Kedimin Piresi..

zeyynep08
zeyynep08

166 Puan

Ekim ayında yaklaşık 1 yaşında olan kedimin karın bölgesinde kocaman 4 5 adet pire gözlemledim covid olduğum için hiç bir veterinere de götüremedim evimiz giriş katta ancak ne Bahçeli ne balkonlu ayrıca yüksek giriş ve kedim ne dışarı çıkıyor ne de kedilerle irtibata geçiyor nasıl kaptı bilmiyorum covid testim negatif çıktıktan sonra parazit yaptırdım ve kış aylarında pirelerin çok sık görüldüğü hakkında bunun önemli olmadığı hakkında bilgi aldım bir iki gün hiç görmedim şuan Şubat ayındayız ve kesimde hiç kesilme olmadı ne kullanmadığım tasma kaldı ne damla ne hap ne ilaç doğal yolları da denedim veterineri de petshopu da daha şimdi yatmadan bir bakayım dedim ve çenesinde siyahlık gördüm kocaman bir pire ve etrafında minik nokta gibi yavruları.... böcek fobisi olan biri için çok zor dayanamıyorum uyunak için yatağa girdiğimde kulağıma zıplayan mı olmadı tam tüylerin arasından alacakken yerlere atlatan mı olmadı oturacağım yere bakarken bir sürü yumurta mı görmedim siz düşünün nasıl kurtulacağımı bilmiyorum evi de ilaçladım kedimi de traş ettirdim olmuyor uzun tüyleri olduğu için iş daha da zorlaşıyor sıcak yerlerde daha fazla olurmuş bizim ki de peteğin üstünden inmiyor nolur yardım edin 500 TL'yi geçmiştir yaptığım masraflar ama nafile

5 CEVAP

nefeskedi
nefeskedi

10117

Sizin aldığınız ilaçlar etki olarak yetersiz kalabilir. İlaç şirketlerinin kullandığı kadar güçlü etkililerden kullanmanız iyi olur. Sadece ev değil, ev girişi, apartman girişi, pencere kısımlarını da ilaçlamak gerekebilir

nefeskedi
nefeskedi

10117

Giriş katlarda pire durumları daha sık olabiliyor ya da evde yaşayan kişiler dışarıdan getiriyor olabilir, pantolon paçasına, ayakkabılara yapışıp gelebilirler. Kedinize güçlü bir damla yaptırın, evinizi de durum bu kadar kötüyse ilaçlatmanız daha iyi olur.

aslihan_e
aslihan_e

128499

Yakınlara sokak köpekleri geliyorsa onlardan çok fazla bulaşım oluyor. Kedi evden çıkmıyorsa sizden biri taşıyor demek ki. Özellikle regl zamanlarında kadınlar çok pire çeker artan vücut sıcaklığı yüzünden. Kedimde pire sorunu olursa, 1 tane pire kapsın regl zamanı üstüme çekeceğimi bilirim, kedi hafif yaklaşsa o 1 pire direk üstüme atlar. Bende de böcek fobisi var ama kedilerim çok olduğu için pirelere alıştım artık. Pireleri tutup öldürebiliyorum, o sayede bizde pire çoğalmıyor. Mecbur kaldım alışmaya, dokunabildiğim tek böcek türü oldular, karıncadan bile korkarım, üstüme çıksa deli olurum. Çalıştığınız yerde, sık gittiğiniz bir yerde pire istilası olmuş olabilir, ordan getiriyor olabilirsiniz.

aslihan_e
aslihan_e

128499

Pireden daha beteri, kene istilası. Zamanında bizim evin önüne köpekler geldiği için o çevre kene istilasına uğramıştı. Köpekler aşırı kenelenme yüzünden ölüyordu. Suratlarını kene kaplıyordu. Ben çocuktum o zamanlar, şimdi olsa ilaçla falan bir şeyler yapmaya çalışırdım. 5-6 yaşlarımda psikolojim bozulmuştu. Demem o ki en çok köpekler getiriyor pireleri. Çöpe falan geliyorlarsa çöp atarken vs, üstünüze gelebilirler ya da evin önüne yaklaşsalar yeter.

D-O
D-O

11908

Ay zor bir durum gercekten. Bence de evinizi profesyonel ilaçlama yapan kisilere ilaclatin o esnada kedinizle baska bir yerde beklemeniz gerekebilir. Esyalarinizi, carsaflarinizi kiyafetlerinizi, koltuklari kaloriferleri cam kenarlarini kapi girisini kenar kose ne varsa ilaclasinlar ve bazi esyalari yikayabiliyorsaniz yuksek derecede yikayin.


Bir de ic dis parazitini en azindan bir sure boyunca (veterinerinize danisarak) ayda 1 yenileyin. Bazen varolan pireler oluyor ama yumurtalar kaliyor o yuzden yenilemek faydali. Pire taragi ile temizlenmesi veya veterinerde pire ilaci ile yikama mumkunse kedinizin oyle yikanmasi da iyi olabilir.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 248 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81574 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR