Kedimin Göz Üstlerinde Ki Tüylerde Seyrelme

anilzi
anilzi

911 Puan

Bu seyrelme mantar mı. Bir süredir vardı ama sanırım son zamanlarda sahada belirginleşti. Ne yapıla bilir.


6 CEVAP

Betullsusam
Betullsusam

10255

Merhaba, bu konuda bir endişeniz olmasın bahsettiğiniz bölge her kedide daha seyrektir (: Yani tüyleri dökülmüyor, sadece daha seyrek. Eğer içiniz rahat olsun isterseniz veterinere danışabilirsiniz. Mantar olsaydı evet tüy dökülmesi olurdu ama cildinde kızarıklık, pullanma da görülürdü ama bu belirtileri göremiyorum. İçiniz rahat olsun gözlerinin üstünde ki bölge diğer tüylerine kıyasla daha seyrek oluyor bir sıkıntı yok yani.

nefeskedi
nefeskedi

10117

Mantar değil ama alerji riskine dikkat edin benim kedimde sonradan oluşan tavuk alerjisi nedeniyle seyrelme ve fazla kaşımadan dolayı tahriş oldu. Uzun tüylü kediler dışında genelde seyrek oluyor zaten. Siz takip edin o bölgedeki deriyi.

Lebiş
Lebiş

652

Merhabalar, benim kedimde de yakın zamanda bu durum baş gösterdi. 4-5 gün önce hekimine gösterdiğimde allerji kaynaklı olabileceğini söyledi ki kedim allerjik maalesef son kan tahlilinde de bunu gözlemledik. Boyun üstü allerjik reaksiyonların gıda kaynaklı olacağını belirtti ve tavuklu mamaların da allerjik reaksiyon yaratacağını söyledi. Sizinki de bu yüzden dökülmüş olabilir . Kediniz çok fazla o bölgesini kaşıyorsa bu sebeple olabilir. Ben son bir haftadır bütün yaş mamalarını balıklı veriyorum bir nebze düzelme gözlemledim. Tabii imkan varsa bir veteriner hekime danışmanız daha iyi olur.

natasha_nk
natasha_nk

1204

Benim kedimde de var aynisi orayı kaşıyor diye seyrelme oldu onun disinda herhangi bir sorunla karşılaşmadık genellikle kediler arka patisiyle kafasini kasidiklari icin kafasini yalayamadiklari icin boyle seyrelmeler oluyor

nil7
nil7

12684

O kısımda bizimkinde de seyrelme var endişelenecek durum yok rahat olun 🙂

Minnos0202
Minnos0202

1029

Bende mantar sanıp veterinere goturmustum genelde kedilerin o kisminda seyrek oldugunu soyledi endiselenmeyin

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 502 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81186 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR