Kedilerde Corona Belirtileri

Dkd
Dkd

12416 Puan

Merhaba. Kedilerde corona pozitiflik olası bir durummuş. Ancak bu pozitif kediler belirti verebiliyor mu? Kedisi bir sağlık sorunu yaşadığında bunun corona kaynaklı olduğunu öğrenen oldu mu ne gibi belirtiler yaşadınız? Corona belirtisi vererek hasta olan kediler fipe çevirmeden coronayı yenerek hayatına devam edebilir mi? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

9 CEVAP

D-O
D-O

11908

Korona pozitif olundugunda artik taşıyıcı olmus oluyorlar negatife donmuyor diye biliyorum. Yogun stres bagisiklik dusuklugu vs yasanirsa bu virus mutasyona ugrayip fipe dönebiliyor. Ancak hayati boyunca tasiyici olup hic fipe donmeyen kediler de var. Zaten sokaktaki bircok kedi bu virusun tasiyicisi.


Belirtilerine cok hakim degilim ama bazi tahlil degerlerinden, dusuk bagisiklik problemlerinden belli olabilir diye dusunuyorum.


Bazen test yapiliyor ve tasiyici mi degil mi test sonucundan anlasiliyor.

aslihan_e
aslihan_e

128486

Merhaba, Koronanın ilk belirtisi genelde göz yaşamasıdır, kedinin boncuk boncuk yaşlar düşer gözlerinden, Allah Allah ne oluyor bu kediye ağlıyor gibi dersiniz. Sonra üst solunum yolu enfeksiyonu oluşur, ağır vakalarda kedi koku alamadığı için yemek yemeyi tamamen bırakır, bu durumda antibiyotik tedavisi ve şırınga ile beslemeye gitmek zorunda kalırsınız. Sokaktaki kedilerin çoğu bu dönemde açlıktan ölür. Hastalık ilerlerse ciğerlere geçer, daha da ilerlerse zatürre meydana gelir. Yine antibiyotik ile zatürre tedavi edilebilir. Bu kadar ilerlemeye rağmen fipe dönüşecek diye bir şey yoktur. Fipe çevirmesi bambaşka bir şekilde oluyor, tam nasıl çevirdiğini uzmanlar da bilemiyor. Korona göze yerleşirse kedinin gözünde enfeksiyon oluşuyor, ilaç kullanılmazsa ilerleyip gözü kör edebiliyor. Yine maalesef sokak kedilerinin çoğu tek gözünü bu yüzden kaybedebiliyor. Bağırsaklara yerleşince de ishal-kanlı ishal yapıyor. Bu çok daha riskli bir durumdur. Bağırsağa yerleşen Korona, Enterik Korona türüdür ve bu Fipe çevirebilir. Bu yüzden 4 kedimi kaybettim ben. Bunlar solunum yolu enfeksiyonu da oluşturabiliyor ama hiç solunum yolu enfeksiyonu oluşturmadan sadece bağırsak sorunu da gösterebiliyor. Bakıyorsunuz kedide hiçbir şey yok gibi, ishal bir türlü geçmiyor. Sonra sadece kan dışkılamaya başlıyor kedi. Islak fip kuru fip belirtileri farklı tabi. Kedi Korona taşıyabilir ama gidip test yaptırırsanız test negatif çıkabilir, pozitif çıkması için virüsün vücutta biraz çoğalmış vaziyette bulunması gereklidir.

aslihan_e
aslihan_e

128486

Ayrıca Korona'lı kedi hayatı boyunca hiç belirti vermeden de yaşayabilir. Yeni doğan bebeklere anneden Korona geçerse hiç belirti vermeyebilir, ilk 2 hafta içinde ölen yavrular da olabilir.

Dkd
Dkd

12416

Çok açıklayıcı anlatmışsınız çok teşekkür ederim. Yanlış anladıysam düzeltir misiniz. Kedim koronayla alakalı belirtiler verse bile iyileşip normale döndüyse sorun yok demektir ve fipe dönüşmeden yaşayabilir? Peki bir kez belirti verdi iyileşti. Sonra tekrar belirti verdi yeniden iyileşti. Yani korona birden fazla kez kendini gösterebilir ve iyileşip yaşamına devam edebilir mi?

aslihan_e
aslihan_e

128486

Evet, sorun yok iyileştiyse, illa fipe çevirecek diye bir şey yok. Koronalı olup çok hasta olup sürünüp sonra da yaşlanana kadar sağlıklı yaşayan kediler gördüm. Kedinin bağışıklığı düşerse tekrar nüksedebilir ama bu çok sık olmaz.

Dkd
Dkd

12416

Cevaplarınız için çok teşekkürler

Palyaco
Palyaco

218519

Burda tavsiyem viyo ımnune kullanmanız bağışıklığı cok güçlü tutuyor hastalığı yenebiliyorlar 2 kutu kullanmanız yeterli biraz pahalı bir kutuda 14 adet var

Dkd
Dkd

12416

Taşıyıcılık durumunu biliyorum evet. Merak ettiğim mutasyona uğramayıp fipe dönüşmeyip yine de belirtiler göstererek hastalık gösterebilir ve bunu atlatabilir mi

Dkd
Dkd

12416

Teşekkür ederim öneri için

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 354 Görüntüleme
  • 9 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81392 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR