Kedimin Gözüne Perde İndi Ve Gözü Bulanıklaştı.

Merhaba başlıkta belirttiğim gibi kesimin gözü bu şekilde rengi bulanık perde gibi.bir.sey var çok iyi besleniyor. Kum yemeyede başladı nasıl vitamin eksikliği olur orasida ayrı konu.
Dışkısında İnce beyaz kıl kurdu gördüm 2 defa , nefeside kokuyor .


8 CEVAP

oliver1998
oliver1998

939

Veterinerlik bir konu, direkt götürün bence.
Biz ne söylersek yanlış olur.

D-O
D-O

11908

Bence gecikmeden bir an once veterinere gitmelisiniz. Bu sizin evde cozebileceginiz bir konu degil, ciddi bir durum gibi görünüyor
Gecmis olsun

gokhansultan
gokhansultan

13926

Eozinofilik keratit olabilir belki ama bunla ilgili bir yazı okumuştum. Sizin için yazıyı ve instagram postunu ekliyorum. Bir bakın.


https://www.instagram.com/p/CZvu0pJsooD/?utm_source=ig_web_copy_link


Kedi eozinofilik keratit, korneanın kronik, inflamatuar bir hastalığıdır. Eozinofilik keratitli kedilerde, eozinofiller (bir tür beyaz kan hücresi) korneayı istila ederek göz yüzeyine pembe, beyaz ve/veya kireçli bir görünüm verir. Eozinofiller ayrıca göz kapaklarının alt kısımlarını ve sklerayı (gözün beyazı) kaplayan ince konjonktival membranı istila ederek göz içinde daha da yaygın iltihaplanmaya neden olabilir.


Eozinofiller, tipik olarak alerjik reaksiyonlarda ve ayrıca vücudun parazitlere karşı bağışıklık reaksiyonunda yer alan hücrelerdir.


Eozinofillerin bu kedilerde neden gözü işgal ettiğini bilmiyoruz. Araştırmacılar, eozinofilik keratitli kedilerin %75'ine kadarının aynı zamanda kedi herpes virüsüne (gözleri etkileyebilen bir üst solunum yolu enfeksiyonu) sahip olduğunu gözlemlediler; bu, iki koşul arasında olası bir bağlantı olduğunu düşündürür, ancak bu ilişkinin ayrıntıları bilinmemektedir.


Eozinofilik keratitin klinik belirtileri nelerdir?
Eozinofilik keratitli kediler, kornea yüzeyinde karakteristik kabarık pembe, ten rengi, beyaz veya gri lezyonlar geliştirir. Bu lezyonlar bir gözü (tek taraflı) veya her iki gözü (bilateral) etkileyebilir. Sahipler başlangıçta korneanın kenarında yeni kan damarlarının oluşumunu fark edebilirler, bunu kısa süre sonra korneanın yüzeyinde gelişen beyaz/gri bir film izler.


Lezyonlar genellikle ilk önce korneanın kenarında fark edilir, bazen üçüncü göz kapağının arkasından uzanır, ancak yavaş yavaş korneaya yayılırlar. Zamanla, korneanın tüm yüzeyi etkilenebilir. Kronik lezyonlar, lezyonlar içindeki kalsiyum birikintileri nedeniyle bazen kumlu bir doku geliştirebilir. Göz kapaklarının alt tarafı ve üçüncü göz kapağı da iltihaplanabilir ve kalınlaşabilir.


Tanı genellikle büyük ölçüde klinik belirtilere dayanır. Teşhisin doğrulanması, gözün yüzeyinden küçük bir numunenin kazınmasını ve eozinofillerin ve mast hücrelerinin (başka bir inflamatuar hücre türü) varlığını değerlendirmek için bir mikroskop kullanılmasını içeren kornea sitolojisi gerektirir. Glokom, kornea ülserasyonu ve yetersiz gözyaşı üretimi gibi kornea iltihabının diğer olası nedenlerini ekarte etmek için daha fazla test gerekebilir.
Eozinofilik keratitis altında çeşitli hastalıklar yanı sıra corona virüs kaynaklı da olabileceği bilinmektedir. Hastaya çok yönlü bakılmalıdır.

Jean
Jean

4677

Kulağına ne oldu acaba, onunla baglantilidir belki.

NSukun
NSukun

12394

Göze perde inmesi iç parazitten kaynaklanıyor çoğu zaman parazit ilaçları yapılınca hızlı bir şekilde iyileşir

edmrcglu
edmrcglu

12695

parazit zamanı gelmiş tepki veriyor ne zamandır yapılmadı

edmrcglu
edmrcglu

12695

ya da çiğ et falan yediyse fazla parazit oluşturmuştur veteriner hekime görürün bir iç parazit yaparlar ağzı da muayene eder

edmrcglu
edmrcglu

12695

kulağında da sıkıntı var gibi ona da baksınlar

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 430 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81486 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR