklik takviyesi ve probiyotik kullandik. Vetomune + lactoferon. Bunlar sayesinde bagisikligini yükseltik ve haziran ayinda operasyon gerçekleşti. Geçen ay rutin kan tahliline gittik ve bagisikligimiz yine cok düşük çıktı farketmiyoruz disardan cok iyi gorulebiliyorlar ama degerleri sıkıntılı çıkabiliyor tabiki erken teşhis her zaman cok onemli biz acilen tekrar bagisiklik takviyesine ilaclara basladik. Bu bagisiklik seviyesi tehlikeli her an her türlü hastalığa yenilebilir dedi hekimimiz. Sizde güçlü takviyelerle destekleyin + kefir verebilirsiniz inşallah en kisa sürede bagisiklik toparlaninca kisirlastirma operasyonu gerçekleştirilir.

fcylan
fcylan

10334

@nefeskedi Kedim evde yalnız kalamadığı için her zaman benimle seyahate çıkıyor. Ben yanında olduğum sürece çok şükür bir stres sorunu yaşamadık. Ama oladabilir tabi bu olasılık aklımda.
@D-O Gerçekten hiç anlayamadım düştüğünü. Çok iyi görünüyor çünkü. Umarım bir an önce toparlayacağız.
@Minigimmm deneyimlerinizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim. Çok kıymetli bilgiler benim için. Yoğurt veriyordum, kefir de ekleyeyim takviye olarak. VMP işe yaramazsa yazdığınız takviyeleri de danışıp alacağım.

Palyaco
Palyaco

218519

Test yaptırmanız cok iyi olmuş operasyonda sıkıntı olurdu

Minigimmm
Minigimmm

11838

Rica ederim ne demek rabbim şifa versin. Yalnız VMP bir vitamin ve mineral takviyesidir. Bağışıklık takviyesi için ise betaglukan içeren bir ürün olmalıdır. Vetomune mesela betaglukan içerir tamamen bağışıklık üzerine gider. VMP yi siz mi aldınız hekim mi verdi bence en yakın klinikten vetomune takviyesini alirsaniz bagisikligi hizla toparlanacaktir. Bizde şuan tekrardan kullanıyoruz biraz pahali 300 lira civari bir seydi ama hizli etki ediyor kaliteli. Bunun dışında kefirde de maya bulunduğu için oda bağışıklığı destekliyor. Günde 2 3 yemek kaşığı veriyorum ben. Probiyotikte bağırsakları destekleyip güçlendireceği için yine bünye bagisiklik güçlenecek lactoferonda bu işi iyi görüyor.

Biz belki 5 kez yaptırdık kan tahlili hepsinde düşük çıktı bağışıklık güçlendirici de kullanmıştık ona rağmen. Mecburen hormon iğnesi vuruldu 8 ay geçti artık kısırlaştırmamız gerek ama korkuyorum yine düşük çıkcak diye ve 8 ay sonra kızgınlığa girdi acilen kısırlaştırmamız gerek. Umarım yavrularımız bu operasyonu sağlıkla atlatır.

fcylan
fcylan

10334

@minigimm VMP'yi veterinerimiz önerdi o nedenle aldık. Yeter ki sağlıklı olsun 300-500 ne ise vereceğiz. Kefire bugün başlayacağım umarım sever.
@Ates2810 bunu da not ettim, çok teşekkür ederim paylaştığınız için. Umarım yavrunuzun sonuçları iyi çıkar.
@Ebrugurkaracayir çok üzüldüm, umarım artık sağlıklı çıkar yavrunuz. Zor bir süreç, bir de kızgınlıkla mücadele ettikleri için muhtemelen stresten daha da düşüyor bağışıklıkları. Umarım en kısa sürede yaptırabiliriz.

fcylan
fcylan

10334

@Palyaco veterinerimiz 3 hafta oldu gerek yok dedi, bir de zaten gece orada kalacaktı, sorun olmaz diye baktı ama benim içim rahat etmedi. Bu konu da ısrarcı olmak gerekirmiş gerçekten. Belki de uzun süre bunun yan etkileri ile uğraşacaktık.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 655 Görüntüleme
  • 10 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81517 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR